صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۰ - ۲۱ آذر ۱۴۰۳

محققان با دلدادگی وارد میدان پژوهش درباره ایثار و شهادت شوند

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان فارس گفت: اگر نویسندگان و محققان با دلدادگی وارد میدان پژوهش درباره ایثار و شهادت شوند، قلم آنها مؤثر و ماندگار می‌شود.
کد خبر : 945835

به گزارش خبرنگار آنا، دومین همایش ملی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با همکاری اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان فارس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز برگزار شد.

سردار سعید کوشکی مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان فارس در این همایش اظهار کرد: برگزاری این همایش علمی در راستای پاسخ به پرسش‌های اساسی نسل جدید برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: امروز استان فارس به عنوان آغازگر این حرکت علمی در موضوع دفاع مقدس شناخته شده است. در حوزه دفاع مقدس و ارزش‌های شهدا باید دل به میدان بیاید و اگر نویسندگان و محققان با دلدادگی وارد میدان پژوهش درباره ایثار و شهادت شوند قلم آنها مؤثر و ماندگار می‌شود.

دبیر علمی دومین همایش فرهنگ ایثار و شهادت وجود تحقیقات و پژوهش‌های ارائه شده در این همایش را بستری برای توسعه اندیشه و تفکر ترویج فرهنگ دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت دانست و توضیح داد: بر اساس پرسشی که مقام معظم رهبری در دیدار با دست‌اندرکاران کنگره ۱۵ هزار شهید استان فارس مطرح کردند و فرمودند آثار این کنگره را در جامعه بررسی کنید، بی تردید رسیدن به پاسخ این سوال، خود نیازمند کار علمی دقیق است.

کوشکی مطرح کرد: در سال آینده سومین همایش ملی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با عنوان بررسی تأثیر یادواره‌ها و کنگره‌های شهدا بر ارتقای سطح توانایی معنوی و رزمی جامعه و جوانان بر اساس منویات مقام معظم رهبری برگزار خواهد شد.

ترویج ادبیات ایثارگری در میان اقشار دانشگاهی و پژوهشگران

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس نیز با بیان اهداف برگزاری دو دوره این همایش گفت: مهم‌ترین هدف برگزاری همایش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کمک به ترویج ادبیات ایثارگری در جامعه به خصوصاً در میان اقشار دانشگاهی و پژوهشگران است. 

محمدرضا قائدی با اشاره به نمایه شدن مقالات این همایش در پایگاه استنادی جهان اسلام و همچنین پایگاه سیویلیکا بر نقش دانشجویان تحصیلات تکمیلی مقاطع ارشد و دکتری در تغییر نگاه جامعه نسبت به فرهنگ ایثار و شهادت و ترویج مجدد ادبیات ایثارگری تاکید کرد. 

وی با بیان آمار مقالات ارائه شده به اولین و دومین دوره از این همایش عنوان کرد: در اولین دوره همایش در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۵۰ مقاله به دبیرخانه این همایش واصل شد که این تعداد در میان همایش‌های برگزار شده تا پیش از آن تاریخ با موضوعات مشابه، تعدادی بی‌نظیر و قابل توجه بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس اضافه کرد: بر همین اساس در دومین همایش ملی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بالغ بر ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش واصل شده که نزدیک به ۱۴۰ مقاله برگزیده در کتابچه مجموعه مقالات همایش به چاپ رسیده است.

همایش ملی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به پیشنهاد‌های عملی منتج شود

معاون سیاسی و امنیتی استاندار فارس هم با اشاره به برهه زمانی وقوع جنگ تحمیلی بیان کرد: کشور در اوایل شکل‌گیری انقلاب و در ماه‌های آغازین انسجام گرفتن سازوکار‌های داخلی کشور، مورد هجوم دشمن بعثی قرار گرفت آن هم هجوم و حمله‌ای که با همراهی و حمایت کشور‌های بسیاری همراه بود به گونه‌ای که سلاح‌های پیشرفته و استراتژیکی را به دولت صدام تحویل می‌دادند.

حجت‌الله رضایی افزود: با همه این اوصاف آنچه که باعث شد با وجود آن شرایط سخت، کشور به پیروزی در جنگ هشت ساله نائل آید بعد از رهبری داهیانه امام راحل، ایمان و اراده مردم بود که توانست در مقابل دشمن بعثی و دنیای غرب بایستد و به پیروزی برسد.

وی با اشاره به ارزشمند دانستن جانفشانی سربازانی که جان خود را در راه حفظ سرزمینشان فدا کرده‌اند در همه کشور‌های جهان، تبیین کرد: تحسین انسان‌های فداکار و ایثارگر در همه دنیا مرسوم بوده هم در جامعه خود افرادی با این ویژگی را داشتیم و حال باید آسیب شناسی کنیم که چرا نتوانسته‌ایم گفتمان این از خودگذشتگی و ایثار را برای نسل جدید یا به عبارتی نسل زد بشناسانیم؛ بنابراین ترویج فرهنگ ایثار و شهادت که توسط پژوهشگران این همایش مورد تحقیق قرار گرفته باید به راهکار‌ها و پیشنهاد‌های عملی و اجرایی منتج شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر