صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری عنوان شد؛

توضیح سخنگوی شهرداری تهران درباره سوزاندن زباله‌های مازندران در جنوب پایتخت

عبدالمطهر محمدخانی گفت: حجم قابل‌توجهی از زباله‌های استان مازندران توسط مسافران و گردشگران تهرانی تولید می‌شود؛ ما یک وظیفه انسانی و اخلاقی در قبال شهرهای مازندران داریم.
کد خبر : 944095

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران، پیش از ظهر امروز دوشنبه ۱۲ آذر در برج میلاد تهران برگزار شد.

در ابتدای این نشست که دومین نشست هفتگی سخنگوی شهرداری بود، از شیخ‌زاده عکاس روزنامه کیهان، پیشکسوت عرصه خبر و رسانه تجلیل به عمل آمد.

فرجام تاکسی‌ها و اتوبوس‌های برقی 

محمدخانی سپس در پاسخ به پرسشی در رابطه با موضوع مربوط به حمل و نقل و وعده وعید‌های مربوط به محموله‌های انتقالی از چین در خصوص زمان اعزام این محموله‌ها به پایتخت گفت: من نمی‌توانم زمان دقیق و مشخص بدهم، اما در یکی دو ماه آینده شاهد حضور اتوبوس‌ها و تاکسی‌های مربوط به این قرارداد در تهران خواهیم بود. ما مسیر متفاوت و جدیدی برای واردات این دستگاه‌ها استفاده کردیم که چند ویژگی دارد. اول اینکه از مسیر مافیای واردات خودرو عبور نمی‌کند و ما توانستیم با قیمت مناسب تری آنها را تهیه کنیم. چون این خرید با همکاری بانک شهر شکل گرفته ما بخشی از این مسیر را خودمان طی می‌کنیم که باعث زمان‌بر‌تر شدن است. اما چون به صرفه‌تر است هزینه کمتری از گیب مردم برای این دستگاه‌ها خرج می‌شود. ما در ماه‌های آتی شاهد بهره‌برداری و استفاده از اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها خواهیم بود. حتی مسیر‌های اتوبوس‌های برقی هم مشخص شده است و کار در مراحل نهایی خود قرار دارد. 

وی در رابطه با موتورسیکلت‌های برقی و عملکرد نامناسب شهرداری در این خصوص گفت: من هم تعجب کردم از صحبت‌های آقای تشکری در صحن شورا در مورد این صحبت که شهرداری در این خصوص کم کاری کرده، چون خود شورا بودجه موتور‌های برقی را حذف کرده و چیزی که باقی‌مانده ارائه تسهیلات به موتورسواران برای خرید موتور برقی است. اما شهرداری تصمیم گرفته برای بسته حمل و نقل اولویت را روی موارد حمل و نقل عمومی مثل اتوبوس و تاکسی قرار دهد تا به توافق داد بیشتری غز مردم خدمات‌رسانی کند و تاثیر خوبی هم بر کاهش آلودگی هوا داشته باشد. در زمینه تسهیلات هم برای سال اینده طرح‌هایی برای خرید موتورسیکلت‌های برقی از شرکت‌های داخلی خواهیم داشت.

خدمات‌دهی ضعیف خط اتوبوس بهارستان به جمهوری

وی درخصوص اعتراضات مردمی نسبت به ضعف در خدمات دهی خط اتوبوس بهارستان به جمهوری گفت: میدان بهارستان به  میدان جمهوری از خطوط مهم و پرمخاطب اتوبوسرانی است و شهرداری از دیرباز به این خط توجه ویژه‌ای داشته است. متأسفانه در سال‌های اخیر با واگذاری‌ها این خط در اختیار یک مجموعه بخش خصوصی بوده که ما اعتراضات زیادی هم از جانب مردم در مورد این خط داشتیم. مجموعه اتوبوسرانی توجه ویژه‌ای به این بخش دارد و یکی از خطوطی که اتوبوس‌های برقی در مسبر سبز آن قرار می‌گیرد همین خط بهارستان تا جمهوری است و تلاش می‌کنیم تا آن زمان تعدادی از اتوبوس‌های جدید خریداری شده را به این خط اضافه کنیم تا خدمات‌دهی در آنجا بهتر انجام شود.

محمدخانی افزود: دو دستگاه تراموا در مسیر تهران است و امیدواریم تا پایان سال از این وسایل که چرخ لاستیکی هستند و با سیستم هوشمند خودران حرکت می‌کنند استفاده کنیم. این امکان که این وسایل بدون راننده حرکت کنند هم وجود دارد اما در مرحله اول به صورت آزمایشی دو دستگاه در خط ۱ BRT  در خیابان انقلاب و دماوند حرکت می‌کند.

ماجرای سوزاندن پسماند در پایتخت

وی در مورد سوزاندن پسماند استان مازندران در پایتخت گفت: استان تهران در مواقع بحرانی معین استان مازندران و اگر این استان و مردمش با مشکلی مواجه شود شهر تهران معین آنجاست. میزان پسماندی که از ساری منتقل شده کمتر از نصف تولید پسماند شهر تهران در یک روز است و عدد قابل توجهی نیست.

سخنگوی شهردار تهران گفت: موضوع دیگر اینکه یک وظیفه انسانی و اخلاقی در قبال شهرهای مازندران وجود دارد، ما می‌‌دانیم که حجم قابل‌توجهی از این پسماند در مازندران از مسافران و گردشگران است که تعداد زیادی از آن‌ها شهروندان تهرانی هستند. حالا اینکه یک شهر برای حل مشکل پسماند اعلام نیاز کرده و چند شهر اعلام امادگی کردند که شهر ساری دچار آسیب زیست محیطی نشود، چیزی نیست که بخواهد در مورد آن اعلام جرم شود. ما وظیفه قانونی، اخلاقی و انسانی‌مان بوده است. به جز تهران چند شهر دیگر هم این کار را انجام دادند. من معتقدم باید از این شهرها تقدیر شود نه اینکه علیه آن‌ها اعلام جرم شود.

محمدخانی درباره استفاده از دستگاه زباله‌سوز در تهران نیز عنوان کرد: بنای شهرداری تهران با تأکیدات شهردار، همکاری با همه دستگاه‌‌ها و مجموعه‌های دولتی است. در مورد زباله‌سوز، یک تجربه موفق و پرتکرار جهانی است و در بسیاری از شهرای دنیا این مدل فعالیت می‌کند. دوم اینکه باتوجه به وضعیت که در پایتخت داریم و روزانه هفت تا هشت هزار تن زباله در تهران تولید می‌شود به این وسیله نیاز است. ما باید بتوانیم ما‌به‌ازای این زباله برق هم تولید کنیم که با زباله‌سوز این امکان وجود دارد. ما اگر امروز یک زباله‌سوز مناسب داشتیم کمک به شهر ساری بدون اعتراض و مشکلی حل می‌شد. قبلا در شهر تهران این اتفاق افتاده است و فکر می‌کنم باید در این زمینه هم‌افزایی کنیم و راه حل‌های بلندمدت و فانتزی را کنار بگذاریم و به راه حل‌های کوتاه مدت و موثر بپردازیم. 

وی در مورد کاهش زمان صدور پروانه ساخت گفت:  ما در برخی مناطق، مدت زمان این صدور مناطق را به دو ماه رساندیم و در منطقه ۹ در یک ماه نیز این اتفاق افتاده است. ما زمان را کاهش دادیم تا تعداد صدور پروانه افزایش قابل توجهی داشته باشد.

حمایت از فعالیت خانه‌های قرآن

محمدخانی درباره حمایت از فعالیت خانه‌های قرآن نیز عنوان کرد: شهرداری تهران  وظیفه  قانونی و شرعی خود را در گسترش فرهنگ قرآنی فراتر از ساخت خانه قرآن عملی کرده و آن هم راه‌اندازی دارالقرآن‌ها در سراسر شهر است. در کنار آن در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد محوریت مساجد در محلات برای آموزش قرآن، یک مسجد تراز و محوری در همه محلات مشخص شده و این مساجد به آموزش قرآن می‌پردازند. این موضوع جغرافیای بزرگتری را در بر می‌گیرد و رواج توجه به قرآن کریم را در سطح شهر را گسترده‌تر می‌کند. ما در همه محلات شهر محوریت قرآن را در دارالقرآن‌ها و مساجد رد قالب طرح آرمان داریم.

پروژه نگارستان شهر

وی در پاسخ به دیگر پرسش خبرنگاری در رابطه با پروژه نگارستان شهر، اظهار کرد: آنچه در مورد اصحاب رسانه اتفاق خواهد افتاد در خانه روزنامه نگاران است که تا پایان ماه جاری به پاتوق خبرنگاران و عکاسان و اهالی رسانه تبدیل خواهد شد. نگارستان شهر به یک هاب برای استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان تبدیل می شود و به نوعی یک نمایشگاه دائمی خواهد بود. امروز هم شرکت هایی در این فضا فعالیت می کنند و به تدریج به یک فضای جدی برای فعالیت گروه های استارت آپی تبدیل می شود.

