صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

حمایت از پژوهشگران علوم پایه لازمه پیشرفت علمی کشور است

رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت: تقویت زیرساخت‌ها و استفاده شبکه‌ای به پیشرفت رتبه دانشگاه‌ها در سطح جهان کمک می‌کند و بنیاد‌های حامی کار‌های پژوهشی هم برای ارتقای رتبه ایران تاثیرگذار هستند.
کد خبر : 945737

داود یونسیان، رئیس دانشگاه علم و صنعت، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره حمایت از پژوهشگران علوم پایه اظهار کرد: علوم پایه بخش اصلی رشته‌های مهندسی و فنی را تشکیل می‌دهند و نقش بسیار مهمی در تحولات علمی دارند. به عنوان مثال، پیشرفت‌هایی مانند هوش مصنوعی حاصل تلاش دانشمندان این حوزه است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه دانشگاه علم و صنعت ۱۰ نوع گرنت برای حمایت از پژوهشگران تعریف کرده است، توضیح داد: بخش عمده‌ای از این گرنت‌ها با علوم پایه و علوم کاربردی در ارتباط است. برای مثال، به پژوهشگران برتر کشور که در یک درصد و دو درصد اول قرار دارند، گرنت‌هایی برای خرید تجهیزات و مواد اختصاص می‌دهیم. همچنین این پژوهشگران می‌توانند دانشجویان پسادکتری و نخبه‌های سرباز را استخدام کنند.

یونسیان اضافه کرد: در حال حاضر دانشگاه علم و صنعت در بین یک درصد برتر دانشگاه‌های جهان قرار دارد. پژوهش، به ویژه در زمینه مقالات و قراردادهای صنعتی، نقطه قوت این دانشگاه است و در پنج سال گذشته، با وجود نوسانات در رتبه‌بندی‌های جهانی دانشگاه‌ها، این دانشگاه توانسته روند رو به رشدی را تجربه کند.

رئیس دانشگاه علم و صنعت درباره راهکارهای علمی برای ارتقای رتبه بین‌المللی ایران گفت: با توجه به بودجه یک میلیارد دلاری وزارت علوم، توانسته‌ایم رتبه ۱۵ و ۱۶ تولید علم را در جهان به دست آوریم، که با این حجم سرمایه‌گذاری، معجزه است.

وی همچنین تقویت زیرساخت‌ها و استفاده شبکه‌ای از آن‌ها را یکی از عوامل مهم در ارتقای رتبه دانشگاه‌ها در سطح جهانی دانست و افزود: برای ارتقای رتبه ایران، بنیادهای حامی پژوهش مانند بنیاد علم نقش تأثیرگذاری دارند. در کشورهای پیشرفته نیز نهادهای غیردولتی مشابه این بنیاد وجود دارند که از بخش پژوهش و فناوری حمایت می‌کنند.

یونسیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به مشکلات موجود در نگهداشت نخبگان بیان کرد: نگهداشت استادان و پژوهشگران نخبه یکی از چالش‌های دانشگاه‌هاست. حمایت‌های کم دولت از فعالیت در بخش‌های خصوصی، باعث می‌شود که این افراد به مهاجرت ترغیب شوند.

رئیس دانشگاه علم و صنعت همچنین در خصوص تأثیر تحریم‌ها بر ارتقای رتبه علمی ایران و محدودیت‌های ناشی از آن گفت: تحریم‌ها باعث محدودیت در دسترسی به برخی منابع اطلاعاتی و ژورنال‌ها شده‌اند. این امر همچنین ارتباطات و همکاری‌های بین‌المللی ایران را تضعیف کرده است.

وی در پایان گفت: یکی از مشکلات بزرگ دیگر، سختی خرید دستگاه‌ها و تجهیزات آموزشی و پژوهشی است. به دلیل تحریم‌ها، واردات این تجهیزات با تاخیر و قیمت‌های چندبرابر انجام می‌شود که آسیب زیادی به حوزه علم و پژوهش کشور وارد می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر