صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۱ - ۱۰ آذر ۱۴۰۳

آیا شلغم پنی‌سیلین دارد؟

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: شلغم نوعی سبزی ریشه‌ای است که به طور سنتی برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود، این گیاه پنی‌سیلین ندارد.
کد خبر : 943651

به گزارش خبرگزاری آنا، غزاله اسلامیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره کپک روی نان و یا سایر مواد غذایی مواردی را مطرح کرد و گفت: کپک‌ها قارچ‌های میکروسکوپی هستند که بعد از تشکیل کلونی روی مواد غذایی و تولید اسپور‌های رنگی قابل دیدن می‌شوند، هیچ پژوهشی تا به امروز دقیقا مشخص نکرده که چند گونه کپک وجود دارد ولی تعداد آنها بیش از ۳۰۰ هزار گونه تخمین زده می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه برخی از کپک‌ها ممکن است سمی تولید کنند که به آن مایکوتوکسین گفته می‌شود ادامه داد: معروفترین مایکوتوکسین‌ها آفلاتوکسین‌ها هستند که عمدتا توسط aspergillus flavus تولید می‌شوند و البته سرطانزا هم هستند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه اضافه کرد: سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد تخمین زده که یک چهارم کل محصولات کشاورزی در دنیا آلوده به مایکوتوکسین‌ها هستند.

وی با اشاره به اینکه اسپور کپک‌ها مثل قاصدک در هوار شناورند و منتقل می‌شوند توضیح داد: اگر غذای کپک زده را بو کنید در خوشبینانه‌ترین حالت دچار واکنش آلرژیک خواهید شد ولی در برخی موارد ممکن است اسپور‌ها یا قارچ سیاه وارد بدنمان شود که منجر به عفونت نادری به نام mucormycete شده که اسپور‌ها وارد سوراخ‌های بینی، سینوس‌ها، چشم و حتی مغز می‌شود.

اسلامیان هشدار داد: مبتلایان به دیابت، بیماران دچار ضعف سیستم ایمنی و بیماران دریافت کننده کورتون در برابر این عفونت آسیب‌پذیرترند بنابراین هیچ وقت نباید غذای کپک زده را بو کنند.

آیا شلغم پنی‌سیلین دارد؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا واقعا شلغم پنی‌سیلین دارد یا خیر، گفت: پنی سیلین به گروهی از آنتی‌بیوتیک‌ها گفته می‌شود که از کپک‌های پنی‌سیلیوم به دست می‌آیند و در کنترل عفونت‌های باکتریایی موثرند، بنابراین این ماده در درمان سرماخوردگی نقشی ندارد، چون سرماخوردگی عفونتی ویروسی است نه باکتریایی.

وی افزود: گاهی اوقات عفونت‌های باکتریایی هم اصطلاحا سوار یا همراه این عفونت ویروسی می‌شوند که به صورت گلودرد چرکی و یا عفونت سینوس‌ها خود را نشان می‌دهند که در این صورت پنی‌سیلین ممکن است موثر باشد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه در توضیح اینکه شلغم نوعی سبزی ریشه‌ای است که به طور سنتی برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود ادامه داد: علت تاثیر شلغم در سرماخوردگی‌ها این است که هر یک گرم شلغم ۸۵ میکروگرم لوتئین و ۲۰ میکرومول گلوکوزینولات دارد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان کرد: تحقیقات گواه این موضوع است که لوتئین خاصیت ضد ویروسی، ضدباکتریایی و ضدالتهابی دارد و گلوکوزینولات‌ها هم خواص ضد التهابی قوی دارند که باعث کاهش التهاب گلو، حفره دهان و سینوس‌ها می‌شوند.

اسلامیان تاکید کرد: شلغم پنی‌سیلین ندارد ولی در برطرف کردم علامت‌های سرماخوردگی و بهبود وضعیت بیمار می‌تواند تاثیر مثبت داشته باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر