صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۶ آذر ۱۴۰۳

سوریه؛ بحرانی که دامن‌گیر می‌شود

ترکیه و کشور‌های غربی سرمست از سقوط بشار اسد به دنبال سفیدشویی تحریرالشام هستند؛ غافل از اینکه تحولات این روز‌های سوریه نه پایان که آغاز یک بحران دامنه‌دار است.
کد خبر : 946739

خبرگزاری آنا- عماد نجار: شرایط فعلی سوریه ممکن است این سوال را پیش روی دوستداران مقاومت قرار دهد که آیا ما در مورد سوریه غافلگیر شدیم و یا حکمت الهی بر این بود که تخته سنگی که به قله رسانده بودیم؛ سقوط کند؟

در پاسخ به این سوال کلیدی و مهم، این فراز از سخنرانی هفته گذشته مقام معظم رهبری کفایت می‌کند که فرمودند: در سوریه دشمن با سرعت، عمل کرد، اما آنها باید از قبل پیش‌بینی و جلوگیری می‌کردند همچنانکه دستگاه اطلاعاتی ما از چند ماه قبل گزارش‌های هشدار دهنده‌ای به مسئولان سوری منتقل کرده بودند.

{$sepehr_key_4321}

باید گفت که تهران در طوفان رخداد‌های سوریه غافلگیر نشد، زیرا از پیش شرایط را رصد کرده بود و تحرکات را زیر نظر داشت و حتی این تحرکات را به اطلاع مقامت ذی‌ربط سوری رسانده بود ولی عملکرد حاکمیت سوریه در خصوص مدیریت روابط با آمریکا، ترکیه، اسرائیل و جنگ در منطقه، تروریست‌های مستقر در ادلب، بحران‌های اقتصادی داخلی، تحریم ها، تسلط آمریکا بر میادین نفتی، نارضایتی ارتش و نیاز مبرم سوریه به اصلاحات، باعث پیدایش چنین تحولات پرشتابی شد.

در شرایطی که برخی کارشناسان امکان ترور «بشار اسد» توسط رژیم اسرائیل را بررسی می‌کردند و برخی دیگر پیش‌بینی دامن‌گیر‌شدن شعله‌های آتش جنگ در سوریه و حمله مستقیم صهیونیست‌ها را محتمل می‌دانستند، سیر حوادثی که در عرض ۱۱ روز اتفاق افتاد؛ همه را شگفت زده کرد.

باورپذیر نبود که دومینوی سریع سقوط شهر‌ها بدون هیچ مقاومتی از سوی ارتش، به این سرعت به دمشق برسد. دفاع الوطنی یا همان نیرو‌های بسیج مردمی که از یادگار‌های شهید همدانی و شهید سلیمانی در سوریه بودند با وعده‌های پوچ برخی کشور‌های عربی منحل شد تا پتانسیل مقاومت ۱۲۰ هزار نفری به ۱۱ هزار نفر تقلیل پیدا کند.

اما به رغم هیاهو و پایکوبی فاتحان دمشق، نکاتی مهم وجود دارد که بحران سوریه را مضاعف خواهد کرد:

*خطر آزادی یازده هزار داعشی که فعلا تحت نظارت کرد‌های سوری هستند؛ همانند بمب بزرگ و مخربی است که ماشه آن در اختیار چند کودک شرور گذاشته شده است. همین افزایش تعداد تروریست‌ها و پیروزی آنها هدف و قصد اصلی تل آویو از بحران‌زایی در منطقه است و ماهی‌گیری از آب گل آلود، فرصت طلبی صهیونیست‌ها را عیان می‌کند.

*علاوه بر این، سفیدشویی عناصر مسلح سوری و تلاش آمریکا برای حذف آنها از لیست گروه‌های تروریستی می‌تواند برای مدت زمان کوتاهی چهره خبیث و ناپاک آنها را بپوشاند ولی این لکه به سرعت گسترش می‌یابد و مناطق دیگری را نیز آلوده خواهد کرد؛ از جمله ترکیه، عراق و یمن.

*ذات ناسالم نمی‌تواند به هیچ طرفی وفادار باشد و در آینده حامی این تروریست‌ها، خود دچار بحران گروه‌های تروریستی خواهد شد و مشکل ترکیه به همین جا ختم نمی‌شود بلکه آنکارا باید با معضل کرد‌ها نیز دست و پنجه نرم کند؛ کرد‌هایی که به دنبال خودمختاری هستند و دیگر کشور‌های دارای اقلیت کردنشین را هم تشویق به این کار می‌کنند.

*در این شرایط، سوریه به غنیمتی جنگی تبدیل شده که هر کسی می‌خواهد سهم بیشتری از آن داشته باشد. همچنین بین نیرو‌های مسلح اتفاق نظر درباره ایجاد یک دولت متحد و برقراری آرامش وجود ندارد. در درازمدت، حضور گروه‌های تروریستی با تفکرات، عقاید مختلف و راهبرد‌های نظامی متفاوت در کنار علویان، اکراد، مسیحیان و اهل تسنن و شیعیان سوریه، بستری مناسب برای بحران آفرینی ایجاد می‌کند.

{$sepehr_key_4322}

کشور‌های زیادی ازجمله آمریکا و اعراب نیز در سوریه برای خود منافع ایجاد کرده‌اند و این بر شمار بحران‌های تمام نشدنی این کشور می‌افزاید. 

در این میان، جمهوری اسلامی ایران با صبر استراتژیک منتظر روی کار آمدن دولت بعدی سوریه خواهد ماند و راهکار‌های حفظ منابع قدرت مقاومت برای جایگزینی سوریه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. هم رژیم صهیونیستی می‌داند و هم ما می‌دانیم که راه‌های حمایت از لبنان و فلسطین فقط از سوریه نمی‌گذرد ولی سوریه یکی از سهل‌ترین مسیر‌ها بود. پس مقاومت به راه خود ادامه خواهد داد و جوانان سوری بطور حتم به صفوف محکم مقاومت منطقه خواهند پیوست. 

جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی لازم برای دفع هرگونه تجاوز و حمله احتمالی به خود یا دیگر اضلاع محور مقاومت را دارد و در صورت اجرای یک خطای محاسباتی توسط اسرائیل، منطقه به آتش کشیده خواهد شد. در آینده، روند بحران‌زدایی از منطقه ان شاالله به اخراج نیرو‌های آمریکایی ختم خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر