صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا تاکید شد؛

امنیت معامله خرید طلای اینترنتی تضمین می‌شود؟/چرا طلافروشان مجازی مجبور به سپرده طلا در بانک شدند

رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران گفت: هدف از اجرای قانون جدید برای فروش طلای اینترنتی، جلوگیری از خالی فروشی در فضای مجازی است؛ یعنی قانون گذار با اجرای این طرح مطمئن می شود که فردی که اقدام به فروش طلا در فضای مجازی کرده ، کالای فروخته شده را موجود دارد.
کد خبر : 943982

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ چندی پیش امین کلاهدوزان رئیس مرکز تجارت الکترونیک وزارت صنعت برای فروش طلای آنلاین در فضای مجازی این شرط را مطرح کرده بود که بایستی حتما عین طلا‌های فروخته شده باید موجود و در بانک نگهداری شوند.

این تصمیم در پی بروز برخی کلاهبرداری در این حوزه و فروش طلا جاتی که نمونه واقعی نداشتند صورت گرفته و به گفته وی هدف از این طرح مقابله با مهمترین مخاطره در فروش طلا، یعنی خالی‌فروشی است. خالی فروشی به این معنا است که کسب و کار پول را از مشتری دریافت می‌کند، اما طلا در اختیار ندارد. اما اصل موضوع سپرده طلا در بانک و سپس دریافت مجدد آن از بانک برای مشتریان اینترنتی طلا که در پی سهولت خرید و قیمت پایین‌تر هستند و همچنین کسب و کار‌های فعال در این زمینه، هزینه زا و پر زحمت است.

برای سازمان دهی بازار طلا  قانون جدید سپرده گذاری طلا در بانک مرکزی کاربردی است؟

کیومرث امیریان، رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران در این خصوص به خبرنگار آنا گفت: در این مورد وزارت صمت متولی بوده است و هدف از اجرای این قانون نیز جلوگیری از خالی فروشی در فضای مجازی است؛ یعنی قانون گذار سعی دارد با اجرای این طرح مطمئن شود که فردی که اقدام به فروش طلا در فضای مجازی کرده است، کالای فروخته شده را موجود دارد و با سپرده کالا در بانک امنیت معامله حفظ می‌شود.



وی ادامه داد: شایان ذکر است که خرید طلا در فضای مجازی از نظر نظارت و اعطای مجوز‌های لازم مانند اینماد و جواز کسب مشکل خاصی ندارد. فقط از لحاظ صحت و سقم اجناس فروخته شده با این قانون سعی شده است که نظارت دقیق‌تر و قوی تری صورت گیرد. رویه اتاق اصناف ایران حفاظت از منافع کسب و کار‌ها در عین نظارت اصولی بر آنها است، اما با توجه به نو بودن این حوزه نیاز به مطالعات بیشتری در حوزه فعالیت آن است.

تضمین‌های لازم برای اطمینان مردم

امیریان تصریح کرد: این حوزه نیاز به بررسی بیشتر ضوابط دارد و این موضوع نیز در دست بررسی است. در حال حاضر با توجه به رشد سریع فضای مجازی لازم است که به منظور حفاظت از منافع مردم اتاق اصناف کنترل بیشتری بر این حوزه اعمال نماید، اما سعی بر آن داریم که هزینه‌ها برای فروشنده و خریدار افزایش نیابد و در عین حال نیز تضمین‌های لازم برای اطمینان مردم شریف از فروشندگان اخذ شود. 

رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران تاکید کرد: به مروز زمان با تکمیل بررسی‌ها قوانین به روز شده و مشکلات نیز کاهش می‌یابد. لازم است به این نکته نیز توجه شود که مشتریان عزیزی که قصد خرید از بستر فضای مجازی دارند بایستی حتما اطمینان حاصل کنند که فروشگاه اینترنتی مورد نظر موفق به اخذ اینماد و پروانه کسب معتبر از اتحادیه مطبوع خود شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر