صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

یافته جدید دانشمندان؛ کشف یک مینی مغز درون قلب 

یافته‌های جدید دانشمندان حاکی از آن است قلب سیستم عصبی پیچیده خود یا «مینی مغز» خود را دارد که مستقل از مغز نقش مهمی در کنترل ریتم آن ایفا می‌کند.
کد خبر : 946041

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از سای تک دیلی، دانش پژوهان مؤسسه کارولینسکا در سوئد و دانشگاه کلمبیا در آمریکا دریافته اند، قلب «مینی مغز» خود را دارد - یک سیستم عصبی مستقل که ضربان قلب را تنظیم می‌کند.

این سیستم بسیار پیچیده‌تر و متنوع‌تر از آنچیزی است که پیش از این تصور می‌شد و کسب بینش عمیق‌تر در مورد عملکرد آن می‌تواند راه را برای درمان‌های نوآورانه برای بیماری‌های قلبی هموار کند.

مدت‌ها تصور می‌شد قلب فقط توسط سیستم عصبی خودمختار کنترل می‌شود که سیگنال‌ها را از مغز به قلب منتقل می‌کند. شبکه عصبی قلب که در لایه‌های سطحی دیواره قلب تعبیه شده، ساختار ساده‌ای در نظر گرفته شده است که سیگنال‌های دریافتی از مغز را تقویت می‌کند. اما مطالعات جدید نشان می‌دهد که این شبکه عصبی عملکرد پیشرفته تری دارد.

کنترل ضربان قلب 

اکنون دانشمندان دریافته اند که قلب سیستم عصبی پیچیده خود را دارد که برای کنترل ریتم آن بسیار مهم است.

«کنستانتینوس آمپاتزیس» «Konstantinos Ampatzis» محقق دانشکده علوم اعصاب مؤسسه کارولینسکا و مجری این تحقیقات می‌گوید: «این «مغز کوچک» نقش کلیدی در حفظ و کنترل ضربان قلب دارد، شبیه به نحوه تنظیم عملکرد‌های ریتمیک مغز مانند حرکت و تنفس.»

محققان انواع مختلفی از نورون‌ها را در قلب شناسایی کردند که عملکرد‌های متفاوتی دارند، از جمله گروه کوچکی از نورون‌ها با ویژگی‌های ضربان سازی. این یافته، دیدگاه کنونی در مورد چگونگی کنترل ضربان قلب را به چالش می‌کشد، که ممکن است پیامد‌های بالینی داشته باشد.

شبیه قلب انسان 

آمپاتزیس می‌گوید: «ما از دیدن پیچیدگی سیستم عصبی درون قلب، شگفت زده شدیم. درک بهتر این سیستم می‌تواند به بینش جدیدی در مورد بیماری‌های قلبی منجر شده و به توسعه درمان‌های جدید برای بیماری‌هایی مانند آریتمی کمک کند.»

پژوهشگران این مطالعه را روی گورخرماهی انجام دادند؛ یک مدل حیوانی که شباهت زیادی به ضربان قلب انسان و عملکرد کلی قلب دارد. آنها موفق شدند ترکیب، سازماندهی و عملکرد نورون‌های درون قلب را با استفاده از تلفیقی از روش‌ها مانند توالی یابی RNA تک سلولی، مطالعات آناتومیکی و روش‌های الکتروفیزیولوژیکی ترسیم کنند.

اهداف درمانی جدید 

مجریان این پژوهش می‌گویند: «اکنون قصد داریم نحوه تعامل مغزِ قلب با مغز واقعی را برای تنظیم عملکرد قلب تحت شرایط مختلف مانند ورزش، استرس یا بیماری بررسی کنیم. هدف ما شناسایی اهداف درمانی جدید با بررسی این موضوع است که چگونه اختلالات در شبکه عصبی قلب موجب بروز اختلالات مختلف قلبی می‌شود.»

نتایج این پژوهش در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر