صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

استاد و فیزیکدان برجسته دانشگاه صنعتی شریف عضو آکادمی علوم جهان TWAS شد

استاد دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و پیشگام در معرفی علم اطلاعات کوانتومی در ایران، به‌عنوان عضو آکادمی علوم جهان (TWAS) انتخاب شد.
کد خبر : 944328

به گزارش خبرگزاری آنا، آکادمی جهانی علوم (تواس) در نشست عمومی اخیر خود ۷۴ عضو جدید آکادمی را معرفی کرد که در این میان وحید کریمی‌پور استاد دانشکده فیزیک دانشگاه شریف نیز حضور دارد.

وحید کریمی‌پور در معرفی علم اطلاعات کوانتومی در ایران پیشگام بوده و نسل‌های جوانی از محققان را در این حوزه آموزش داده است. به طور اخص در حوزۀ پژوهش، کریمی‌پور مدل‌های بدیع یک بعدی حل‌پذیر را در مکانیک آماری معرفی کرده است. این استاد دانشگاه شریف به پژوهش در جنبه‌های متعددی از علم اطلاعات کوانتومی از جمله پژوهش در حیطه حالت­‌های ضربی ماتریسی، حالت‌های انتقال کوانتومی و مدل کیتایف پرداخته است. پژوهش‌های وی کاربردهایی در فیزیک ماده چگال و نظریه درهم تنیدگی دارد. همچنین می‌توان به پژوهش‌های کریمی‌پور در ساختار­ کانال‌های کوانتومی، توزیع کلیدهای کوانتومی، رمزنگاری کوانتومی در حوزه علم اطلاعات و رایانش که برجسته و اثرگذارند اشاره کرد.

استاد دانشکده فیزیک شریف، مجموعه همایش‌های معتبر و سخنرانی‌های ارزشمندی را در مرکز فیزیک نظری عبدالسلام برنامه‌ریزی و ارائه کرده است. او به‌عنوان داور برجسته انجمن فیزیک آمریکا شناخته شده و عضو هیئت دبیران علمی مجله‌های متعدد و معتبر پژوهشی است. وی همچنین عضو وابسته و محقق مرکز فیزیک نظری عبدالسلام در سال‌های 1998 الی2013 میلادی و عضو وابسته سایمونز مرکز فیزیک نظری عبدالسلام در سال‌های 2015 الی 2023 بوده است.

گفتنی است؛ آکادمی علوم جهان TWAS، به پیشنهاد فیزیکدان برجسته و دارندۀ نوبل عبدالسلام درسال 1983 میلادی به منظور حمایت و پیشبرد علم در کشورهای در حال توسعه تشکیل شده است. امسال نیز پس از چهار دهه فعالیت این مجموعه اعضای جدید خود، دانشمندان برجسته در حوزه‌های مختلف علوم را معرفی کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر