صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

تحول دیجیتال در کشور با هم افزایی بخش خصوصی و دولتی محقق می‌شود

رئیس کانون هماهنگی فاوا گفت: تحقق تحول دیجیتال و در کنار آن اقتصاد دیجیتال در کشور نیازمند همکاری و هم‌افزایی کارا و مؤثر بین بخش دولتی و خصوصی است.
کد خبر : 946783

داوود ادیب رئیس کانون هماهنگی فاوا در پاسخ با خبرنگار آنا پیرامون بودجه ناکافی که برای سال ۱۴۰۴ در حوزه فاوا به ویژه اقتصاد دیجیتال درنظر گرفته شده گفت: عدم تخصیص بودجه کافی برای توسعه اقتصاد دیجیتال در ایران می‌تواند تأثیرات قابل توجهی در عدم رشد و توسعه این حوزه و حتی سایر حوزه‌ها داشته باشد. در جهان امروز، اقتصاد دیجیتال یکی از محور‌های اصلی پیشرفت و پیشران است، و گزارشات منابع معتبر نشان می‌دهد که کشور‌های توسعه یافته سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی را در سال‌های اخیر در این حوزه انجام داده اند. 

وی ادامه داد: این یک واقعیت است در صورتی که نتوانیم سرمایه‌گذاری مناسبی را در حوزه اقتصاد دیجیتال داشته باشیم، از رقابت جهانی عقب مانده و به تدریج در ارزیابی‌های بین المللی حذف گردیده و جایگاهی نخواهیم داشت.

ادیب تصریح کرد: امروزه در کنار اقتصاد دیجیتال، فناوری‌های نوین از قبیل هوش مصنوعی، بلاکچین و اینترنت اشیا به سرعت در حال رشد هستند و ارزیابی‌های شاخص‌های جهانی از قبیل GII , NRI , IDI نشان می‌دهد که کشور‌هایی که در این حوزه‌ها و همینطور اقتصاد دیجیتال به عنوان محور اصلی همه فناوری‌های نوظهور برنامه ریزی نموده اند، پیشتاز و در حال پیشرفت هستند و کشور‌های دیگر که از این فرصت‌ها بهره‌مند نشده اند با مهاجرت نیروی انسانی روبرو گردیده و از رشد و توسعه باز مانده اند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه عدم حمایت بودجه‌ای از استارتاپ‌ها و نوآوری‌ها در این حوزه و نبود سرمایه‌گذاری کافی افزود:  این موضوع می‌تواند استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوآور را با مشکلات جدی مواجه نماید و طبیعتا در سال‌های پیش رو کشور‌هایی که به حد کافی استارتاپ و شرکت‌های یونیکورنی نداشته باشند مانند لشکری خواهند بود که سرباز ندارند و محکوم به شکست می‌باشند.

رئیس کانون هماهنگی فاوا گفت: بنابراین ضروری است که در این حوزه با تخصیص بودجه‌های مناسب مانند کشور‌های توسعه یافته عربی، سرمایه گذاری‌های قابل توجه در راستای تقویت زیرساخت‌های ارتباطی، پهنای باند، ظرفیت شبکه ملی اطلاعات،توسعه شبکه‌های پرسرعت فیبر نوری، زیرساخت‌های ابری و سوپر رایانه‌ها برای ارائه خدمات دیجیتال بستر لازم برای پیاده سازی اقتصاد دیجیتال فراهم گردد.

ادیب در ادامه گفت: در شرایط فعلی و با محدودیت‌های موجود و در شبکه‌های اینترنتی اجرای برنامه هفتم توسعه در حوزه اقتصاد دیجیتال به‌طور کامل دشوار است و‌ضروری است اقداماتی از جمله، اصلاح فیلترینگ کور، اولویت‌بندی طرح‌های حوزه اقتصاد دیجیتال،استفاده از مدل‌های مشارکتی و سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی اصلاح قوانین و‌ رویه‌های دست و پاگیر کاهش تصدی گری دولت و افزایش مشارکت بخش خصوصی از اقداماتی است که می تواند به تحقق برنامه هفتم پیشرفت کمک کند.

وی ادامه داد: تحقق تحول دیجیتال و‌در کنار آن اقتصاد دیجیتال در کشور نیازمند همکاری و هم‌افزایی کارا و مؤثر بین بخش دولتی و خصوصی است.

لزوم گسترش زیرساخت های پایه برای توسعه اقتصاد دیجیتال

ادیب ادامه داد: دولت وظیفه دارد زیرساخت‌های پایه مانند شبکه‌های ارتباطی پر سرعت و با کیفیت، شبکه‌های فیبر نوری، ۵G گسترده، مراکز داده پر ظرفیت و امنیت سایبری حوزه اقتصاد دیجیتال را تامین و در کنار این‌ها توسعه کمی و کیفی سوپر کامپیوتر یا به عبارتی ابر رایانه‌ها را همانند خیلی از کشور‌ها در برنامه خود قرار دهد.

وی افزود: همچنین شبکه ملی اطلاعات به عنوان یکی از پروژه‌های کلیدی می‌بایست توسط دولت تکمیل و در اختیار بخش خصوصی، سازمان‌ها و علی الخصوص اپلیکیش‌ها قرار گیرد.

در کنار این موارد دولت می‌بایست با تنظیم قوانین و مقررات مرتبط با این حوزه و در راس آن مقررات زدایی رویه‌های هزینه زا و بی خاصیت، فضایی امن و جذاب برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فراهم نماید.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر