صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان صداوسیما:

رسانه ملی دیگر روایت اول از وقایع را از دست نداده و نمی‌دهد/ اسارت یک خبرنگار صداوسیما در غزه به دست نیروهای صهیونیست

رئیس سازمان صداوسیما در گفتگو با «رادیو تهران» عنوان کرد که عملکرد سازمان متبوع وی در اتفاقات ماه‌های اخیر نشان داد که دیگر روایت اول از وقایع را از دست نداده و نمی‌دهد.
کد خبر : 945159

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، رئیس سازمان صداوسیما بامداد امروز (یکشنبه ۱۸ آذر) با حضور در استودیو پخش زنده رادیو تهران با برنامه صبحگاهی « بام تهران» گفتگو کرد و به پرسشهای ژیلا صادقی و حسن شمشمادی  دو مجری این برنامه پاسخ داد.

پیمان جبلی در ابتدای برنامه و در پاسخ به پرسش مجری برنامه که از نگاه وی  به سه سال و دوماه فعالیت در جایگاه ریاست سازمان صداوسیما پرسیده بود گفت: به هر حال این که رهبر معظم انقلاب در مهرماه ۱۴۰۰ به مجموعه سازمان صدا و سیما اعتماد کردند و فردی را که در رسانه ملی تربیت شده بود را به این سمت انتخاب فرمودند مایه افتخار من و همکارانم در این مجموعه است. به نظر می‌رسد در طول‌ این مدت به آن اهداف تحولی که در سند تحول آمده است نزدیک شده‌ایم. توجه داشته باشیم که تحول بحث یک‌ روزه دو روزه و یک‌ساله و دوساله نیست، بلکه  یک جریان و فرآیند است که باید اتفاق بیفتد و ادامه پیدا کند.

سکان روایت اول را به دست گرفتیم

وی اظهار کرد: تحول در رسانه علاوه بر مداومت، به  فرهنگ‌سازی در داخل خودِ رسانه، درسطح جامعه و دربین بین مسئولان نیز نیاز دارد. فکر می‌کنم صدا و سیمای دوره تحول به‌ویژه در حوزه‌هایی که بیشتر به چشم می‌آید مثل پوشش رویداد‌ها و به  دست گرفتن سکان روایت اول از وقایع بیشتر شناخته می‌شود. به تعبیر دیگر، رسانه ملی حالا با این عنوان شناخته می‌شود که دیگر روایت اول را از دست نخواهد داد و نداده است؛ پوشش رسانه ملی نسبت به حوادث تلخ و شیرینی که از ابتدای امسال اتفاق افتاد نشان داد که  صدا وسیما رسانه هوشیار و بیدار است. امیدواریم که  خدا توفیق بدهد تا بتوانیم درنهایت به سایر اهدافی که در سند تحول ذکرشده برسیم

رئیس سازمان صداوسیما در پاسخ به این پرسش که «آیا کسانی هستند که در این سه سال آنقدر شما را اذیت کرده باشند که با خودتان بگویید از آنها نمی‌گذرم؟» نیز گفت: طبیعی است که وقتی قرار است در این مسیر اتفاقاتی بیفتد و رویکردهایی تغییر بکند و یا تصمیم‌های جدید گرفته شود به گفت‌وگو و تبادل نظر نیاز داریم. من هیچ گاه  از نقد ناراحت و فراری نبودم و همیشه استقبال می‌کنم. احساسم  این است که در مجموعه پرافتخار سازمان صدا و سیما افراد پیش‌کسوت، باتجربه و کارشناس وجود دارند که حتماً  تجربه آن‌ها می‌تواند صدا و سیما را جلو ببرد.

وی افزود: متاسفانه گاهی نقد از مسیر سالم خارج شده و به تخریب و لجبازی تبدیل می‌شود؛ طبیعی است که رسیدن به اهداف بزرگ در این سازمان بزرگ، موافقان و مخالفانی خواهد داشت؛ هم موافقان و هم مخالفان  می‌توانند به ما در رسیدن  به این اهداف کمک کنند. وقتی برخی از افراد و جریان‌ها به‌جای نقد منصفانه رسانه ملی آن‌هم در سخت‌ترین شرایط که بار سنگینی به دوش رسانه هست چشمشان را بر روی حقایق می‌بندند و شروع به تخریب می‌کنند ناراحت‌کننده است؛ اما به هر حال این شرایط جزو اقتضائات و لوازم این مسیر است. من همه این‌ها را پیش‌بینی می‌کردم و امیدوارم بتوانیم در ادامه این مسیر  به عهدی که با مردم و رهبر معظم انقلاب و همکاران خود بسته‌ایم وفادار باشیم.

