بنرالیزوماب؛ تازهترین نجات بخش بیماران آسمی
به گزارش آنا، یک داروی تزریقی جدید به نام بنرالیزوماب (benralizumab)، در درمان حملات آسم و بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) از استروئیدهای سنتی بهتر عمل میکند و موجب کاهش شکستهای درمانی و بهبود کیفیت زندگی میشود. این پیشرفت نشانهای از یک تحول عمده پس از ۵۰ سال عدم تغییر در گزینههای درمانی آسم است.
این داروی تزریقی که در برخی از حملات آسم و COPD تجویز میشود، نسبت به درمان فعلی با قرصهای استروئیدی مؤثرتر بوده و نیاز به درمانهای بیشتر را تا ۳۰ درصد کاهش میدهد.
یافتههای این تحقیق که در مجله لنست منتشر شده است؛ به گفته دانشمندان میتوانند برای میلیونها نفر مبتلا به آسم و انسداد مزمن ریه یک تغییر بزرگ در درمان آنها باشد.
حملات آسم و انسداد ریوی میتوانند کشنده باشند، روزانه در بریتانیا چهار نفر مبتلا به آسم و ۸۵ نفر مبتلا به COPD به طرز غمانگیزی جان خود را از دست میدهند. هر دو وضعیت بیماری شایع هستند؛ در بریتانیا هر ۱۰ ثانیه یک نفر دچار حمله آسم میشود. هزینههای آسم و COPD برای خدمات بهداشت ملی بریتانیا (NHS) سالانه ۵.۹ میلیارد پوند است.
حملات ائوزینوفیلیک شامل علائمی مانند خس خس سینه، سرفه و تنگی نفس به دلیل التهاب ناشی از مقادیر بالای ائوزینوفیلها (یک نوع گلبول سفید) است که توسط این تزریق درمان میشود. حملات ائوزینوفیلیک تا ۳۰ درصد از حملات COPD و تقریباً ۵۰ درصد از حملات آسم را تشکیل میدهند. با پیشرفت بیماری، این تشدیدها میتوانند بیشتر شده و در برخی موارد منجر به آسیبهای غیرقابل برگشت ریه شوند.
محدودیت درمانهای کنونی
درمان این نوع آسم در طول بیش از پنجاه سال بهندرت تغییر کرده است و داروهای استروئیدی همچنان بهعنوان پایه اصلی درمان باقی ماندهاند. استروئیدهایی مانند پردنیزولون میتوانند التهاب در ریهها را کاهش دهند، اما عوارض جانبی شدیدی مانند دیابت و پوکی استخوان دارند. علاوه بر این، بسیاری از بیماران در درمان «شکست» میخورند و نیاز به دورههای مکرر درمان با استروئید، بستری مجدد در بیمارستان دارند همچنین ممکن است تا ۹۰ روز جان خود را از دست بدهند.
نتایج فاز دو مطالعه بالینی این تحقیق به نام ABRA، که توسط دانشمندان کالج کینگز لندن هدایت و توسط دانشگاه آکسفورد حمایت شده و در بنیاد NHS بیمارستانهای دانشگاه آکسفورد و بنیاد NHS گای و سنت توماس بریتانیا انجام شده است، نشان میدهد که این دارو میتواند در شرایط اضطراری مورد استفاده قرار گیرد تا نیاز به درمانهای بیشتر و بستری شدن در بیمارستان را کاهش دهد.
داروی بنرالیزوماب یک آنتیبادی مونوکلونال است که سلولهای خاصی از گلبولهای سفید، به نام ائوزینوفیلها را هدفگیری میکنند تا التهاب ریه را کاهش دهد. این دارو در حال حاضر برای درمان آسم شدید استفاده میشود. آزمایش ABRA نشان داده است که یک دوز واحد تزریق میتواند در زمان تشدید بیماری، نسبت به قرصهای استروئیدی مؤثرتر باشد.
محققان این مطالعه افراد در معرض خطر بالای حمله آسم یا COPD را به سه گروه تصادفی تقسیم کردند: یک گروه که تزریق بنرالیزوماب و قرصهای دارونما دریافت کردند، یک گروه که درمان استاندارد (پردنیزولون ۳۰ میلیگرم روزانه به مدت پنج روز) و تزریق دارونما دریافت کردند، و گروه سوم که هم تزریق بنرالیزوماب و هم درمان استاندارد را دریافت کردند.
پس از ۲۸ روز، علائم تنفسی مانند سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس و خلط در گروه بنرالیزوماب بهتر گزارش شد. پس از نود روز، تعداد افرادی که در گروه بنرالیزوماب درمانشان شکست خورده بود، چهار برابر کمتر از گروه درمان استاندارد با پردنیزولون بود.
درمان با تزریق بنرالیزوماب زمان بیشتری برای شکست خوردن نیاز داشت، به این معنی که تعداد کمتری از بیماران نیاز به مراجعه به پزشک یا بستری در بیمارستان داشتند. همچنین کیفیت زندگی برای افرادی که از آسم و COPD رنج میبردند، بهبود یافت.
مونا بافادل، محقق اصلی این آزمایش از کالج کینگز لندن گفت: تحقیق میتواند تغییر بزرگی برای افراد مبتلا به آسم و COPD باشد. درمان برای حملات آسم و COPD در طی پنجاه سال تغییر نکرده است، در حالی که سالانه باعث ۳.۸ میلیون مرگ در سراسر جهان میشود.
بافادل با بیان اینکه بنرالیزوماب دارویی ایمن و مؤثر است که در حال حاضر برای مدیریت آسم شدید مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: ما این دارو را به صورت متفاوت و در زمان تشدید حملات مورد استفاده قرار دادیم تا نشان دهیم که این دارو مؤثرتر از قرصهای استروئیدی است که در حال حاضر تنها درمان موجود است.
وی ادامه داد: پیشرفت بزرگ در مطالعه ABRA این است که درمان هدفمند در حملات آسم و COPD مؤثر است. بهجای اینکه به همه یک درمان یکسان بدهیم، دریافتیم که هدفگیری بیماران با بالاترین خطر با درمان بسیار هدفمند و با سطح مناسب التهاب بسیار بهتر است.
بافادل با بیان اینکه تزریق بنرالیزوماب که در این مطالعه توسط متخصان انجام شد، میتواند در خانه، مطب پزشک یا در بخش اورژانس انجام شود، گفت: امیدواریم این گونه مطالعات، نحوه درمان آسم شدید و COPD را برای آینده تغییر دهد و در نهایت سلامت بیش از یک میلیارد نفر که با آسم و COPD زندگی میکنند را بهبود بخشد.
انتهای پیام/