صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۱۱ - ۱۸ آذر ۱۴۰۳
در جلسه عصر امروز مجلس تصویب شد؛

از سازوکار پرداخت وام شهریه و تکمیل خوابگاه‌های دانشجویان تا تعیین تکلیف بکارگیری معلمان حق‌التدریس

در جلسه بررسی لایحه بودجه سال آینده، سازوکار پرداخت وام شهریه به دانشجویان، موضوع به کارگیری معلمان حق التدریسی، تکمیل خوابگاه‌های دانشجویان متأهل، اختصاص دو دهم درصد از مالیات بر ارزش افزوده به تجهیز مدارس تعیین تکلیف شد.
کد خبر : 945348

به گزارش خبرگزاری آنا، جلسه عصر امروز بررسی لایحه بودجه سال آینده براساس ضوابط و مطابق جلسات قبل به کار خود ادامه داد و نمایندگان مجلس موضوعات مختلفی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

سازوکار پرداخت وام شهریه به دانشجویان مشخص شد

ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره بخش هزینه‌ای جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، در دستور کار نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و بند «ب» تبصره ۸ این لایحه به تصویب نمایندگان رسید.

نمایندگان در بند (ب) تصویب کردند که صددرصد (۱۰۰%) وجوه اداره‌شده پرداختی از محل بازپرداخت وام‌های شهریه دانشجویی از سال ۱۳۸۵تا سال ۱۴۰۳ به خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود.

وجوه مذکور تا سقف پنج هزار میلیارد (۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به صندوق‌های رفاه دانشجویی به‌عنوان کمک، جهت افزایش منابع مالی صندوق‌های مزبور اختصاص می‌یابد تا مطابق اساسنامه مصوب، برای پرداخت وام شهریه به دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی و جهاد دانشگاهی براساس سرانه دانشجویی و سایر پرداخت‌های رفاهی دانشجویی و مازاد هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و ایثارگران و فرزندان آنها، دانشجویان نخبه مورد تأیید بنیاد ملی نخبگان و افرادی که تحت پوشش هیچ نهادی نیستند به تشخیص کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و بنیاد شهید و امور ایثارگران به مصرف برسد. اقساط وام‌های مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی پس از فراغت از تحصیل و یا اشتغال به کار آنان پرداخت خواهد شد.

موضوع به کارگیری معلمان حق التدریسی به کمیسیون تلفیق ارجاع شد

ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره بخش هزینه‌ای جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، در دستور کار نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس که ریاست صحن را بر عهده داشت، بند (پ) تبصره (۸) این لایحه به را به کمیسیون تلفیق بودجه ارجاع داد.

بر اساس بند (پ) که به کمیسیون ارجاع شد، وزارت آموزش و پرورش مجاز است نسبت به به کارگیری معلمان بازنشسته (بیست و چهار ساعت) در هفته، معلمان با سابقه حق التدریسی، مربیان پیش دبستانی ضمیمه دولتی، آموزشیاران نهضت سوادآموزی و مربیان طرح امین به صورت حق التدریسی اقدام نماید. اعتبار مورد نیاز در سقف اعتبارات وزارت آموزش و پرورش منظور و تأمین می‌گردد.

 

خوابگاه‌های دانشجویان متأهل در سال آینده تکمیل می‌شود

ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره بخش هزینه‌ای جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، در دستور کار نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و بند (ت) تبصره (۸) این لایحه به تصویب نمایندگان رسید.

نمایندگان در بند (ت) به دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزشی و پژوهشی دولتی و پارک‌های علم و فناوری مشمول بودجه‌ریزی عملکردی سالیانه (با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور) اجازه دادند با تصویب هیأت‌امنای خود تا سقف عملکرد درآمد اختصاصی سال ۱۴۰۳ نسبت به أخذ تسهیلات از بانک‌ها از محل توثیق اموال در اختیار خود اقدام کنند و در جهت تکمیل طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای با اولویت ساخت، خرید و تکمیل خوابگاه‌های دانشجویان متأهل و خرید تجهیزات آزمایشگاهی و به‌روزرسانی محیط‌های تحقیقاتی و پژوهشی خود مشروط به بازپرداخت اقساط از محل درآمد اختصاصی پرداخت نمایند.

نمایندگان همچنین صندوق‌های رفاه دانشجویان را مکلف کردند که نسبت به پیش‌بینی اعتبار لازم در فعالیت‌های خود به‌منظور پرداخت یارانه سود و کارمزد تسهیلات با اولویت تسهیلات مربوط به احداث و تکمیل خوابگاه‌های متأهلین اقدام کنند.

یک درصد از اعتبار شرکت‌های دولتی برای ارتقاء فعالیت‌­های فرهنگی هزینه خواهد شد

ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره بخش هزینه‌ای جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، در دستور کار نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و بند «ث» تبصره (۸) این لایحه به تصویب نمایندگان رسید.

بر اساس بند (ث) که به تصویب نمایندگان رسید، در اجرای بند (ب) و (ث) ماده (۷۶) قانون برنامه هفتم پیشرفت و در راستای ارتقای اخلاق و فرهنگ اسلامی و همچنین ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حمایت از تحکیم خانواده و جمعیت و رفع موانع رشد و شکوفایی بانوان اقدامات زیر انجام می‌شود:

۱- شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت مندرج در قانون بودجه سنواتی مکلفند حداقل یک درصد (۱%) از اعتبار هزینه‌های (جزء (۱) جدول مصارف پیوست شماره ۳) خود را برای هم افزایی و ارتقاء فعالیت‌ها و تولیدات فرهنگی براساس آیین‌نامه‌ای که توسط کارگروهی در بند (ب) ماده (۷۶) قانون برنامه هفتم پیشرفت تعیین گردیده، اختصاص دهند.

همچنین اجزاء (۳)، (۴) و (۵) بند (ث) و بند‌های (ج) و (چ) تبصره ۸ حذف شدند.

سه دستگاه خودرو به هر یک از ادارات آموزش و پرورش سراسر کشور اختصاص خواهد یافت

ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره بخش‌های هزینه‌ای جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، در دستور کار نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و بندالحاقی (۱) تبصره (۸) این لایحه به تصویب نمایندگان رسید.

طبق بند الحاقی (۱) که به تصویب نمایندگان رسید، دولت موظف است به منظور خدمت رسانی به دانش آموزان در مناطق آموزش و پرورش سراسر کشور، ادارات نوسازی استان‌ها و دانشگاه‌های فرهنگیان کل کشور، ادارات آموزش و پرورش و استثنایی و عشایری مناطق نسبت به تخصیص حداقل سه دستگاه خودرو از انواع سواری، دوکابین و مینی‌بوس از محل درآمد حقوق ورودی خودرو برای هر یک از ادارات، مناطق و دستگاه‌های وابسته به وزارت آموزش و پرورش در سطوح ملی، استانی و شهرستانی اقدام نماید.

اختصاص دو دهم درصد از مالیات بر ارزش افزوده به تجهیز مدارس

ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره بخش‌های هزینه‌ای جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، در دستور کار نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و بند‌های الحاقی (۲)، (۳)، (۴) و (۵) تبصره (۸) این لایحه به تصویب نمایندگان رسید.

نمایندگان در بند الحاقی (۲) مقرر کردند: همه واحد‌های آموزشی دولتی وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه‌های وابسته از پرداخت هزینه‌های آب، برق، گاز درصورت رعایت الگوی مصرف معاف هستند. الگوی مصرف طی دستورالعملی توسط وزارتخانه‌های نفت، نیرو و آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه کشور حداکثر تا دو ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون تهیه و ابلاغ می‌شود.

بر اساس بند الحاقی (۳)، منابع این بند پس از واریز به حساب‌های معرفی شده بانک مرکزی به نرخ بازار توافقی مرکز مبادله طلا و ارز ایران به ردیف درآمدی – هزینه واریز و یا با تخصیص ارزی در مراکز خارج کشور هزینه می‌گردد.

طبق بند الحاقی (۴)، منابع حاصل را از طریق ردیف هزینه‌ای مربوط به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور برای توسعه و حمایت اختصاص یابد. نرخ تعرفه دریافتی این بند به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و پس از تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

نمایندگان دربند الحاقی (۵) مصوب کردند در راستای بند (ت) ماده (۹۲) قانون برنامه هفتم پیشرفت به‌منظور تخریب و بازسازی و مقاوم‌سازی و تأمین تجهیزات آموزشی مدارس و دانشگاه ها، دولت مکلف است ۲ دهم واحد درصد از محل مالیات بر ارزش‌افزوده موجود را به آموزش و پرورش (سازمان توسعه و نوسازی و تجهیز مدارس کشور) و دانشگاه‌های فرهنگیان، شهید رجائی و فنی و حرفه‌ای اختصاص دهد.

تعیین سازوکار بازپرداخت بدهی دانشگاه‌های علوم پزشکی به داروخانه‌ها

با تصویب بند غ تبصره ۲ این لایحه با عنوان «تأمین مالی داخلی و خارجی» سازوکار بازپرداخت هزینه‌های تأمین و تدارک دارو، لوازم و تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی پزشکی به داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش در سال ۱۴۰۴ تأمین‌کننده از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی تعیین شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر