واگذاری مسئولیت حمایت از اوکراین به ناتو؛ آیا واهمه از ترامپ در میان است؟
به گزارش برگزاری آنا، درگیری اولیه بین روسیه و اوکراین که در ماه فوریه ۲۰۲۲ به عنوان بزرگترین جنگ زمینی اروپا از زمان جنگ دوم جهانی آغاز شد، اکنون عنوان جهانیترین درگیری از زمان جنگ سرد با مشارکت مستقیم یا غیرمستقیم دهها کشور را یدک میکشد.
اگر در هفتههای ابتدایی جنگ در اوکراین به خط مقدم میرفتید، فریادهایی به زبان اوکراینی و روسی شنیده میشد که لا به لای آن صداهایی به زبانهای محلی مانند بوریات و چچنی نیز به گوش میرسید. اما با گذشت نزدیک به ۳ سال از جنگ، سربازان در هر دو طرف این درگیری به زبانهایی مانند اسپانیایی، نپالی، هندی، سومالیایی، صربی و کرهای با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.
وجود این زبانهای خارجی در سنگرها تنها یکی از نشانههای ماهیت بینالمللی فزاینده درگیری است.
در عین حال که ناتو از استقرار مستقیم نیروهایش در میدان جنگ علیه تهاجم روسیه پرهیز میکند اما این اقدام که پس از چند ماه تأخیر انجام شد، به ناتو نقش مستقیمتری در این مصاف میدهد.
با این حال، دیپلماتها اذعان میکنند که واگذاری این مسئولیت به ناتو ممکن است تأثیر محدودی داشته باشد، چرا که ایالات متحده تحت رهبری ترامپ همچنان میتواند از طریق کاهش بالقوه حمایت از کییف، شکست بزرگی به اوکراین وارد کند، زیرا آمریکا نه تنها قدرت مسلط در ناتو است بلکه اکثر تسلیحات را نیز واشنگتن در اختیار کییف قرار میدهد.
مقر مسئولیت جدید ناتو در قبال اوکراین موسوم به ماموریت «کمک امنیتی ناتو و آموزش برای اوکراین (NSATU)» در پادگان کِلی، یک پایگاه آمریکایی در شهر ویسبادن آلمان واقع شده است. پیش از این، یک ائتلاف غیررسمی متشکل از حدود ۵۰ کشور تحت عنوان «گروه رامشتاین» به رهبری ایالات متحده، هماهنگی کمکهای نظامی غرب به کییف را مدیریت می کرد.
انتهای پیام/