محمدخانی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد اجرای طرح من شهردارم نیز خاطرنشان کرد: این طرح راهبرد مدیریت شهری است و شهرداری خود را ملزم به اجرای آن می داند. ما هر سه سال شاهد این هستیم که رأی و نظرات مردم در نواحی و مناطق پایتخت در قانون بودجه لحاظ می شود. فاز اصلی طرح من شهردارم ۳ از ۱۰ آذرماه آغاز شده و مردم در محلات خود در مورد پروژه ها تصمیم می گیرند.

سخنگوی شهرداری تهران تأکید کرد: همین آراء در غالب بودجه سال ۱۴۰۴ به شورا ارائه خواهد شد. اعضای شورا با توجه به نگاه بلندی که به این مسئله دارند، همراهی حداکثری دارند و بر اساس قانون بودجه، شهرداری مکلف به اجرای پروژه های این طرح می شود. امسال بخش قابل توجهی از پروژه ها اجرایی شده و در برخی مناطق طرح ها به طور کامل به بهره برداری رسیده و پروژه های برخی مناطق نیز تا پایان بهمن ماه تکمیل خواهد شد.
 
شهرداری خود را مکلف به انجام تکالیف قانونی می داند
 
محمدخانی در ادامه این جلسه در رابطه با تکلیف شهرداری تهران در اختصاص ۲۰ درصد از فضای بوستان ها به مادران، یادآور شد: شهرداری هر تکلیف قانونی که مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان تأیید کرده، انجام می دهد و خود را موظف به اجرای تکلیف قانونی می داند. در ایجاد بوستان های بانوان اقدامات خوبی در سال های اخیر صورت گرفته و بوستان های مادر و کودک نیز ایجاد شده که البته فضای ایزوله ای نیست و تنها بخشی از بوستان ها در خدمت مادران و کودکان قرار گرفته تا به دور از آسیب های اجتماعی و مزاحمت ها، از فضای بوستان استفاده کنند.

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران ادامه داد: قانون و تکالیف به تازگی تصویب شده که باید بررسی و براساس آن اقدام کرد.
 
شهرداری تهران در موضوع ساماندهی کودکان کار معین دیگر دستگاه‌هاست
 
وی با بیان اینکه شهرداری تهران در مورد ساماندهی کودکان کار، معین دیگر دستگاه هاست و به آنها کمک می کند، یادآور شد: ظرفیت هایی نیز در اختیار سازمان بهزیستی قرار داده است. پشتیبانی هایی نیز با هدف ساماندهی کودکان کار از سوی شهرداری صورت گرفته است. این اقدام جهادی و گروهی با همکاری حداکثری بین دستگاه ها انجام شده است. البته بخش عمده ای از کودکان کار از اتباع هستند و باید در ابتدا خانواده های آنها مشخص و سپس رد مرز شوند. شهرداری در این زمینه به بهزیستی و نیروی انتظامی کمک می کند تا بدون کمترین آسیبی به کودکان، این اقدام انجام شود.
 
ضرورت هم‌افزایی بین دستگاهی برای مرمت سردر باغ ملی
 
محمدخانی در پاسخ به سوالی درباره سردر باغ ملی و وضعیت نامناسب آن و در آستانه تخریب قرار گرفتن آن هم اظهار کرد: شهرداری در موضوع تامین بودجه برای مرمت سردر باغ ملی مشکل خاصی ندارد و حمایت شورا را نیز دارد. اما یک تفاهم بین دستگاهی باید انجام شود چرا که بخش های دیگری نیز در آنجا حضور دارند و امیدواریم این همراستایی برای بهبود وضعیت شکل بگیرد.
 
قطع درختان خیابان ولیعصر(عج)

سخنگوی شهرداری تهران در پاسخ به پرسشی درباره قطع درختان خیابان ولیعصر(عج) نیز گفت: در سال‌های اخیر خبرها و شایعات متعددی در این موضوع داشتیم و عمده آنها منشا حقیقی نداشته است. مثلا یکی از رسانه ها عکسی برای قطع درختان استفاده کرد که خود همان رسانه در سال ۹۷ نیز استفاده کرده بود. هفته گذشته نیز عکس هایی منتشر شد برای خیابان ولیعصر(عج) که این عکس ها برای سال ۹۹ بود و تصاویر خشک شدن نیز برای سال های گذشته بود. حتی سازمان زیباسازی تصمیم گرفته بود که برای درختان خشک شده کار هنری و بازطراحی محیطی انجام دهد و از همان عکس ها نیز برای القای خشک کردن درختان استفاده شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر