ساخت و ساز هوشمند با فناوری ممکن میشود؛
ساخت مصالح ساختمانی قویتر با استفاده باکتریهای زنده
دانش پژوهان با رشد باکتریها در مواد مبتنی بر شن و ماسه، زیست شناسی و معماری را برای ایجاد شیوههای ساختمانی پایدار ادغام کردند.
کد خبر : 944024
به گزارش خبرگزاری آنا، سیانوباکتریها با استفاده از روشهای نوآورانهی تولید که ترکیبی از رباتیک و فرآیندهای زیستی هستند، مواد را تقویت و به تثبیت CO۲ کمک میکنند.
طراحی زیستی نوآورانه برای ساخت و ساز پایدار
دانش پژوهان با موفقیت سلولهای باکتریایی را در مواد ساختمانی مبتنی بر شن و ماسه رشد دادند.
این دستاورد نشان دهنده پیشرفت چشمگیری در زمینه طراحی زیستی است که نوآوریهای زیستی و معماری را برای ساخت مصالح ساختمانی پایدارتر ترکیب میکند. هدف این رویکرد از ادغام موجودات زنده در ساخت و ساز، تغییر نحوه طراحی و ساخت سازهها است.
سیانوباکتریها که به دلیل خواص زیستی منحصر به فرد خود معروف هستند، قابلیت جامد کردن مواد معدنی مانند CO ۲ را دارند. توانایی آنها برای تاثیرگذاری بر محیط شان، ارزش فراوان ترکیب سیستمهای زنده در فرآیندهای صنعتی، به ویژه در بخش ساخت و ساز را برجسته میکند.
روشهای نوآورانه تولید افزودنی
این پژوهش بر روی مواد بالقوه مبتنی بر شن و ماسه، توسعه جدید یک فرآیند تولید هم-ساخت افزودنی را توصیف میکند.
به طور خاص، فرآیند بررسی شده شامل رسوب زیستی باکتریها - مانند رسوب کربنات کلسیم سیانوباکتریایی - و ادغام آن با یک رسوب رباتیک، یعنی یک مخلوط زیستی مبتنی بر شن، در یک روند کاری ساخت زیستی معماری است.
تقویت اجزای شن و ماسه با فتوسنتز
دانشمندان، پس از رشد موفقیت آمیز دو سویه باکتری در مواد ساختمانی بالقوه مبتنی بر شن و ماسه، از پروتکلهای میکروبیولوژیکی مانند اندازه گیری تراکم نوری و فلورسانس برای پیگیری رشد و فعالیت باکتریها استفاده کردند. این کار با هدفِ بزرگترِ دریافت نور از طریق فتوسنتز و مهار آن به منظور رسوب CO۲ و رسوب کربنات کلسیم برای تقویت اجزای ساختمانی مبتنی بر شن و ماسه انجام شد.
در نهایت، محققان موفق به ترسیم یک سیستم رسوب رباتیک برای مخلوطهای مبتنی بر شن شدند.
بسوی آینده ساخت و ساز پایدار
این محققان میگویند: «آزمایشهای ارائه شده در مطالعه ما یک رویکرد طراحی جدید برای تولید اجزای معماری مبتنی بر مواد زیستی ارائه میدهد که به طور بالقوه قادر به تثبیت دی اکسید کربن در سراسر جریان کار هم-ساخت است.»
جامعه به مسیرهایی به سمت مصالح ساختمانی پایدارتر نیاز دارد. این محققان امیدوارند یکی از این مسیرها را توسعه دهند و یافتههای مطالعه آنها همکاری بیشتر بین معماران و زیست شناسان، ایجاد و تقویت مصالح ساختمانی، و در نتیجه ساخت و سازهای پایدارتر را تشویق کند. با کار کردن مشترک بین رشتهای میتوان راه حلهای نوآورانه و غیرمنتظرهای پیدا کرد و این چیزی است که باید در مورد آن هیجانزده شد.
انتهای پیام/