صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۳ - ۱۰ دی ۱۴۰۳
در آنا بخوانید؛

درمان جدید برای سرطان خون حاد مقاوم به درمان

در دانشگاه تگزاس آمریکا، محققان روش جدیدی را برای در درمان سرطان خون مقاوم به درمان کشف کردند.
کد خبر : 946808

به گزارش آنا، مریم اسلامی، پزشک و دکتری تخصص ژنتیک؛ درمان جدید با سلول‌های T CAR برای بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد عود کننده، سودمند است. بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد سلول B CD۱۹ مثبت عودکننده، یا مقاوم به درمان ALL که تحت درمان با گیرنده آنتی ژن کایمریک جدید anti-CD۱۹، obecabtagene autoleucel (obe-cel) قرار گرفتند، نرخ پاسخ بالایی را تجربه کردند. با توجه به نتایج فاز، نیازی به پیوند سلول‌های بنیادی بعدی SCT نداشت.

کارآزمایی Ib/II FELIX توسط محققان مرکز سرطان MD اندرسون دانشگاه تگزاس انجام شد که یافته‌های در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، نرخ پاسخ ۷۶.۶ درصد و میزان بهبودی کامل ۵۵.۳ درصد را در ۱۲۷ بیمار قابل ارزیابی نشان داد. بر اساس این داده‌ها، سازمان غذا و دارو، obe-cel را برای درمان ALL B cell عودکننده یا مقاوم در بیماران بزرگسال در نوامبر ۲۰۲۴ تأیید کرد.

بیماران مبتلا به ALL B cell نیاز به گزینه‌های درمانی مستقل موثر دارند و obe-cel اثربخشی طولانی مدت و نرخ پاسخ قوی را در بیماران تحت درمان در مطالعه FELIX نشان داد.

تا کنون، این بیماران گزینه‌های درمانی محدودی داشتند. ما حداقل سمیت ایمنی و تداوم قوی سلول‌های CAR T را مشاهده کردیم که از obe-cel استاندارد مراقبت برای این جمعیت پشتیبانی می‌کند.

کارآزمایی جهانی و چند مرکزی FELIX تعداد ۱۲۷ بزرگسال مبتلا به ALL cell B عودکننده یا مقاوم را درمان کرد. قبل از دریافت obe-cel، شرکت‌کنندگان کارآزمایی تخلیه لنفاوی داشتند. - گام مهمی برای از بین بردن سلول‌های T موجود و ایجاد یک صفحه خالی برای درمان با سلول‌های CAR T - به دنبال آن تزریق obe-cel در دوز‌های تقسیم شده در روز‌های اول و ۱۰ انجام شد. سن متوسط شرکت کنندگان کارآزمایی ۴۷ ساله و ۵۲ درصد مرد بودند. بیماران ۷۴ درصد سفیدپوست، ۱۲.۶ درصد آسیایی، ۱.۶ درصد سیاه پوست و ۱۱.۸ درصد ناشناخته بودند.

مسمومیت‌ها عمدتاً به بیمارانی که بار مغز استخوان بالایی داشتند محدود می‌شد. بیماران درجه پایینی از سندرم آزادسازی سیتوکین CRS وسمیت عصبی را تجربه کردند که با درمان‌های سلول‌های CAR T مرتبط است. سه بیمار علائم CRS درجه ۳ یا بالاتر را تجربه کردند و ۹ بیمار سندرم سمیت عصبی مرتبط با سلول عامل ایمنی درجه ۳ یا بالاتر را تجربه کردند.
عوارض جانبی مشاهده شده با مطالعات قبلی مطابقت داشت و هیچ عارضه جانبی جدیدی شناسایی نشد. از میان ۹۹ بیمار که به obe-celپاسخ دادند، تنها ۱۸ بیمار SCT را در حالی که در حال بهبودی بودند، با میانگین ۱۰۱ روز پس از تزریق دریافت کردند. محققان هیچ تفاوتی در EFS و OS بین بیمارانی که SCT دریافت کرده‌اند و بیمارانی که دریافت نکرده‌اند مشاهده نکردند، که نشان‌دهنده پاسخ بادوام از درمان obe-cel است.

کارآزمایی همچنین پاکسازی قابل توجهی از حداقل بیماری باقیمانده MRD را پس از درمان obe-cel نشان داد. در بیماران مبتلا به سرطان خون، MRD به تعداد کمی از سلول‌های سرطانی باقی مانده پس از درمان اشاره دارد که پتانسیل ایجاد عود را دارند.
در این مطالعه، ۶۸ بیمار پرخطر که به عنوان افرادی که قبل از تخلیه لنفاوی بیش از ۵ درصد انفجار مغز استخوان داشتند به بهبودی کامل دست یافتند. در این گروه، ۶۲ بیمار داده‌های MRD را در دسترس داشتند و ۵۸ بیمار پس از انفوزیون obecel MRD منفی بودند. قبل از تخلیه لنفاوی، محققان نمونه‌های مغز استخوان بیمار را با توالی یابی نسل بعدی NGS ارزیابی کردند.

Jabbour توضیح داد که یافته‌ها نشان می‌دهد که سطوح پایین‌تر MRD با پاسخ قوی‌تر، از جمله نرخ EFS و OS بالاتر مرتبط است.

انتهای پیام/

برچسب ها: سرطان خون
ارسال نظر