صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سهم ۵ درصدی محصولات دانش‌بنیان از صادرات کشور

رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد: در سال ۱۴۰۲، شرکت‌های دانش‌بنیان توانستند ۲.۶ درصد از وزن و ۵ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دهند.
کد خبر : 946459

به گزارش خبرگزاری آنا، محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: توسعه صادرات غیرنفتی، به ویژه صادرات متکی بر اقتصاد دانش‌بنیان، نقش با اهمیتی در امنیت اقتصادی و توسعه اقتصادی کشور دارد.

وی افزود: در مقابل وابستگی صادرات و اقتصاد به فروش نفت، مواد خام و نیمه‌خام، یکی از نقاط ضعف کشور، به ویژه در زمان تحریم و محدودیت‌های بین‌المللی است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران بیان کرد: تحقیقات اقتصادی همچنین حاکی از رابطه معنادار توسعه اقتصادی و درجه دانش‌یافتگی اقتصاد است؛ این نوع صادرات آسیب‌پذیری کمتری در زمان محدودیت‌ها دارد چرا که اساس اقتصاد دانش‌بنیان را تفکر و تخصص تشکیل می‌دهد و بر نیروی انسانی و قدرت تولید و دانش آن تکیه دارد و وابسته به منابع طبیعی نیست.

به گفته دهقان دهنوی، بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲ سهم ۲.۶ درصد از وزن و ۵ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند که مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی، حدود ۸۰ درصد ارزش صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: این سهم نیازمند تقویت هرچه بیشتر است، اما بدون شک شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری در حال حاضر یکی از بازیگران مهم و اصلی اقتصادی کشور هستند؛ در این راستا سازمان توسعه تجارت به عنوان متولی تجارت خارجی، تقویت صادرات دانش‌بنیان را به طور جدی در دستور کار قرار دارد.

بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت ایران، دهقان دهنوی گفت: تقویت جایگاه ایران در عرصه نوآوری و فناوری در حوزه‌های مختلف و همچنین توسعه همکاری‌های تجاری بین‌المللی و معرفی ظرفیت‌های شرکت‌های ایرانی، به ویژه در حوزه دانش‌بنیان، نیازمند تقویت رویداد‌هایی است که فرصت تعامل بازیگران اصلی این اکوسیستم را هرچه بیشتر فراهم می‌آورد.

انتهای پیام/

ارسال نظر