صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۲ - ۱۷ آذر ۱۴۰۳
در دیدار جمعی از اساتید دانشگاه صنعتی شریف؛

پزشکیان: سپردن حل مسائل کشور به دانشگاه‌ها به ارتقای سطح کیفی دانشگاه‌ها نیز می‌انجامد

رئیس جمهور با بیان اینکه باور دارم اگر دانشگاه‌ها درگیر حل مسائل کشور شوند، می‌توان مشکلات را حل کرد، گفت: اگر دولت برای حل مشکلات با دانشگاه‌ها قرارداد ببندد و دانشگاه‌ها به صورت عملی وارد میدان حل مشکلات کشور شوند، این مسئله باعث ارتقای دانشگاه‌ها و رسیدن آنها به سطح دانشگاه‌های نسل ۳ و ۴ نیز خواهد شد.
کد خبر : 945006

به گزارش خبرگزاری آنا، مسعود پزشکیان که صبح امروز شنبه به منظور حضور در مراسم روز دانشجو به دانشگاه صنعتی شریف رفته است، در نشستی با اساتید این دانشگاه گفت: باور بنده این است که اگر دانشگاه‌ها درگیر حل مسائل کشور شوند، می‌توان مشکلات را حل کرد. البته در حال حاضر دانشگاه‌های ما در بهترین حالت جزو دانشگاه‌های سطح ۲ هستند و باید تلاش کنیم سطح آموزشی آنها ارتقا یابد. اگر دولت برای حل مشکلات با  دانشگاه‌ها قرارداد ببندد و دانشگاه‌ها به صورت عملی وارد میدان حل مشکلات کشور شوند، این مسئله باعث ارتقای دانشگاه‌ها و رسیدن آنها به سطح دانشگاه‌های نسل ۳ و ۴ نیز خواهد شد.

رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت ارائه پروژه‌های متعدد به دانشگاه‌ها و درآمدزایی آنها از این طریق، اظهار داشت: دانشگاه‌ها ظرفیت درآمدزایی زیادی دارند؛ دولت می‌تواند برای اجرای پروژه‌های خود با  دانشگاه‌ها قرارداد امضا کند تا دانشگاه‌ها برای مشکلات پیش‌روی دولت از جمله ناترازی‌ها راه‌حل‌های کارشناسی و کاربردی ارائه کنند.

پزشکیان با بیان اینکه حل مسائل خود دانشگاه‌ها نیز امروز یکی از اولویت‌های کاری ماست، تصریح کرد: در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی اولویت را به حل مسائل مدارس، دانشگاه‌ها و مسائل اجتماعی اختصاص داده‌ایم، چرا که معتقدم باید اگر مشکلات این بخش‌ها را حل کنیم، به رفع مشکلات سایر بخش‌ها نیز کمک می‌شود و دیگر مشکلات به عرصه‌های اجتماعی و کف خیابان کشیده نخواهند شد.

رئیس جمهور با انتقاد از وضعیت فعلی نظام آموزشی کشور، اظهار داشت: نوع آموزش در کشور ما اشکال دارد؛ باید به سمتی حرکت کنیم و دانش‌آموزان و دانشجویان را به شکلی آموزش دهیم که بتوانند با روش کار تیمی و بر مبنای روش حل مسئله مشکلات را حل کنند. همچنین باید روحیه مواجهه موثر با مشکلات و یافتن راه‌حل به جای قهر کردن در برابر دشواری‌ها را به آنها آموزش دهیم تا در هنگام روبرو شدن با سختی‌ها به جای خالی کردن میدان، با مشکلات بجنگند؛ تفکر ساختارمند و روحیه تلاش برای حل مشکلات باید در مراکز آموزشی به دانش‌آموزان و دانشجویان منتقل شود.

پزشکیان بر ضرورت ارتباط بیشتر و صمیمانه‌تر بین اعضای دولت و دانشگاهیان تأکید کرد و گفت: امروزه دیگر در دنیا جلساتی اینچنین که با تشریفات بسیار برگزار می‌شود، میان اعضای دولت و روسای دانشگاه‌ها وجود ندارد و منسوخ شده است. شیوه ارتباط باید به گونه‌ای باشد که صمیمانه‌تر و قابل دسترس‌تر با هم گفتگو کنیم. دولت برای تعامل صمیمی‌تر با دانشگاهیان، همکاری با دانشگاه‌ها و امضای قرارداد‌های کاری برای حل مشکلات با دانشگاه‌ها آمادگی دارد.

رئیس جمهور در ادامه به سوابق فعالیت خود در وزارت بهداشت اشاره و خاطر نشان کرد: زمانی که در وزارت بهداشت بودم، قراردادی نوشتیم و مدیریت تعدادی از بیمارستان‌ها را به دانشگاه‌ها واگذار کردیم. با این کار اساتید دانشگاه و دانشجویان به صورت ملموس درگیر اداره دانشگاه و حل مشکلات آن می‌شدند و این کار نتایج موفقی داشت؛ باید چنین تجربیاتی را گسترش دهیم.

پزشکیان با بیان اینکه با وجود نیروی انسانی با کیفیت در کشور نباید با مشکلاتی که امروز با آنها درگیریم، مواجه باشیم، تصریح کرد: امروز یکی از مشکلات اساسی ما ناترازی در حوزه انرژی است؛ معتقدم به جای قطع برق کارخانه‌ها می‌توانیم برق برخی ادارات را قطع کنیم و کارمندان آن اداره‌ها را به دورکاری بفرستیم. زیانی که از این طریق به اقتصاد کشور وارد می‌شود احتمالا کمتر از زیان قطع برق صنایع است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اختیارات هیئات علمی دانشگاه‌ها برای اجرای پروژه‌ها و قرارداد‌ها اشاره کرد و افزود: قانون دست اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها را برای اجرای پروژه‌ها باز گذاشته است به شرط آنکه این پروژه‌ها بار مالی برای دولت‌ها ایجاد نکند، این اختیار خوبی است و اعضای هیئت علمی می‌توانند از آن استفاده کنند.

رئیس جمهور در برابر درخواست دکتر صالحی رئیس دانشگاه شریف برای تشکیل یک کارگروه ویژه با اختیارات بالا برای حل مشکلات دانشگاه‌ها، گفت: دولت آمادگی همکاری برای تشکیل این کارگروه را دارد. شما همچنین می‌توانید از بانک‌های خارجی برای دانشگاه‌ها وام بگیرید؛ اختیارات لازم برای این منظور نیز به دانشگاه‌ها اعطا خواهد شد.

در پایان این دیدار اساتید دانشگاه صنعتی شریف یک انگشتر که کل قرآن کریم روی آن حکاکی شده بود، به رئیس جمهور اهدا کردند.

بنابراین گزارش، پیش از این دیدار، رئیس جمهور از دستاوردهای متخصصان و دانشجویان این دانشگاه بازدید کرد که تعدادی از عکس‌های آن را در زیر می‌بینید:

 

انتهای پیام/

ارسال نظر