صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۰۵ دی ۱۴۰۳
عصر امید غذا و فراسودمندها؛

بذر تخم آفتابگردان بومی‌سازی شد؛ طعم‌دار شدن مغز با دستگاه تمام ایرانی

یک هسته فناور موفق به تولید بذر آفتابگردان شده که علاوه بر طعم‌دار شدن مغز آن می‌تواند از ورود قاچاقی بذر به کشور جلوگیری کرده و بذور را با قیمت معقول در اختیار کشاورزان قرار دهد.
کد خبر : 947039

محمدرضا صمدی مدیرعامل یک هسته فناور که با محصول «طعم‌دار کردن مغز تخمه آفتابگردان» در ششمین رویداد عصر امید با عنوان غذا و فراسودمندها در دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه حضور یافته بود در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: شرکت در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی فعالیت می کند و از مرحله کشت، داشت و برداشت تا فرآوری محصول گل آفتابگردان فعالیت می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در پارک علم و فناوری شهرستان مرند مستقر هستیم، اضافه کرد: محصول «طعم‌دار کردن مغز تخمه آفتابگردان» از خانواده آجیل‌ها محسوب  می‌شوند.

مدیرعامل هسته فناور عنوان کرد: بذر تخمه آفتابگردان به صورت قاچاق از ترکیه وارد ایران می‌شود، بنابراین در هسته فناور روی کشت تخم آفتابگردان کار و بذر تخم آفتابگردان را بومی‌سازی کرده‌ایم.

{$sepehr_key_4371}

صمدی با بیان اینکه روی بذر S400 کار و مشکلات این بذر را رفع کردیم، یادآور شد: بذر تخمه آفتابگردان به‌عنوان تنقلات مورد استفاده قرار می‌گیرد و جزء محصولاتی است که در سبد تفریحی مردم قرار دارد و دستگاهی برای فرآوری تولید کردیم که فقط برای بذر آفتابگردان به کار نمی‌رود، بلکه برای حبوبات هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه با استفاده از تکنولوژی نانو روی محصول آفتابگردان کار کردیم، بیان کرد: به‌عنوان بیرون تخمه آفتابگردان اسانس دارد و مشکلاتی که دارد اینکه دست بعد از استفاده از تخمه آفتابگردان دست فرد کثیف می‌شود، چراکه بذر آفتابگردان «سدیم گلوتامات» دارد یا اینکه برخی شرکت‌ها از جوهر لیمو در آفتابگردان استفاده می‌کنند.

مدیرعامل هسته فناور توضیح داد: جوهر لیمو مورد استفاده در بذر آفتابگردان سالم نیست و لب انسان بعد از مدتی حالت طبیعی ندارد و انسان اذیت می‌شود؛ بنابراین هسته فناور با اختراع دستگاه توسط نانوتکنولوژی بدون اینکه پوسته تخمه آفتابگردان آسیب ببیند عصاره‌ای به مغز آن وارد می‌کنیم و از عصاره‌های دارچین، گل محمدی و ... بسته به ذائقه افراد در آن استفاده می‌کنیم.

صمدی تشریح کرد: با استفاده از عصاره‌های دارچین و گل محمدی محصول سالم تحویل مردم می‌دهیم  و آنان طعم و ذائقه قابل قبول دریافت می‌کنند و فرد طعم خوشی را احساس می‌کند؛ چراکه از عصاره در آن استفاده می‌کنیم.

عصاره‌های سالم و مقوّی در بذر آفتابگردان بدون اسانس‌های ناسالم

وی تبیین کرد: آفتابگردان خواص فراوانی دارد و با افزوده شدن عصاره‌های سالم به آن بدون اینکه بیرون بذر آفتابگردان آسیب ببیند می‌توان مغز آن را طعم‌دار کرد و حال اگر کسی نمونه‌ای از محصول را استفاده کند کاملاً متوجه تفاوت آن با آفتابگردان معمولی یا محصول فرآوری شده سایر شرکت‌ها خواهد شد.

مدیرعامل هسته فناور خاطرنشان کرد: علاوه بر آفتابگردان با دستگاه تولید شده می‌توان ادویه مورد نیاز حبوبات مانند نخود را فرآوری یا ادویه لازم را برای هر خورشتی که شما می‌خواهید به‌صورت نیمه‌پخت اضافه کرد.

صمدی افزود: افرادی که شاغل هستند و فرصت کافی برای آشپزی ندارند بدون وقت و هزینه لازم کافی است خورشت نیمه‌پخت را از فریز بیرون بیاورند و با طعم دلخواه و بدون اینکه مواد طعم‌دار آن از بین برود گرم کرده و استفاده کنند.

علاوه بر آفتابگردان با دستگاه تولیدشده می‌توان ادویه مورد نیاز حبوبات مانند نخود را فرآوری یا ادویه لازم را برای هر خورشتی که شما می‌خواهید به‌صورت نیمه‌پخت اضافه کرد

وی با بیان اینکه با دستگاه تولیدشده برای آفتابگردان و حبوبات تحول بزرگی در صنعت غذایی به وجود آوردیم، ادامه داد: در حال توسعه و تولید انبوه دستگاه تولید شده هستیم تا با کسب مجوز دانش‌بنیان آن را به تجاری‌سازی برسانیم.

مدیرعامل هسته فناور عنوان کرد: شاید ندانید، اما بذر تخمه آفتابگردان را کیلویی 2 میلیون و 800 هزار تا 3 میلیون تومان به کشاورزان می‌فروختند و با بومی‌سازی شدن بذر آفتابگردان توسط هسته فناور کشاورزان با 800 هزار تومان می‌توانند آن را از شرکت خریداری کنند.

وی افزود: البته می‌توانیم بذرها را با قیمت خیلی پایین‌تر هم در اختیار کشاورزان قرار دهیم و در حال توسعه فعالیت هسته فناور هستیم و با تولید انبوه دستگاه می‌توانیم فعالیت خود را گسترش داده و حتی در سطح کشور کشاورزان را از بذر آفتابگردان بی‌نیاز کنیم، به‌شرطی که مسئولان حمایت لازم را از هسته فناور به عمل بیاورند.

صمدی با تأکید بر اینکه با حمایت مسئولان پرقدرت‌تر وارد عرصه می‌شویم، ادامه داد: تولید بذر آفتابگردان اقدام بسیار مهمی است و اکنون کشاورز قادر به تولید بذر آفتابگردان نیست و با هزینه‌های بسیار بالا آن را تهیه می‌کند و همانطور که گفتم بذر آفتابگردان به‌صورت قاچاق با کیفیت پایین وارد کشور می‌شود، در حالی که کشورمان در زمینه تولید بذر آفتابگردان ظرفیت بسیار بالایی دارد.

تنقلات سالم و جدید فرآوری‌شده بدون ترکیبات مضرّ

وی گفت: براین اساس در هسته فناور مستقر در پارک علم و فناوری شهرستان مرند موفق به بومی‌سازی دستگاه فرآوری بذر آفتابگردان شده‌ایم و محصول سالم و جدیدی بدون اسانس تحویل بازار داده‌ایم، برخی شرکت‌ها اسانس‌هایی به بذر آفتابگردان می‌زنند که برای بدن انسان مضرّ است.

{$sepehr_key_4372}

صمدی تبیین کرد: برای بازار تنقلات برنامه‌های بسیار خوبی داریم و درصورت حمایت مسئولان قادر به برداشتن گام‌های بلندتر در حوزه حبوبات هم هستیم تا کشور را از واردات حبوبات و بذر آفتابگردان بی‌نیاز کنیم؛ چراکه متخصصان دلسوزی را در این زمینه داریم که صادقانه برای پیشرفت کشور گام برداشته‌اند.

مدیرعامل هسته فناور در پاسخ به سؤال دیگر که رویداد عصر امید تا چه اندازه می‌تواند ارتباط بین شرکت‌ها، صنعت و دانشگاه را رشد داده و تقویت کند؟ عنوان کرد: رویداد عصر امید ارتباط میان صنعت و دانشگاه را تقویت می‌کند و به‌گونه‌ای برای هسته فناور برنامه‌ریزی کردیم که از خدمات تلفنی تا طراحی و تدوین با دانشجویان همکاری کنیم و پروژه‌های لازم را در اختیارشان قرار دهیم تا آنان هم به درآمدزایی برسند و هم تخصص لازم را کسب کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر