صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۱۰ آذر ۱۴۰۳

فرانسه و دغدغه اعطای مصونیت به جلاد غزه!

فرانسوی‌ها تلاش می‌کنند خود را به‌عنوان میانجی در تحولات لبنان و غزه جا بزنند، اما در بزنگاه‌هایی مانند صدور حکم دیوان کیفری بین‌المللی، این ظاهرسازی خود را در بالاترین سطح ممکن نشان می‌دهد. 
کد خبر : 943549

به گزارش خبرگزاری آنا، فریاد دوویلپن بر سر کاخ الیزه
صدور حکم دیوان کیفری بین المللی، مولد دودستگی و اختلافاتی در میان سیاستمداران سابق و کنونی در فرانسه بوده است. 

«دو ویلپن» نخست‌وزیر سابق فرانسه با نقد استاندارد دوگانه اروپایی‌ها در قبال اوکراین و منطقه غرب آسیا گفت: «چنین رفتار‌هایی باعث شده که ما اعتبار خود را در چشم جهانیان از دست بدهیم؛ بنابراین باید از دستور دیوان کیفری بین‌المللی پیروی کنیم. این همان چیزی است که اعتبار ما را به عنوان کشور اروپایی تثبیت می‌کند وگرنه بدنام و مقهور خواهیم شد!»

این اظهارات دوویلپن، سبب شده است تا مقامات کاخ الیزه در راستای مصونیت‌سازی برای جلاد غزه (نتانیاهو) از یکدیگر سبقت بگیرند.

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در اظهاراتی وقیحانه، حکم صادره از سوی دیوان کیفری بین‌المللی را پیچیده تلقی کرده است! با این حال وی دقیقا نگفته است که وجه پیچیده ماجرا کجاست؟!

 گردش کار حقوقی پرونده نسل‌کشی کابینه نتانیاهو در غزه آشکار و محرز بوده و مصادیق حکم نیز مشخص است.

فرانسه مدتهاست اعتبار حداقلی سیاسی و حقوقی خود در نظام بین‌الملل را از دست داده است. 

ماجرا، فراترا از استاندارد‌های دوگانه است! پاریس در حالی که ادعای نهادگرایی در جهان را داشته و دارد، تبدیل به اصلی‌ترین مولد بحران‌های انسانی در جای جای دنیا شده است. 

نمی‌توان در منطقه غرب آسیا، آفریقا، آمریکای لاتین و حتی آسیای شرقی بحرانی را رصد کرد که رد پای پاریس در آن مشهود نباشد. 

مداخله‌گرایی، تبدیل به رویکردی ثابت در سیاست خارجی فرانسه شده و این وقاحت، در گفتار و رفتار مقامات رسمی این کشور غیردموکراتیک اروپایی ظهور پیدا کرده است.

در حال حاضر، فرانسوی‌ها تلاش می‌کنند خود را تبدیل به بازیگری واسطه‌گر یا میانجی در تحولات لبنان و غزه نمایند، اما در بزنگاه‌هایی مانند صدور حکم دیوان کیفری بین‌المللی، این ظاهرسازی خود را در بالاترین سطح ممکن نشان می‌دهد. 

«ژان نوئل بارو» وزیر خارجه این کشور قبل از صدور حکم اخیر دادگاه لاهه مدعی شد که کشورش تصمیم دادگاه کیفری بین‌المللی را اعمال خواهد کرد. اما اکنون سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در حال لاپوشانی این اظهار نظر اولیه و سوء‌تفسیر آن بر اساس ادعا‌های مضحکانه است. 

بر هیچ کس پوشیده نیست که امانوئل مکرون و دولت وی، اساسا کمترین اراده‌ای برای بازداشت قاتل و جلاد کودکان غزه ندارند. همراهی پاریس با تل‌آویو در جنگ غزه و لبنان، جایی برای تحقق این اراده از سوی کاخ الیزه باقی نمی‌گذارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر