صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۷ - ۲۱ آذر ۱۴۰۳

قاضی‌زاده هاشمی: باید نهضت اخلاقی در فضای علمی شکل گیرد

معاون سابق رئیس جمهور گفت: چیزی که هویت جریان دانشجویی را در جهان شکل می‌دهد، نگاه اخلاقی در استفاده از علم است؛ بنابراین باید نهضت اخلاقی در فضای علمی شکل گیرد.
کد خبر : 945880

به گزارش خبرنگار آنا، سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی معاون سابق رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: دانشجویان عنصر ثابت هستند که در طول تاریخ در شکل‌گیری همه انقلاب‌های جهان نقش داشته‌اند.

وی با ذکر نمونه‌هایی از انقلاب‌ کشور‌های مختلف از قبیل فرانسه، شوروی، چین و انقلاب اسلامی ایران عنوان کرد: دانشجو عنصر پیشتاز و آغازگر در همه این انقلاب‌ها بوده و نقش اداره میدان انقلاب را نیز جریان‌های دانشجویی داشته‌اند.

معاون سابق رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان کرد: با وجود اینکه همه این انقلاب‌ها تئوریسین و رهبر فکری داشته‌اند؛ اما کسی که مکتب را ساری و جاری کرده و توانسته آن را تبدیل به فریاد، اعتراض و تغییر کند و جامعه را به اصلاح برساند، جریان دانشجویی بوده است.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه در شرایط حاضر نیز این زنده بودن را در جنبش دانشجویی جهان مشاهده می‌کنیم، تصریح کرد: درباره وقایع غزه بسیاری از دانشگاه‌های دنیا از جمله دانشجویان آمریکا به میدان آمدند و با وجود اینکه دولت ایالات متحده آمریکا از صهیونیست‌ها حمایت می‌کند و بسیاری از دانشگاه‌های این کشور با پول صهیونیست‌ها اداره می‌شوند از جنایات این رژیم اعلام انزجار کردند.

وی با اشاره بر اینکه سوال اینجاست که قدرتی که دست سلطه گران است از کجا ایجاد شده و چه چیزی آمریکا را به ابرقدرت تبدیل کرده، ادامه داد: امروز این نسل‌کشی رژیم صهیونیستی به مدد دانشمندان و هنرمندان خودفروخته به رژیم غاصب صهیونیستی صورت می‌گیرد.

معاون سابق رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اضافه کرد: اکنون اگر سلاحی تولید می‌شود که تا عمق زمین نفوذ می‌کند و جنایاتی در این اندازه را خلق می‌کند، دانشی پشت این سلاح است که توسط برجستگان علم مهندسی تقویت شده و این گونه بوده که علم به ابزار ظلم ظالم تبدیل می‌شود.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه علم ایجاد قدرت می‌کند؛ اما اینکه علم در اختیار چه کسانی و برای چه امری قرار می‌گیرد، مهم بوده، تصریح کرد: باید توجه کنیم که آیا علم به ابزاری برای نسل کشی تبدیل شده یا ابزاری برای مظلوم و ایستادگی در برابر ظالم است. علم ایجاد قدرت می‌کند؛ اما اینکه علم در اختیار چه کسانی و برای چه امری قرار می‌گیرد، مهم است. باید نهضت اخلاقی در فضای علمی شکل گیرد.

نماینده سابق مشهد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر جنبه اخلاقی استفاده از علم مطرح کرد: چیزی که هویت جریان دانشجویی را در جهان شکل می‌دهد، نگاه اخلاقی در استفاده از علم است؛ برای نمونه متخصصان حوزه پزشکی باید توجه کنند که علم آنان در انسان سازی مورد استفاده قرار می‌گرد یا در آسیب رساندن به انسان‌ها چنانچه که اگر امروز دانشمندان و هنرمندان عالم تصمیم بگیرند به سلطه گران عالم خدمت نکنند، نظام سلطه جهانی از هم فرو می‌پاشد.

معاون سابق رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران  با تأکید بر اینکه جنبش دانشجویی باید انتقاد را از درون آغاز کند، توضیح داد: عمده دانشجویان در عالم حق خواه و حق طلب و طرفدار مظلوم هستند و با حرکت‌های اصلاحی می‌توانند به ظلم در جهان پایان دهند.

قاضی‌زاده هاشمی بیان کرد: این نگاه باعث می‌شود فعالیت‌های جریان‌های دانشجویی محدود به دوران دانشجویی نباشد و همواره ضمن اینکه ادامه می‌باید، تأثیر آن نیز عمیق‌تر باشد، این سه شهید بزرگوار روز دانشجو نیز زمانی که آن حرکت عظیم را انجام دادند، شاید امیدی به تغییر نداشتند؛ اما بی طرف نبودند و امروز به عنوان نماد و رویه مطرح بوده و همه ساله از خط و مواضع آن‌ها صحبت می‌شود.

وی با بیان اینکه نهضت اسلامی نیز همین ماهیت را داشته و تلاش بر بیدارسازی دارد، افزود: با وجود تصور کسانی که اذعان می‌کردند این نهضت و تفکر شاید به دلیل این که کم بوده و فراگیر نیست، اثرگذاری چندانی نیز ندارد؛ اما امروز این منش و تفکر در حال گسترش بیش از پیش است.

انتهای پیام/

ارسال نظر