تسهیل قوانین، کلید جذب کمی و کیفی دانشجویان بینالملل/ اعلام بورسیههای جدید دانشجویان خارجی
روح الله باقرزاده مدیرکل دفتر همکاریهای بینالمللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره روند وضعیتی دانشگاه امیرکبیر اظهار کرد: حدود ۶۵۰ دانشجوی بین الملل از کشورهای عراق، سوریه، لبنان، افغانستان، نیجریه، بلژیک، اردن و فلسطین در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تحصیل میکنند.
وی درباره بورسیه دانشجویان بین الملل گفت: برای دانشجویان تاپ بین المللی که در دانشگاه امیرکبیر اپلای کرده اند بورسیهای بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد از شهریه با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و ستاد توسعه فناوریهای نانو در نظر گرفته شده است به شرط اینکه در حوزههای سوابق آموزشی و پژوهشی امتیازهای حداقلی لازم را مطابق آیین نامه دانشگاه کسب کرده باشند.
باقرزاده ادامه داد: همچنین، اگر دانشجویان بین الملل با معدل بالا عضو هیئت علمی دانشگاههای دیگر دنیا باشند مطابق جدول امتیازی و اعلام فراخوان به رنک آنها میپردازیم و در صورت داشتن حداقل امتیاز مبلغ شهریه اختصاص مییابد، هدف این است تا دانشجویان نخبه با سوابق تحصیلی بالاتر را برای دانشگاه جذب کنیم که این موضوع به ارتقای رتبه علمی دانشگاه کمک خواهد کرد.
مدیرکل دفتر همکاریهای بینالمللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: اگر دانشجویان بین الملل معدل بالایی در بدو ورود نداشته، اما حین تحصیل سوابق آموزشی خوبی در دوره دکتری یا دوره پژوهشی کسب کرده باشند با هدف تقویت عملکرد علمی مشوقی در زمینه تخفیف شهریه دریافت خواهند کرد.
باقرزاده گفت: دانشگاه امیرکبیر در تلاش است تا دانشجویان بین الملل باکیفیت را جذب دانشگاه کرده و در حین تحصیل مسیر ارتقای سطح علمی آنها را با انگیزههایی مانند بورسیه، مشوقهای تخفیف شهریه و ... را تقویت کند، این موضوع منجر به ترغیب انگیزه دانشجویان برای تحصیل در این دانشگاه و کسب رتبههای بالاتر میشود.
مدیرکل دفتر همکاریهای بینالمللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره اجرای دورههای کارآموزی برای دانشجویان بین الملل اظهار کرد: اگر دانشجویان بین الملل امیرکبیر هیئت علمی سایر دانشگاههای دیگر باشند پیوند آنها را با صنایع بزرگ و دستاوردهای کلان جمهوری اسلامی ایران آشنا خواهیم کرد، حسن کار این است که پس از بازگشت به کشور خودشان متوجه توانمندی نظام جمهوری اسلامی ایران و استفاده از علم کسب کرده ایران در کشور خودشان خواهند شد.
باقرزاده درباره قوانین انضباطی دانشجویان بین الملل گفت: قوانین انضباطی و نحوه دریافت مدرک همانند دانشجویان ایرانی برای دانشجویان بین الملل اجرا میشود و فرقی ندارد.
وی درباره چگونگی جذب ۳۲۰ دانشجوی بین الملل مطابق برنامه هفتم توسعه با وجود امکانات فعلی گفت: برای افزایش کمی و جلوگیری از دست ندادن کیفیت چارهای جز حضور در عرصههای بین المللی و تسهیل کردن مسیرها و قوانین و مقررات دانشگاه و وزارت علوم نداریم، نمیتوانیم محکم پایبند قوانین و مقررات داخلی بمانیم و هیچ نسبت و تناسبی با نظامهای آموزش بین المللی نداشته باشیم، اما از افزایش دانشجویان بین الملل صحبت کنیم؛ تحقق این فرایند نشدنی است.
باقرزاده در پایان اضافه کرد: قوانین آموزشی در همه دنیا متفاوت است و ما نمیتوانیم همانند آن را اجرا کنیم، باید مقداری تشویق در ورود و خروج و حین تحصیل را حتی در نوع مکاتبات با دانشجویان بین الملل رعایت کنیم.
انتهای پیام/