صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۲ - ۱۸ آذر ۱۴۰۳
روزنامه ترکیه‌ای تحلیل کرد؛

سناریوهای مختلف آینده سوریه در دوره «پسا اسد»

روزنامه «دیلی‌صباح» ترکیه ۴ سناریو را درباره شکل و نوع حکومت آینده سوریه در دوره پسااسد پیش‌بینی کرد.
کد خبر : 945255

به گزارش خبرگزاری آنا، روزنامه «دیلی صباح» ترکیه در تحلیلی درباره سقوط دولت سوریه و چشم انداز شکل حکومت آن در آینده نوشت: تغییر قدرت در سوریه ممکن است با اجرای چند سناریو در مورد چگونگی پیشرفت اوضاع، ازجمله تجزیه و فروپاشی این کشور عربی همراه باشد.

این گزارش افزود: «محمد غازی الجلالی» نخست‌وزیر سوریه، آمادگی خود را برای انتقال قدرت در این کشور به شیوه‌ای مسالمت‌آمیز اعلام کرده است و اولین سناریوی تحولات احتمالی در سوریه پس از سرنگونی دولت بشار اسد، ایجاد یک جمهوری دموکراتیک سوریه با ائتلافی از مخالفان و جناح‌ها و ایدئولوژی‌های مختلف است.

«برکان توتار» تحلیلگر سیاسی ترکیه و نویسنده این گزارش می‌گوید: اگرچه چنین گزینه‌ای به سختی قابل تحقق است، اما از سوی ترکیه، روسیه، ایالات متحده آمریکا و کشور‌های اروپایی حمایت خواهد شد، زیرا به حفظ تمامیت ارضی سوریه کمک می‌کند.

سناریوی دوم، تشکیل حکومتی است که در آن نمایندگان هیئت تحریر‌الشام ستون فقرات حکومت جدید را تشکیل می‌دهند. در این صورت، سوریه توسط نمایندگان تندروی سلفی اداره خواهد شد که به گفته این روزنامه‌نگار و تحلیلگر هیچ دشمنی با اسرائیل یا آمریکا نداشته باشد.

بر اساس سناریوی سوم، ممکن است یک دولت ضد شیعه تحت حمایت اسرائیل با تمرکز بر ضدیت با ایران در سوریه مستقر شود که بر اساس آن، مانع از فعالیت حزب‌الله و محروم کردن آن از پشتیبانی لجستیکی و نظامی تهران شود.

براساس تحلیل دیلی صباح، سناریوی چهارم ایجاد جمهوری فدرال سوریه تحت رهبری آمریکا است که از طریق تقسیم به دولت‌های دست‌نشانده کوچک، بالکان‌سازی (شرق اروپا در دهه ۱۹۹۰) خواهد شد. این تحلیلگر ترکیه‌ای در پایان می‌گوید، پنجمین سناریوی تحولات در سوریه، تجزیه و فروپاشی آن است.

برکان توتار افزود: اگر مخالفان و کشور‌هایی که از آنها حمایت می‌کنند، در صورت اجرای چنین سناریویی به توافق نرسند، جنگ داخلی در سوریه دوباره شدت خواهد گرفت که در نهایت منجر به فروپاشی کامل آن خواهد شد.

باید منتظر ماند و دید تحولات سوریه در روز‌های آینده به چه سمت و سویی خواهد رفت. در حال حاضر و در پی سقوط دمشق در بامداد یک شنبه، موجی از هرج و مرج و بلاتکلیفی در مناطق مختلف سوریه و از کنترل خارج شدن تحرکات تروریست‌ها در شهر‌های مختلف ایجاد شده است.

نخستین تصاویری که امروز از دمشق در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، یورش افراد مسلح به داخل کاخ ریاست‌جمهوری در دمشق و غارت آن بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر