صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا از رونمایی آلبوم «آتش نهان»؛

همای: ما آخرین افراد از نسل‌ هنرمندان موسیقی ایرانی هستیم/ تولید آثار موسیقی برگشت مالی ندارد!

آلبوم «آتش نهان» به خوانندگی پرواز همای شب گذشته با حضور هنرمندان شناخته شده کشور در فرهنگسرای نیاوران رونمایی شد.
کد خبر : 945588

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، آلبوم «آتش نهان» به خوانندگی پرواز همای و آهنگسازی بابک زرین شب گذشته، هجدهم آذر ماه با حضور هنرمندانی، چون پرواز همای، بابک زرین، سالارعقیلی، سیاوش طهمورث، سید جواد هاشمی، فاضل جمشیدی، رضا فیاضی، رامین راستاد، محسن قصابیان و جمعی دیگر از اهالی فرهنگ و هنر دوست در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این مراسم رونمایی با آواز خوانی یکی از قطعات جدید این آلبوم «آتش نهان» توسط پرواز همای و نوازندگی خود بابک زرین برای علاقه‌مندان آغاز شد و آنها را به وجد آورد.

همای: هدفم تربیت شاگردانی در عرصه موسیقی ایرانی است

همای پس از اجرای زنده این قطعه خطاب به علاقه مندانی که دراین مراسم شرکت کردند، گفت: ما دوست داشتیم که نزدیک‌ترین دوستان خود و هنرمندان صمیمی را دعوت کنیم تا یک جمع مهربان دراین شب زیبا داشته باشیم و سپاسگزارم از همه کسانی که دراین مراسم حضور یافتند و دست تک تک شما را می‌بوسم. خوشحالم که در کنار کار موسیقی ایرانی یک کار متفاوت هم در کنار دوست خوبم بابک زرین رقم زدم این در پاسخ به دوستانی است که به من گفتند تو تنها کسی هستی که وامدار این موسیقی اصیل هستی و همین ساز‌های ایرانی را باید ادامه بدهی و وارد موسیقی پاپ نشوی!

وی دراین باره افزود: به نظر من چه من و چه دیگر دوستانم باید کار‌های متفاوت هم داشته باشیم، دلیلش هم این نیست که موسیقی ایرانی را رها کنیم، این هم یک شکل موسیقی اسپرت برای ما محسوب می‌شود وگرنه ما همان آدم هستیم و دانش و آگاهی هم به این امر داریم. اگر در ابعاد دیگر هم کار میکنیم علتش این است که بعد دیگری از خود را نیز نمایش دهیم. بهرحال ما آخرین  افراد در نسل هنرمندان موسیقی ایرانی هستیم و هدفمان هم تربیت شاگردانی است که مثل ما این راه را ادامه دهند.

سبک زندگی شعرا شوآف نیست

بابک زرین آهنگساز شناخته شده نیز که نخستین همکاری اش را با پرواز همای داشته، گفت: خوشحالم که دراین جمع دوستانه هستم و درباره موسیقی و آلبوم می‌خواهیم صحبت کنیم. این اولین همکاری من است که با یک شعر از حافظ کلید خورد و سپس به سمت آلبوم رفتیم و به همراهی محمدرضا پیشکاهی سرمایه گذار آلبوم کار را ادامه دادیم.

سپس مجید افشاری شاعر قطعه برکه رویای این آلبوم نیز پشت تریبون گفت: سبک زندگی ما شاعران شوآف نیست، برای این آلبوم هم چانه زنی با پرواز همای داشتیم، اما چیزی که مرا خوشحال کرد، زیست بوم زبانی بچه‌های ترانه سرا است، کلمه خیابان، باران، آیینه در چند کار تکرار شده و خیلی هوشمندانه مانیفست ایجاد کرده است که روایتی باورپذیر و عاشقانه است.

همای در ادامه صحبت‌های افشاری گفت: بهرحال سخت است که یک شاعر را راضی کنی تا از کلماتش دست بکشد، خیلی از آهنگ‌ها ساخته و منتشر می‌شود و ترند می‌شوند، اما کسی نمی‌داند که شاعرش چه کسی است، حال الان آهنگساز‌ها در ارکستر‌ها دیده می شوند، اما شاعران مهندسان اصلی آهنگ هستند و اگر مفاهیم واقعی آنها نباشد، آهنگساز هم کاری از دستش برنمی آید. ما دلمان می‌خواهد که شاعران توانمند کارهایمان شناخته شوند و قدرتشان را به رخ بکشند.

در ادامه کلیپ جدید « برکه رویا » برای نخستین بار پخش شد.

موسیقی همچون طبیعت از بین رفتنی نیست

بخش دوم مراسم با حضور رضا فیاضی و سیاوش طهمورث بازیگران سینما و تئاتر برگزار شد. طهمورث در ابتدای صحبت هایش گفت: من جسارت نمیکنم درباره موسیقی صحبت کنم، اما واقعا به آقای همای میگویم که موسیقی ما از بین نمی‌رود، چون طبیعت را نمیتوان از بین برد، صدای طبیعت صدای موسیقی است، اگر ما توانستیم طبیعت را از بین ببریم، موسیقی هم از بین می‌رود. درست است که رشته من چیز دیگری است، اما این را میدانم که اگر جامعه‌ای عاری از هنر شود، آن جامعه دیگر قلبی برای تپش ندارد. ما این افتخار را داریم که هنوز زنده ایم و ادامه می‌دهیم. امیدوارم سال‌های سال باشید و ادامه بدهید تا ما هنر را به بالاترین درجه خود برسانیم.

ناصر فیاضی نیز با تعریف خاطره‌ای از نخستین باری که پرواز همای را دیده گفت: من اولین بار او را در تلویزیون دیدم و چشم هایش به شدت گیرا بود و مطمئن بودم که خواننده بزرگی می‌شود بنابراین لحظه شماری کردم که او را از نزدیک ببینم. سعادت داشتم در مراسم سالار عقیلی او را ببینم و به او می‌گویم که هنر با او زنده می‌شود و از بین نمی‌رود.

سپس همای عنوان کرد: من هم خاطره کوچکی از سالار عزیز بگویم ما هر دو در رشته تئاتر بودیم و از تئاتر به موسیقی آمدیم، هر دو چاشنی نمایشی داریم، من هفده ـ هجده سالم بود که شب در پارک دانشجو می‌خوابیدم که کار استاد طهمورث را ببینم آن زمان یک نمایشنامه بلژیکی روی صحنه داشتند و برای من سمبل اجرا بودند؛ بنابراین حضور شما روی این صحنه بی دلیل نیست سمبل دوران کودکی ما است حال که ما قدری بزرگ شدیم و کار میکنیم شاید شما در مرتبه کار ما احساس قلبیمان را به شما نشان دهیم.

طهمورث نیز در پاسخ گفت: من هم خوشحالم که هنرمندان تئاتری ما دراین جمع هستند. خاطرم هست که چندی پیش با دوستان از اصفهان به تهران می‌آمدیم که صدای پرواز همای را شنیدم و صدایش مرا گرفت، بنابراین تا تهران با صدای پرواز همای، پرواز کردیم. به نظرم سالار عقیلی و پرواز همای یگانه هستند.

اجرای زنده سالار عقیلی و بابک زرین

در بخش بعدی مراسم سالار عقیلی روی صحنه آمد و همای از او درخواست کرد که پیش از صحبت یک قطعه مشترک از کار‌های اشتراکی با بابک زرین را زنده اجرا کنند و قطعه «ایران» با صدای سالار عقیلی و نوازندگی بابک زرین اجرا شد.

سالار عقیلی خواننده شناخته شده موسیقی نیز در صحبت‌هایی گفت: تصور نمیکردم پیش از شنیدن قطعات جدید همای، با یک فضای کاملا متفاوت روبه رو شوم، کار از فضای سنتی خارج شده و لذت بردم و به خوبی او از پس کار بر آمده است. پرواز همای و بابک زرین هر دو از خطه سرسبز گیلان هستند، ملودی‌هایی که بابک زرین ساخته همه به خاطر دل پاک و شخصیت او جذاب است. از سرمایه گذار این پروژه نیز تشکر میکنم.

وی در ادامه افزود: همیشه دوست داشتم که اگر متمول شدم حتما هنرمندان را حمایت کنم، چون ما خودمان زمانی که خارج از کشور اجرا داشتیم، برخی از این افراد از ما حمایت می‌کردند، آرزو داشتم آنقدر ثروت داشته باشم که به کمک هنرمندان برای حتی خرید بلیت هایشان و حمایت از آنها بیایم تا آنها دغدغه فروش نداشته باشند. همه می‌دانیم که این روز‌ها پول درآوردن مثل درآوردن اسکناسی از زیرپای فیل کندن است، باید به سختی جلو رفت و امیدوارم که امثال شما زیاد پیدا شوند.

همای دراین رابطه گفت: من برای اینکه نشان دهم چقدر کار برگشت دارد، با داشته‌های خودم جلو رفتم به نظرم اصلا موسیقی برگشت مالی ندارد و حتی خیلی هزینه‌های تهیه آلبوم میلیاردی برگشتی در آن نیست از اینرو با هدف دیگری کار را جلو بردم.

سپس بابک زرین نیز گفت: محمدرضا پیشکاهی از من خواست که او را با یک صدای جدید مواجه کنم و من هم اینکار را کردم. وی سپس از سالار عقیلی پرسید که کدام قطعه را بیشتر دوست داشته و عقیلی نیز قطعه برکه رویا را مطرح کرد که ترک احساسی و تکنیکی است.

حسادت در عرصه موسیقی ضربه زننده است

در بخش دیگری از مراسم فاضل جمشیدی استاد آواز و کارشناس موسیقی پشت تریبون گفت: من قطعات را تازه شنیدم و دوست داشتم که سرصحنه بیایم و درباره اش صحبت کنم، برای آنهایی که سعید(پرواز همای) را نمی‌شناختند بگویم که من از خانه موسیقی و جوانی او را می‌شناسم، خیلی‌ها با او دشمنی کردند و از ارتباط با او پرهیز داشتند، اما من به همان‌ها گفتم اگر فکر میکنید پرواز همای نیاز به نصیحت و راهنمایی دارد، بفرمایید، اما درغیر این صورت حسادت نکنید.

وی در ادامه افزود: به نظرم برخی از این طایفه موسیقی در این جمعیت هشتاد میلیونی وضع خطرناکی دارند، الان شرایط طوری است که سینما، تئاتر، موسیقی همه حوزه‌ها در معرض خطر است، چون همه چیز فست فودی شده، موسیقی هم همینطوراست. من خودم پر از ایراد هستم و هیچکس بی‌عیب نیست، اما آنهایی که با ژانر کار«همای» مخالف بودند، نمی‌دانند که ما با این مخالفت به موجودی خودمان ضربه می‌زنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر