صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ابداع پوشش استتاری آفتاب پرست برای مصارف نظامی 

گروهی از پژوهشگران چینی با الهام از توانایی استتار اختاپوس و آفتاب پرست، ماده پیشرفته‌ای ساخته اند که می‌تواند در واکنش به محیط اطراف خود تغییر رنگ دهد.
کد خبر : 944702

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از IE، وقتی این ماده نوین که «فوتوکرومیسم خود تطبیق» نام دارد روی لباس اعمال شود می‌تواند ظاهر فرد را به طور موثری نامرئی کند.

مجریان این طرح از دانشگاه علوم و فناوری الکترونیک چین می‌گویند در این پژوهش با ارائه فوتوکرومیسم خود تطبیق، استتار فعالی را به عنوان تابع ذاتی مواد عرضه می‌کنیم.

جادوی ساختار مولکولی 

سیستم‌های استتار فعال دست ساز فعلی، محدودیت‌های متعددی دارند و اغلب قطعات الکترونیکی دارند که ساختار‌های پیچیده، قابلیت استفاده ضعیف و هزینه بالایی ایجاد می‌کنند.

ماده SAP جدید ساده تر، کاربرپسندتر و ارزان‌تر است. کلید جادویی آن در ساختار مولکولی اش نهفته است که در شرایط نور محیطی تغییر رنگ را نشان می‌دهد.

این ماده وقتی در معرض طول موج‌های خاصی از نور قرار می‌گیرد، مولکول‌ها خود را دوباره مرتب می‌کند که تغییر رنگ مواد را در پی دارد.

پژوهشگران برای این ماده جدید از ترکیبات افزودنی استن‌هاوس گیرنده - دهنده (DASAs) و رنگ‌های ارگانیک برای دستیابی به خواص تغییر رنگ استفاده کرده اند.

در این پژوهش آمده است: مواد SAP در تاریکی، در حالت سیاه اولیه قرار دارند و به طور خود به خودی با تحریک نور منعکس شده و عبوری در پس زمینه به رنگ دیگری تغییر می‌کنند.

ایده آل برای مصارف نظامی 

این پژوهشگران دو آزمایش را برای نشان دادن قابلیت‌های مواد SAP انجام دادند. در آزمایش نخست، یک ظرف شفاف از محلول SAP در جعبه‌های دارای رنگ اکریلیک (قرمز، سبز، زرد و مشکی) قرار داده شد. محلول SAP تغییر رنگ داد تا با رنگ جعبه اکریلیک اطراف مطابقت داشته باشد.

در آزمایش دوم، ظرف پر از محلول SAP در محیط‌هایی با رنگ‌های همسان (خوشه‌های گیاهی قرمز، سبز یا زرد) قرار داده شد. جالب آنکه این محلول رنگ خود را طوری تطبیق داد که در مدت ۳۰ تا ۸۰ ثانیه به طور یکپارچه با محیط اطراف همرنگ شد.

محققان کاربرد فناوری SAP را برای پوشش‌ها گسترش داده و به همین منظور مواد SAP را با پلی کاپرولاکتون (PCL) ترکیب کردند تا لایه‌ها و پوشش‌های انعطاف پذیری ایجاد شود که بتوان آن را روی سطوح مختلف اعمال کرد. چنین کاری می‌تواند حتی سطوح جامد را قابل استتار تطبیقی کند.

 لایه‌های نازک و پوشش‌های SAP با ترکیب پلی کاپرولاکتون ساخته شده و برای سطوح مختلف قابل استفاده هستند. این ماده علاوه بر پوشش‌های هوشمند، قابلیت استفاده در سیستم‌های استتار نظامی، معماری و مد را نیز دارد.

این ماده نوین می‌توانند در تنظیمات دمایی مختلف از منفی ۲۰ درجه سانتی گراد تا ۷۰ درجه سانتی گراد عملکرد دقیقی داشته باشد. 

محققان قصد دارند با توسعه بیشتر مواد SAP، محدوده رنگی شان را گسترش دهند. مواد فعلی می‌توانند رنگ‌های مختلفی را تقلید کنند، اما هنوز کل طیف مرئی، به ویژه بنفش و آبی را پوشش نمی‌دهند.

مجریان این طرح می‌گویند قصد دارند با افزودن مولکول‌های فتوکرومیک بیشتر به ماده یا تنظیم ترکیب آن، به تمایزات ظریف‌تر در رنگ و سرعت تغییر سریع‌تر دست یابند. 

نتایج این تحقیقات در نشریه Science Advances منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر