دانشجو در کنار تحصیل نیازمند بینش تاریخی است
به گزارش خبرنگار آنا به مناسبت روز دانشجو، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبد کاووس با برگزاری جشنی باشکوه، این روز را گرامی داشت. این مراسم با حضور مسئولان دانشگاه، اساتید، دانشجویان و جمعی از مهمانان ویژه در سالن آمفیتئاتر دانشگاه امروز ۱۹ آذر برگزار شد.
علی رضا گرایلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبد کاووس در این مراسم به تشریح دستاوردهای این واحد دانشگاهی و نقش دانشجویان در پیشرفت علمی و فرهنگی کشور پرداخت و بیان کرد: طبق فرموده مقام معظم رهبری یک دانشجوی خوب، دانشجویی است که تحصیل علم کند، تهذیب نفس داشته باشد و برای نشاط و شادمانی اهل ورزش کردن باشد.
وی از دانشجویان خواست در کنار تحصیلات دانشگاهی از پرورش ارزشهای معنوی در وجود خود غافل نشوند چراکه یک انسان تحصیل کرده و با اخلاق، هرگز از علم خود بر ضد انسانیت و بشریت استفاده نمیکند. قدرتهای جهانی به همین دلیل دست به کارهای غیرانسانی میزنند و با ظلم و ستم به انسانها خیانت میکنند.
گرایلی اظهار کرد: دانشجو در کنار تحصیل نیازمند داشتن سواد و بینش سیاسی و تاریخی است. غربیها برای تسلط بر منابع جهان، فرزندان خود را تشویق به تحصیل رشتههای علوم انسانی میکنند تا با فراگیری علومی، چون سیاست و مدیریت و حقوق و با اطلاع از فرهنگ وتاریخ جهان بر منابع کشورها دست یابی کنند و نخبگان علمی جهان را با برگزاری المپیادهای علمی، شناسایی و با دادن بورسهای تحصیلی در رشتههای پزشکی و مهندسی و علوم پایه آنها را برای منافع خود به خدمت بگیرند؛ بنابراین ضرورت دارد که هر دانشجو و یا هر شهروندی به تاریخ و فرهنگ کشورش اهمیت دهد تا با اطلاع از فراز و نشیبهای گذشته گامهای استواری به سمت آینده بردارد.
وی یادآور شد: در قرآن کریم هم به اهمیت این مسئله تاکید شده است " قل سیرو فی الارض فانظرو کیف کان عاقبه الذین من قبلهم" بر روی زمین سیر کنید و عاقبت انسانهای گذشته را ببینید. هر نگاه تاریخی باید از سه منظر به آن توجه شود یکی نقل و چگونگی تاریخ دیگری تحلیل و چرایی تاریخ و در نهایت نتیجه گیری تاریخ برای حال است. بزرگترین درس تاریخ عبرت گرفتن از تاریخ است در غیر اینصورت تاریخ تکرار میشود. هر کس تاریخ را نقل و تحلیل کند، اما از تاریخ پند نگیرد محکوم به تجربه تاریخ است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبد کاووس اظهار کرد: تاریخ کشور عزیزمان ایران پر از وقایع تلخ و شیرین است که همه آنها میتواند مایه پند و عبرت برای مان باشد. یکی از مهمترین وقایع تاریخی کشورمان واقعه تلخ ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ است که سند محکمی بر آگاهی و اثرگذاری جنبش دانشجویی در سرنوشت کشور است. ۴ ماه بعد از کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ معاون رئیس جمهور آمریکا برای سرکشی از نتایج عملکرد خود وارد کشور شد و یک روز قبل از ورود او دانشجویان غیرتمند ایرانی اعتراض کردند که با دخالت و هجوم نیروهای نظامی رژیم پهلوی تعدادی از آنان شهید و زخمی شدند.
وی گفت: اهداف استعمار در گذشته و امروز هیچ فرقی نکرده است هدف اصلی آنان تسلط بر منابع کشورهاست و هر کشوری منافع آنان را تأمین نکند هدف آماج حملات نظامی و غیرنظامی یا رسانهای قرار میگیرد. کشتار مسلمانان و ویرانی خانه و کاشانه آنان در غزه و لبنان برای آن است که مردمان این سرزمینها نمیخواهند با سیاستهای استثماری آنان همراه شوند. تحریم و فشارهای زیادی که بر ما نیز وارد میشود به همین سبب است. تجربیات تاریخی نشان میدهد که سازش و اعتماد با آمریکایی نهایت جز غارت و ویرانی چیز دیگری به بار نمیآورد و راه مقاومت کم هزینهترین و نزدیکترین راه برای تعالی و عزت و سربلندی کشور ماست؛ و ان شاءالله بزودی نتایج آن را خواهیم دید.
در ادامه این جشن، برنامههای متنوع فرهنگی و هنری از جمله موسیقی زنده به اجرا درآمد. گروه موسیقی دانشجویی با اجرای قطعات شاد و خاطرهانگیز، فضای شادی را در میان دانشجویان ایجاد کردند و انتخابات نامزدهای کانونهای دانشجویی شامل ۷ کانون در حین جشن برگزار و با حمایت دانشجویان همراه شد.
انتهای پیام/