اسارت یک خبرنگار صداوسیما در غزه توسط صهیونیست‌ها

جبلی با اشاره به تجربه  خود در فعالیت به عنوان مدیر دفتر شبکه  العالم در لبنان در فاصله سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ گفت: در تحولات یک سال گذشته در غزه، لبنان و سوریه، برای ما مهم بود که روایت اول را در دست داشته باشیم. گام اول بری رسیدن به این امتیاز، حضور در میدان و دیدن رخدادها از نزدیک است. ما  تلاش زیادی داشتیم که به غزه خبرنگار اعزام کنیم، اما محدودیت‌هایی که رژیم اشغالگر قدس ایجاد کرده بود و بسته بودن مرز رفح از سمت مصر این امکان را از ما گرفت. با این حال تلاش کردیم از خبرنگاران موجود در غزه استفاده کنیم. خبرنگاران شبکه‌‌های بین‌المللی ما مثل «پرس تی‌وی»، «العالم» و «هیسپان تی‌وی» فعال شدند. خبرنگاران جدیدی هم به  کف میدان اضافه شدند. یکی از این خبرنگاران خانم «اسراء البحیصی» بود که سال‌هاست به عنوان یک خبرنگار شجاع وتوانمند در غزه فعالیت  می‌کرد؛ حدود یک سال هم باما همکاری داشتند و بعدها به مصر رفتند.

رئیس سازمان صداوسیما گفت: این را برای اولین بار عرض می‌کنم که یکی از خبرنگاران ما  که در منطقه  حضورداشت و با ما همکاری می کرد در شمال نوار غزه دستگیر شده و الان در اسارت رژیم صهیونیستی است.

وی عنوان کرد: در وقایع لبنان از روز اول تصمیم گرفتیم حضور در میدان را بدست بگیریم خبرنگار باتجربه و باسابقه‌ای مثل آقای عظیم‌زاده عازم منطقه شد و با حضور در جنوب تحولات حزب‌الله لبنان گزارش کرد.  از اوایل مهر امسال و با جدی شدن جنگ در جنوب لبنان و به شهادت رسیدن سید مقاومت احساس کردیم باید توان ما در پوشش رویدادها بیشتر شود و بلافاصله سه خبرنگار به مناطق بقاع، بیروت و جنوب لبنان اعزام شدند. هم‌اکنون هم آقایان حسینی‌بای و مهتری هم در لبنان هستند. با شروع تحولات سوریه آقای دلاوری هم به این منطقه اعزام شدند.
 
جبلی در پاسخ به این پرسش که بهترین روزهای حضور شما در سازمان صداوسیما مربوط به چه روزهایی بوده است نیز گفت: روزهایی که به عنوان خبرنگار و گزارشگر در واحد مرکزی خبر  کاغذهای خبر را به دست می‌گرفتم و مدام بین تحریریه و استودیو و ساختمان پله‌های پخش بالا و پایین می‌رفتم، برای من هنوز هم خاطره‌انگیز و شیرین است.
 
تلاش برای رفع ناترازی در پرداحت حقوق و دستمزد عوامل
 
پس از پخش چند تماس تلفنی از برخی کارکنان و برنامه سازان سازمان صدا وسیما و بیان انتقادات و پیشنهاداتی از جانب آنها، جبلی عنوان کرد: گلایه این همکاران از برخی ضعف‌ها در زیرساخت‌های فنی و همینطور پایین بودن دستمزدعوامل برنامه ساز در معاونت صدا(رادیو) کاملاً به حق است. برخی زیرساخت‌های بنیادنی فنی سازمان حدود بیست سال بود که دست نخورده مانده بود. تمام تلاش ما این بود که بتوانیم حداکثر امکانات و بودجه‌ای که لازم است برای بازسازی و بروزرسانی امکانات زیرساختی سازمان جذب کنیم. در این بین، بالا رفتن هزینه‌های تولید چه در تلویزیون چه در رادیو باعث شد که ما عمده بودجه ما صرف برنامه‌سازی و پرداخت حقوق و دستمزد شود.
 
وی افزود: البته اتفاقات خوبی هم در حوزه زیرساخت افتاده است. یکی ازعوامل اتفاق تلخی که در زمستان سال ۱۴۰۰ رخ داد و اخلالی در پخش برنامه‌ها به وجود آورد به خاطر همین فرسودگی زیرساخت‌ها بود که این اتافق تا حد زیادی برطرف شده است.
 
رئیس سازمان صداوسیما درباره حضور چهره‌ها در برنامه های این سازمان نیز گفت: رابطه بین رسانه و هنرمند یک رابطه‌ تعاملی است؛ همان‌ گونه که هنرمند تمام وجود واستعدادش را برای  رسانه خرج می‌کند، رسانه ملی هم باید این توانایی و استعداد را قدر بداند و از آن استفاده کند. به نوعی هر دو بر گردن همدیگر حقی دارند.
 
جبلی افزود: در رسانه ملی هم  مثل همه رسانه‌های دنیا اصول، ضوابط و سیاست‌های وجود دارد  و کسانی که  همکاری با  آن رسانه را  انتخاب می‌کنند به آن پای‌بند هستند. همکاری ما با همه عزیزان هنرمند و چهره‌هایی که امروز به‌نام سلبریتی از آن‌ها یاد می‌شود یک رابطه‌ی دو طرفه است وقتی ما به این همکاری  تمایل داشته باشیم و هنرمند عزیزمان هم تمایل داشته باشد یک هم‌افزایی رقم می‌خورد و اتفاق خوبی رخ خواهد داد.زماین هم که  زمانی‌که یکی از دو طرف به هر دلیل به این همکاری علاقه‌مند نباشد، این ارتباط شکل نمی‌گیرد. البته من معتقدم که «هنر» همواره در حال زایش و رویش است؛ رسانه همواره  باید به‌ دنبال تربیت و میدان دادن به چهره‌های توانمند و جدید باشد و این مسیر قابل توقف نیست.
 
وی درباره حقوق و دستمزد پایین کارکنان و برنامه‌سازان دربرخی بخش های صداوسیما نیز عنوان کرد: این روزها که بحث ناترازی در کشور خلی مطرح است. ما در بحث پرداخت حقوق هم شاهد این تارازی ها در سازمان خودمان هستیم.در صداوسیما در یک شغل مشابه در تلویزیون و رادیو ویا در شبکه استانی و سرساری و استانی فاصله چشمگیری وجود دارد.یا این که در بحث ساعات موظف کاری، هم شاهد این اختلاف هستیم و چند شکل از ساعت موظفی داریم. اصلاح این وضعیت باید در طول زمان رخبدهد ما برای برطرف کردن این ناترازی ها تلاش کرده‌ایم و می‌کنیم و همکاران عزیز ما هم این موضوع را تایید میکنند؛ اما قطعاً این تلاش‌ها کافی نیست.
 
جبلی اظهار کرد: بر طرف کردن این شکاف‌ها که در طول چند دهه در حوزه‌های مختلف سازمان به‌وجودآمده و یک نوع تبعیض و نابرابری در دریافتی‌ها و دستمزد‌ها و امکانات در سازمان شکل داده زمان‌بر است. اینها اتفاقاتی است که باید به‌تدریج بیافتد؛ رفع آن هم عمدتاً هم به منابع مالی ارتباط پیدا می‌کند. ناترازی اصلی در اختصاص بودجه صدا و سیما رقم می‌خورد. ما قبل‌از انقلاب یک شبکه تلویزیونی سراسری و دو سه شبکه استانی و تعداد محدودی شبکه رادیویی داشتیم؛ در آن شرایط بودجه رادیو و تلویزیون یک درصد بودجه عمومی  کل کشور بود؛ اما اکنون ۱۶۰ شبکه رادیویی و تلویزیونی در حوزه‌های مختلف داریم،اما در برنامه ششم توسعه که اخیراً به پایان دوره خود رسید، کل بودجه سازمان صداوسیما هفت دهم درصد بودجه عمومی کشور بود. آن هم در این شرایط خاص که در گیر چالش فضای رسانه‌ای رقابتی هستیم.
 
وی افزود: با تلاش و پیگیری جدی همکاران عزیز ما، در نهایت در تدوین سیاست‌های کلی و بندها و احکام برنامه هفتم توسعه توانستیم که این رقم را از  هفت دهم درصد به یک درصد بودجه عمومی برسانیم. این اتفاق بزرگی بود و می‌توانیم در بحث حقوق و دستمزدها  ترمیم خوبی داشته باشیم. با این حال این مساله هم مثل افزایش حقوق کارکنان است  که مثلاً  امسال بیست درصد اضافه می‌شود، اما در پی آن شاهد تورم سی درصد و چهل درصدی هستیم و درنتیجه حقوق کارمند همیشه از تورم عقب‌تر است.
 
جبلی گفت: البته فراموش نکنیم که تصویب بودجه با اختصاص آن هم متفاوت است. امسال، اولین سال اجرای برنامه هفتم توسعه بود. اولین سال اجرای برنامه هفتم بود. حدود چهار هزارمیلیارد تومان  نسبت به حکم مصوب برنامه هفتم بودجه کمتری اختصاص پیدا کرده و دچار کسری هستیم. همکارانمان این روزها تلاش فراوانی دارند تا در کمیسیون تلفیق مجلس این بودجه را افزایش بدهند تا بتوانیم بخشی از مطالبات به حق کارکنان، برنامه‌سازان و عزیزان بازنشسته را تأمین کنیم.من شاهد تلاش شبانه روزی همکارانم در رادیو بوده ام و امدوارم با تحقق این وضعیت مطلوب، این شرمندگی به اتفاقاتت خوب برسد.  
 
وی افزود: متاسفانه هرگاه زمزمه افزایش بودجه صداوسیما به گوش می‌رسد، در معرض تخریب‌های غیرمنصفانه هم قرار می‌گیریم در حالی که آن چه دریافت می‌شود در مقایسه با هزینه‌های تولید رفع ناترازی حقوق کارکنان ناچیز است.

انتهای پیام/

ارسال نظر