صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۳ - ۱۹ آذر ۱۴۰۳

شعر برای اتحاد و همدلی نقش‌آفرینی می‌کند

دبیر تخصصی چهارمین جشنواره بین‌المللی شعر وحدت دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی گفت: شعر به‌عنوان ابزار قدرتمند و هنری برای همبستگی، اتحاد و همدلی نقش‌آفرینی می‌کند.
کد خبر : 945498

برات محمدی دبیر تخصصی چهارمین جشنواره بین‌المللی شعر وحدت دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: در دنیای پر تنش امروز، نیاز به همبستگی، اتحاد و همدلی بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود و در این میان شعر به‌عنوان ابزار قدرتمند و هنری در اختیار ماست تا مرز‌های زبانی و قومی را پشت سر گذاشته به عمق جانان نفوذ کند و عالی‌ترین مفاهیم انسانی در زیباترین شکل به تصویر بکشد.

وی با اشاره به آیه و اعتصمو بحبل الله جمیعاً ولا تفرقوا عنوان کرد: وحدت و اتحاد مفهوم قرآنی و الهی است که در قرآن کریم آمده و این وظیفه مسلمانان بوده تا آنجا که مقدور است اختلافات را کنار گذاشته و مشترکات دینی و مذهبی که فراوان هم هستند را برجسته کنند. اعتقادات دینی کتاب آسمانی و پیامبر مشترک همه از وحدت حقیقی بین مسلمان حکایت دارد و آن چیزی که باعث تفرقه و اختلاف بین مسلمانان شده توطئه دشمنان و تعصبات کورکورانه است.

{$sepehr_key_4109}

رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با بیان اینکه دشمنان اسلام همیشه تلاش داشته و دارند که بین مسلمانان تفرقه ایجاد کنند تا بتوانند به راحتی به چپاول ثروت‌های ملت‌های بپردازند و از طرفی از اتحاد و امت اسلامی واهمه دارند، افزود: دشمنان همیشه تلاش دارند که مسلمانان را گروه گروه به جان هم بیندازند و به‌نوعی با برجسته کردن اختلافات جزئی، دستاویزی برای نفوذ و ایجاد تفرقه قرار دهند.

محمدی با تأکید بر اینکه آگاهی بخشی از دسیسه‌های دشمنان و تلاش برای ایجاد وحدت و همدلی از وظایف عالمان و دانش‌پژوهان است، مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی با علم بر این موضوع همه ساله جشنواره بین‌المللی شعر وحدت از سری برنامه‌های موسسه علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت این دانشگاه را برگزار می‌کند؛ چراکه ادبیات فارسی تجلی‌گاه مفاهیم ارزشمند اسلامی و دینی است.

وی با اشاره بر اینکه همدلی و وحدت، یکی شدن دل‌ها و ذهن‌ها برای غلبه بر دشمنان، نوع‌دوستی، احسان و محبت به هم نوع، مدارا و گفتگو به دور از تعصبات، عشق و دلدادگی همه از موضوعاتی هستند که در کلام شاعران و سخنوران ادب فارسی به چشم می‌خورد، بیان کرد: نویسندگان و شاعران در جای‌جای ادب فارسی بر اتحاد و همدلی تأکید کرده،  شاعران و گویندگان مختلف در این راه تلاش کردند و ما نیز در همین راستا انجام وظیفه می‌کنیم.

دبیر تخصصی چهارمین جشنواره بین‌المللی شعر وحدت از سری برنامه‌های چهارمین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی  بیان کرد: در طول سه سال گذشته، آثار بسیار خوبی هم در حوزه داخلی و هم حوزه بین‌الملل به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده و این آثار در حوزه دانشجویی، دانش‌آموزی و عموم مردم، طبقه‌بندی و در هر بخش سه نفر به‌عنوان نفرات برتر انتخاب و جوایزی به آنان اهدا شده است.

محمدی درباره داوران این جشنواره گفت: برای داوری آثار ارسالی به جشنواره از داوران و متخصصان مسلط به زبان‌های مختلف هم از استادان دانشگاه آزاد اسلامی استان هم از صاحب‌نظران حوزه شعر و ادب فارسی استان به‌ویژه همکاران حوزه هنری استفاده می‌شود.

وی با اشاره بر اینکه امسال تغییری در برگزاری برنامه‌های جشنواره سراسری امامت و مهدویت رخ داده و برنامه‌ها حول محور زیارت جامعه کبیره برگزار می‌شوند، تصریح کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی نیز مفاهیم مرتبط با بحث وحدت در زیارت جامعه کبیره را احصا کرده در برگزاری این دوره از جشنواره به این مهم خواهیم پرداخت و طبیعتاً شرکت‌کنندگان نیز آثاری در این خصوص به دبیرخانه جشنواره ارسال می‌کنند.

دبیر تخصصی چهارمین جشنواره بین‌المللی شعر وحدت به تشکیل گروه سرود با استفاده از آثار منتخب سال‌های گذشته در برگزاری این جشنواره اشاره کرد و ادامه داد: همچنین آثار ارسالی به سومین دوره جشنواره بین‌المللی شعر وحدت در قالب کتاب جمع‌آوری شده و به‌زودی از آن رونمایی می‌شود تا آثار تولیدی جشنواره در جامعه تجلی‌یافته و اثرگذاری لازم را داشته باشند.

محمدی درباره اهمیت مشارکت گسترده آحاد مختلف مردم و به‌ویژه دانشجویان و دانش آموزان در این جشنواره تشریح کرد: در این رابطه از ظرفیت مدیران گروه ادبیات دانشگاه‌های مختلف، همچنین دبیران ادبیات مدارس مختلف استان استفاده کردیم و مطابق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، امیدواریم تعداد آثار ارسالی به جشنواره نسبت به سال‌های گذشته افزایش چشمگیر داشته باشد.

به گزارش آنا، چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی هنری امامت و مهدویت به میزبانی ۶۲ واحد استانی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره به نشانی emamat.iau.ir/fa مراجعه کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر