صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت؛

ایران چطور می تواند بخشی از اقتصاد جامعه جهانی شود!

بازیگر‌های اقتصادی بین المللی تغییر یافته اند. پس اگر ایران بخواهد بخشی از اقتصاد جامعه جهانی باشد، بدون شرایط جدید توسعه‌ای این اتفاق هرگز نخواهد اقتاد. باید بیاموزیم چطور در این شرایط تازه خود را تامین کنیم و با مسائل به روز مطرح شده در اقتصاد‌های جهانی همراه و هم مسیر شد.
کد خبر : 946541

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، یکی از مباحث اصلی و سرمایه ایران، نیروی انسانی است که هر سال این نیرو با توجه به مهاجرت زیاد کاهش می‌یابد و تا امروز دولت‌ها در خصوص جلوگیری از روند مهاجرت نیروی کار متخصص اقدام موثری انجام نداده است.

در بحث استارتاپ‌ها و کسب کار‌های نوین ایران می‌تواند بازار خوبی داشته باشد و با توجه به تجربه، استارتاپ‌های تولیدی در ایران همواره در رقابت با جهان بوده است واین شرکت‌ها با توجه به ظرفیت و توانایی بالا در ۴ تا ۵ سال گذشته بسیار خوش درخشیده اند.

حائزه اهمیت است با نگاه جدید و تازه به اتفاقات پیرامون کشور و منطقه، می‌توانیم مزایای جدید و مناسبی در راستای تحقق توسعه اقتصاد تولیدی با همین ظرفیت‌ها و نیرو‌های انسانی نخبه در کشور داشت. متاسفانه صاحبان کسب کار‌ها که از تجربه بالایی برخوردار هستند هنوز به درستی درکی از تقاضا و سلیقه بازارو حتی صنعت اروپا ندارند، چراکه به دلیل عدم رقابت در کشورهنوز نگاه تولید محور کشور به سمت شناسایی بازار‌های هدف تغییر نداده است.

در مورد نگاه جدید باید تولیدات صادرات محور با تلاش و مراودات بیشتر از گذشته به بازار هدف برسد. در این راستا توسعه آموزش در زمینه‌های مختلف کار و تولید قابل رقابت با سایر محصولات خارجی ضروری است. در حوزه آموزش نیز باید سرمایه گذاری توسعه داشته باشد که این زمینه‌ساز یک بستر مناسب و ارزشمند برای مذاکرات مدیران تولیدی – صنعتی کشور در تراز جهانی با نگرش حقوقی است. 

اتاق آلمان تا سال گذشته دومین اتاق تجاری بازرگانی مهم در آلمان بود، اما امسال مبادلات تجاری ایران و آلمان به دلیل پیچیدگی روابط و همچنین تنش‌های منطقه‌ای و سیاست‌های خارجی ایران، به کمتر از ۵۰ درصد فعالیت رسیده است. این ضعف دیپلماسی تجاری - اقتصادی قابل حل است البته با سیاستگذاری های صحیح اقتصادی در زنجیره رقابت در بازارهای جهانی است.

باید پذیرفت اقتصاد‌های جهان در شرایط تازه‌ای قرار گرفته اند و مسؤلین باید بپذیرد شرایط دنیا متفاوت شده است و جهان هر روز دچار تحولات مختلفی می‌شود. همچنین بازیگر‌های اقتصادی بین المللی نیز تغییر یافته اند. پس اگر ایران بخواهد بخشی از اقتصادجامعه بین المللی باشد، بدون شرایط جدید توسعه‌ای این اتفاق هرگز نخواهد اقتاد. باید بیاموزیم چطور در این شرایط تازه خود را تامین کنیم و با مسائل به روز مطرح شده در اقتصاد‌های جهانی همراه و هم مسیر شد.

ایران همچنین می‌تواند کشور مهم در تامین مواد اولیه کشور‌های اروپایی باشد و درتولید و تامین بسیاری از تجهیزات با کشور‌های اروپایی همکار و حتی رقیب جدی شود. اما تمام این اقدامات نیازمند شناخت رفتار‌های مدیران اروپایی و نحوه حضور در بازر‌های جهانی است. 

در سطح جهان «هیدروژن» انرژی نو است که در تمام دنیا مطرح می‌شود و آینده انرژی جهان بدون هیدروژن بی معنا است. ایران به عنوان یکی از کشور‌هایی که پتانسیل تولید و استفاده هیدروژن را دارد هنوز جایگاه خاصی در این زمینه کسب نکرده است و فاصله زیادی با استفاده از این انرژی دارد و هنوز صاحبان سرمایه و کسب و کار‌ها از این موضوع غافل هستند و به دلیل عدم آشنایی با این انرژی هیچ استقبالی از مشارکت در توسعه این بخش ندارند.

در حوزه انرژی باید قبول کرد که ایران با بحران بزرگ روبرو است. امروز انرژی‌های تجدید پذیر یکی ازموضوعات مهم مطرح شده در اقتصاد‌های جهان است. اصولا تحریمی در حوزه انرژی برعلیه ایران نیست و تحریم بین المللی بر حوزه انرژی علیه ایران وجود ندارد، اما به دلیل عدم سیاست‌های لازم اقتصادی این تجارت همچنان در کمترین سطح قرار دارد. 

شاهین اصغری - رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان

انتهای پیام/

برچسب ها: اقتصاد جهان
ارسال نظر