صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۱ - ۲۴ آذر ۱۴۰۳
هفته پژوهش ۱۴۰۳؛

دانشگاه‌ در سیاست‌گذاری‌ها و حل مشکلات جامعه به‌درستی به کار گرفته نمی‌شود

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به شکاف‌های موجود میان دانشگاه‌ها و مراکز اجرایی و صنعتی، گفت: متأسفانه هنوز این پیوند ضروری شکل نگرفته و دانشگاه‌ها در سیاست‌گذاری‌ها و حل مشکلات جامعه به‌درستی به کار گرفته نمی‌شوند.
کد خبر : 946511

به گزارش خبرنگار آنا، بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی امروز در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و واحد تبریز با تأکید بر نقش کلیدی دانشگاه‌ها در توسعه علمی، اجتماعی و اقتصادی کشور گفت: دانش‌پژوهان، دانشجویان و اساتید بیشترین نقش را در اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه پایدار جامعه ایفا می‌کنند و لازمه تحقق این امر، تعامل مثبت و سازنده میان دانشگاه‌ها، مراکز اجرایی و تصمیم‌گیری و همچنین مراکز اقتصادی و صنعتی و فناوری است.

وی با اشاره به شکاف‌های اجتماعی و ارتباطی موجود میان دانشگاه‌ها و مراکز اجرایی و صنعتی، افزود: متأسفانه هنوز این پیوند ضروری شکل نگرفته و دانشگاه‌ها در سیاست‌گذاری‌ها و حل مشکلات جامعه به‌درستی به کار گرفته نمی‌شوند. برای پرکردن این خلأ، نیازمند بازبینی و اصلاح سیاست‌های کلان علمی و توسعه زیرساخت‌های پژوهشی هستیم تا دانشگاه‌ها به‌طور عملی در تربیت نیروی انسانی متخصص، کارآفرین و مهارت‌آفرین متناسب با نیاز بازار کار گام بردارند.

سرمست اضافه کرد: یکی دیگر از الزامات مهم، حمایت از تحقیقات کاربردی و بین‌رشته‌ای و همچنین تجاری‌سازی دانش و فناوری است؛ یعنی علمی که تبدیل به ثروت شود و بتواند زنجیره‌های ارزش را در صنایع مختلف تکمیل کند.

وی ادامه داد: در استان آذربایجان شرقی ظرفیت‌های مهمی برای تکمیل زنجیره ارزش وجود دارد، مانند صنایع فرش، کفش و چرم، دارویی و غذایی، معدنی، کشاورزی و صنایع تبدیلی که می‌توان با به‌کارگیری فناوری‌های نوین از جمله هوش مصنوعی در مدیریت این حوزه‌ها تحول ایجاد کرد.

استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر اهمیت ارتقای همکاری‌های علمی در سطح بین‌المللی گفت: بین‌المللی‌سازی دانشگاه‌ها و ارتقای رتبه‌بندی‌های جهانی آنها از دیگر اهداف ماست. ما پیشینه‌ای غنی، چون دانشگاه ربع رشیدی داریم که با قدمتی ۷۵۰ ساله، تبریز را به‌عنوان پایگاه علمی جهان اسلام شناسانده است. احیای این جایگاه با استفاده از ظرفیت دانشگاه‌های استان و توسعه ارتباطات علمی جهانی امکان‌پذیر خواهد بود.

سرمست تاکید کرد: چشم‌انداز ما این است که جایگاه علمی و پژوهشی تبریز را که در طول تاریخ همواره شهر اولین‌ها بوده، احیا کنیم و به وجود فناوران، پژوهشگران و دانشگاهیان افتخار کنیم. دانشگاه‌ها باید با عبور از نقش‌های سنتی، مسئولیت‌پذیری اجتماعی خود را در گره‌گشایی از مشکلات جامعه به اثبات برسانند.

به گزارش آنا در پایان از دانشمندان یک و دو درصد و پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و واحد تبریز با اهدای لوح و تندیس تجلیل شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر