صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر میراث:

سازوکار مردمی کردن صیانت و حفاظت از بناهای تاریخی در دستور کار قرار گرفت

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ما دقیقا ۱۹۴۵ نفر یگان حفاظت داریم، اما حداقل به ۴۰ هزار نفر نیاز داریم که در حد توانمان نیست تلاش داریم سازوکار مردمی کردن صیانت و حفاظت از بنا‌های تاریخی را در دستور کار قرار دهیم. 
کد خبر : 944375

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در عرصه نگهداری از ابنیه و فضا‌های میراثی ما سه ظرفیت داریم؛ نخست یک ظرفیت مجموعه فراجا در سراسر کشور که امنیت عمومی بر عهده آنهاست، یک ظرفیت یگان حفاظت میراث در سراسر کشور که در همه استان‌ها در حد مقدور موجود است، منتها خیلی از محیط‌های میراثی‌مان توسط شورا‌های محل و نیروی‌های مردمی و علاقه‌مندان میراث حفظ می‌شود که دراین عرصه کاستی داریم.

وی در ادامه افزود: ما دقیقا ۱۹۴۵ نفر یگان حفاظت داریم، اما حداقل به ۴۰ هزار نفر نیاز داریم که در حد توانمان نیست تلاش داریم سازوکار مردمی کردن صیانت و حفاظت از بنا‌های تاریخی را در دستور کار قرار دهیم. 

حجمی از بنا‌هایی که امروز آباد شده سرمایه گذاری مردم و بهره برداری مردم است که ما نظارت کرده و برای مرمت هم از آنها حمایت می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه خیلی از بنا‌های تاریخی در طول سال‌ها مورد تخریب قرار گرفته و رها شده، گفت: خیلی از این بنا‌ها ثبت ملی است ما صندوقی به نام صندوق احیای بنا‌های تاریخی داریم که توسط این صندوق افرادی که می‌خواهند روی این بنا‌ها سرمایه گذاری کنند براساس اصول میراث، اقامتگاه‌ها در اختیارشان قرار می‌گیرد که چند پیامد مثبت دارد نخست اینکه این بنا‌ها تبدیل به بوتیک هتل می‌شود، برخی ازاین مراکز رستوران و برخی هم مکان‌های توریستی می‌شوند الان در یزد، کرمان و دیگر شهر‌ها این اتفاق افتاده، مهمترین دستاوردش هم این است که بنا حفظ شده، مورد بهره برداری قرار می‌گیرد و در آن جذب توریست می‌شود.

صالحی امیری در ادامه گفت:‌ من شخصا به هر استانی که می‌روم تعدادی ازاین بنا‌ها را بازدید می‌کنم همه اینها براساس یک قرارداد منظم و سختگیرانه واگذار می‌شود که نگهداری دائمی دارد هرکسی ضوابطش را رعایت نکند حتما خلع ید می‌شود. حجمی از بنا‌هایی که امروز آباد شده سرمایه گذاری مردم و بهره برداری مردم است که ما نظارت کرده و برای مرمت هم از آنها حمایت می‌کنیم.

اگر بناست در کشور آبادانی صورت بگیرد باید از روستا‌ها آغاز شود و جوانان بیکار روستا مشغول شوند ما تلاش داریم هر کجا که یک جذابیتی وجود داشته باشد، کار ایجاد کنیم

وی با تأکید براینکه طبیعتا هر حرکت عمرانی باید منافع مردم را در نظر داشته باشد، گفت: تلاش ما این است که مرز‌ها را به صورت باز با ترکیه، عراق، ارمنستان و آذربایجان قرار دهیم چرا که نوار‌های مرزی می‌تواند گردشگر تردد کند و گردش مالی و اقتصادی داشته باشد.

صالحی امیری توضیح داد: اگر بناست در کشور آبادانی صورت بگیرد باید از روستا‌ها آغاز شود و جوانان بیکار روستا مشغول شوند ما تلاش داریم هر کجا که یک جذابیتی وجود داشته باشد، کار ایجاد کنیم مثلا در شمال تا جنوب گردشگران به مناطق بوم گردی جذب می‌شوند در دل کوه‌های گلستان الان زن و شوهری بوم گردی ایجاد کرده و جوانان را به روستا بازگرداندند. همزمان باید مراقبت کرد که چارچوب‌ها و حریم قانونی هم صورت بگیرد ما اطلاعتمان این است که ضریب اکثریت این اتفاق می‌افتد، درعین حال آموزش هم مهم است تمام کسانی که بوم گردی دارند، حتما از قبل آموزش ببینند.

وی در پایان گفت: با انگ زنی و تخریب و مسائل کوچک را بزرگ کردن نباید به صنعت بوم گردی ضربه زد درحالیکه در خود شهر‌ها هم هزار آسیب و مشکل هست. همه با پدیده اقامتگاه و بوم گردی مثبت نگاه کنیم تا اشتغال حوزه‌های گردشگری گره نخورد ، ضن اینکه من معتقدم باید نوع نگاهمان اصلاح شود و در کنارش موارد قانونی و شرعی نیز صورت بگیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر