صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معان علمی رئیس‌جمهور مطرح کرد؛

آخرین جزئیات درباره سازمان ملی هوش‌مصنوعی/اعطای تسهیلات برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی به دانشگاه‌ها

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ۳دانشگاه برتر کشور در حوزه‌های علمی می‌توانند تا سقف پنج میلیارد تومان از محصولات این نمایشگاه خرید کنند که هزینه آن توسط معاونت علمی تأمین خواهد شد.
کد خبر : 946193

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حسین افشین؛ معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور  امشب در گفتگوی ویژه شبکه خبر  به مناسبت هفته پژوهش سخن گفت.

وی عنوان کرد: نمایشگاه ایران‌ساخت در هفته پژوهش برگزار می‌شود که به‌طور خاص بر تقویت زیرساخت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی تمرکز دارد.

افشین با بیان‌اینکه در این نمایشگاه، شرکت‌های دانش‌بنیان محصولاتی را ارائه می‌کنند که در حوزه تأمین مواد اولیه و تجهیزات آزمایشگاهی در راستای توسعه پژوهش کاربرد دارند، گفت: هم‌زمان با این نمایشگاه، دستاورد‌های پژوهشی دانشگاه‌های کشور و محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری نیز در سه سالن به نمایش گذاشته می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: امسال ۳۰۰ شرکت از میان متقاضیان با ممیزی انتخاب شده‌اند و دستاورد‌های خود را ارائه می‌دهند. محصولات نمایشگاه در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی عمدتاً در مرز فناوری هستند و پایه‌ای برای تحقیق و توسعه به شمار می‌روند.

معاون علمی رئیس‌جمهور ادامه داد: سال گذشته، در یازدهمین دوره این نمایشگاه، حدود ۳۰۰ میلیارد تومان از تجهیزات ارائه‌شده خریداری شد. بسته به عمق ساخت داخل، معاونت علمی بین ۱۰ تا ۴۰ درصد از هزینه خرید این تجهیزات را به مراکز پژوهشی بازپرداخت کرد.

وی درخصوص تسهیلات به دانشگاه‌ها برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی گفت: ۳ دانشگاه برتر کشور در حوزه‌های علمی می‌توانند تا سقف پنج میلیارد تومان از محصولات این نمایشگاه خرید کنند که هزینه آن توسط معاونت علمی تأمین خواهد شد.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲، درآمد شرکت‌های دانش‌بنیان حدود ۱۵۰۰ همت بوده که ۳۰۰ همت آن از محصولات دانش‌بنیان حاصل شده است. با این حال، در بخش صادرات محصولات دانش‌بنیان، تنها حدود ۵۰۰ میلیون دلار درآمد داشته‌ایم که نیازمند تقویت است.

وی تأکید کرد: یکی از اشتباهات ما این بوده که پس از شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان، تمرکزمان بر خروجی آنها بوده است، درحالی‌که باید به زیرساخت‌های دانشگاهی نیز توجه کنیم. دانشگاه‌های ما دانشجویان و اساتید باسواد و بااعتمادبه‌نفسی دارند، اما زیرساخت‌های پژوهشی ضعیف، روند رشد و تکامل آنها را مختل کرده است.

وی تاکید کرد:  برای تقویت پژوهش، به تجهیزات و زیرساخت‌های مدرن نیاز داریم که امیدواریم این نمایشگاه بتواند گام مثبتی در این مسیر باشد.

وی با بیان اینکه از اساتید برای تقویت حوزه آموزش، از آغاز سال تحصیلی (مهرماه)، در ۳۰ حوزه مختلف، دعوت کردیم، گفت: حدود ۱۰۰ سیلابس به ما تحویل داده شد و پس از بررسی و تأیید، تدریس این محتوا‌ها در دانشگاه‌ها آغاز شد.

وی اضافه کرد: این محتوای آموزشی که اکنون در حال تدریس است، به طور کامل ضبط می‌شود. هدف این است که تا پایان دی‌ماه، محتوای فارسی استاندارد برای درس‌های هوش مصنوعی در اختیار داشته باشیم. این محتوا هر ترم به‌روزرسانی می‌شود تا بتوانیم آموزش را تقویت کنیم.

به گفته افشین، اکنون درس‌های مرتبط با هوش مصنوعی در بسیاری از دانشگاه‌های کشور تدریس می‌شود. این اقدام، از مهرماه آغاز شده و یک گام بزرگ در این حوزه محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در بخش پژوهش، از حدود ۵۰ طرح پژوهشی مرتبط با هوش مصنوعی حمایت‌های بنیاد ملی علم و فناوری صورت گرفته است، افزود: این حمایت‌ها باعث تقویت پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص در این حوزه شده است.

افشین گفت: برای حمایت از پایان‌نامه‌های دکتری، در شش حوزه فناورانه، داوری و حمایت مالی انجام شده است؛ میزان حمایت‌ها در این حوزه‌ها یک و نیم برابر افزایش یافته تا پژوهش‌ها جهت‌دهی بیشتری به سمت هوش مصنوعی داشته باشند.

وی اضافه کرد: در حوزه زیرساخت‌های پردازشی، تا اردیبهشت‌ماه سال آینده، مجهزترین سیستم پردازشی GPU کشور آماده خواهد شد. این زیرساخت‌ها برای تقویت دانشگاه‌ها و بخش خصوصی فراهم می‌شود.

افشین با تاکید بر اینکه با وجود سرمایه‌گذاری‌های میلیارد دلاری کشور‌های منطقه، ایران در این حوزه پیشرفت‌های خوبی داشته است ادامه داد: این اقدامات می‌تواند در پنج سال آینده، با قانون‌گذاری و برنامه‌ریزی، به اهداف تعیین‌شده برسد و انقلابی در حوزه هوش مصنوعی ایجاد کند.

معاون علمی رئیس‌جمهور عنوان کرد: در حوزه نرم‌افزاری، پروژه‌ای برای ایجاد سکوی ملی با همکاری یکی از دانشگاه‌ها آغاز شده است.

به گفته وی، این پروژه که شبیه به سیستم‌عامل عمل خواهد کرد، نسخه آزمایشی خود را تا شش ماه آینده ارائه خواهد داد. نسخه نهایی آن نیز تا شهریورماه سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

وی افزود: این پروژه، الگوریتم‌های موردنیاز را فراهم می‌کند و دانشگاه‌ها می‌توانند برای تکمیل آن مشارکت کنند. این برنامه یک حرکت مدون برای گسترش فناوری‌های مرتبط با هوش مصنوعی است. در حوزه داده، تلاش‌هایی برای تنظیم‌گری و جمع‌آوری داده‌های موردنیاز انجام شده است. هدف این است که داده‌ها به‌صورت استاندارد و قابل‌استفاده برای بخش‌های مختلف کشور فراهم شوند.

وی گفت: اساسنامه سازمان ملی هوش مصنوعی سازمان در حال تدوین است و توسط دولت بررسی می‌شود. این سازمان وظیفه تنظیم‌گری، نظارت، و برنامه‌ریزی در حوزه هوش مصنوعی را برعهده خواهد داشت. پیش‌بینی می‌شود در سه ماه آینده، اساسنامه سازمان هوش مصنوعی به تصویب هیئت وزیران برسد. این سازمان قرار نیست تصدی‌گری کند، بلکه وظایف نظارتی و سیاست‌گذاری را اجرا خواهد کرد.

افشین گفت:  در تدوین ساختار این سازمان دقت شده است تا از تبدیل‌شدن به یک نهاد پرهزینه و سنگین جلوگیری شود. این سازمان به‌جای تصدی مستقیم، بر تنظیم‌گری و هماهنگی بین بخش‌های مختلف کشور متمرکز خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر