تامین برق بیش از ۱۷ هزار خانه در ایران توسط انرژی خورشیدی
به گزارش خبرنگارخبرگزاری آنا، جعفر محمدنژاد با بیان این موضوع که در دو سال گذشته و طی برنامه ریزیهای کلان، وزارت نیرو اقدامات خوبی را برای بهره بردن از ظرفیتهای خدادادی انرژیهای خورشیدی و بادی انجام داده است، گفت: در دو سه سال گذشته، ایران با چالشهای جدی در تأمین سوخت برای نیروگاههای فسیلی و کمبود برق در ایام پیک مصرف مواجه بوده است.
وی افزود: برای حل این بحران، استفاده از نیروگاههای خورشیدی به عنوان بهترین راهکار در نظر گرفته شده است. وزارت نیرو برنامهای برای ایجاد بیش از ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در کوتاهمدت دارد و وزیر نیرو اعلام کرده که امکان سیاست گذاری برای ۵۰ هزار مگاوات نیروگاههای تجدیدپذیر که عمدتاً از نوع خورشیدی است وجود دارد.
سخنگوی سازمان انرژیهای تجدید پذیر در مصاحبه رادیویی با اشاره به اینکه در حال حاضر، بیش از ۱۷ هزار سامانه خورشیدی کوچک مقیاس در پشت بام منازل، به ویژه در مناطق روستایی، نصب شده است، بیان کرد: پتانسیل خورشیدی در ایران به دلیل تابش مناسب آفتاب و تعداد زیاد روزهای آفتابی، کشور را در این زمینه منحصر به فرد کرده است. وزارت نیرو به دنبال همکاری با سایر نهادهای دولتی برای تحقق برنامههای خود برای گسترش استفاده از این ظرفیت است.
وی با بیان این موضوع که مدل اقتصادی تعریف شده برای احداث نیروگاههای خورشیدی به گونهای است که افراد نمیتوانند به عنوان مصرف کننده برق تولیدی خود عمل کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال، در روستاها، برق به قیمت میانگین ۵۰ تا ۶۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت تأمین میشود، در حالی که برق تولیدی از نیروگاههای خورشیدی به قیمت ۳۰۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت خریداری میشود. این نشاندهنده اقتصادی بودن تولید برق از طریق سامانههای خورشیدی برای مردم است.
محمدنژاد با تاکید بر ضرورت توجه همه دستگاهها و بخشها بر گسترش بهره برداری از طرحهای مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر در کشور عنوان کرد: این طرحها نه تنها به تأمین برق کمک میکنند، بلکه میتوانند به عنوان یک منبع درآمد برای خانوادهها با کمک نهادهای حمایتی عمل کنند.
انتهای پیام/