صالحی امیری: برخی به دنبال ایجاد شکاف بین دولت و نظامند/ دولت یازدهم از رهبر انقلاب هزینه نمیکند
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، سید رضا صالحی امیری چهارشنبه شب در جلسه شورای اداری استان قم در تالار معصومیه فرمانداری قم خاطرنشان کرد: مردم به سبد زندگی و مطالبات خود نگاه میکنند کاری ندارند که مجلس، دولت و یا قوه قضائیه اهداف آنها را تأمین کرده باشد، بنابراین ما نباید تفکیکی بین دولت و نظام داشته باشیم.
دولت وارد حاشیه نمیشود
مشاور رئیس جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران گفت: یکی از اهداف دولت روحانی، مساله ثبات و آرامش است برخی به دنبال به حاشیه بردن دولت هستند ولی دولت وارد حاشیه نمیشود.
صالحی امیری با اشاره به اینکه در دولت یازدهم ثبات اصل اساسی است، افزود: در مناقشه و اختلاف مشکل مردم حل نمیشد عدهای ممکن است از راه مناقشه به نوایی برسند ولی برای مردم نان نمیشوند.
وی با اشاره به وضعیت ثبات و آرامش کشور در سالهای گذشته گفت: در دولت قبل رئیس دولت در مجلس شورای اسلامی در انظار عمومی علیه رئیس قوه دیگر افشاگری کرد و انگ زنی، تخریب و اتهام نقل مجلس شده بود، اینها همه نتیجه سویی برای کشور داشت.
صالحی امیری بیان داشت: شاید برخی افراد سوء نیت نداشته باشند ولی به کشور لطمه وارد میشود، مردم دچار اغتشاش ذهنی خواهند شد.
وی گفت: ما برای تداوم برنامههای دولت به وحدت نیاز داریم و همه با هر سلیقهای باید در یک مسیر حرکت کنند، کشور صاحب و رهبر دارد و دولت مسیری را طی میکند که در چشم انداز توسعه، نقطه هدف آن را رهبر معظم انقلاب مشخص کرده و کسی نمیتواند این نقطه را گم کند.
صالحی امیری افزود: رهبر معظم انقلاب یک نگهبان هوشمند در همه عرصهها برای نظام است، ایشان با صراحت و صداقت مسائل را بیان میکنند و فرمایشات ایشان نیز برای دولت فصل الخطاب است، اعتقاد ما به رهبری و مقدسات عمیق است ولی این دولت از مقدسات برای حیات خود سوء استفاده نمیکند.
وی ادامه داد: همه ما صف وزرای دولت را در روزهای پنجشنبه آخر هفته در قم برای دیدار با علما و مراجع تقلید را میبینیم ولی هیچ کدام از این افراد از شهرت علما و مرجعیت برای پیشبرد اهداف خود سوء استقاده نمیکند، این انحرافی بود که ما در گذشته به آن معترض بودیم.
رئیس جمهوری متعلق به هیچ حزب و جناحی نیست
صالحی امیری بیان داشت: ما به همدلی، همنوایی، سازگاری و عدم مرزبندیهای کاذب اعتقاد راسخ داریم، رئیس جمهور متعلق به هیج حزب و جناحی نیست و این نکته مهمی است.
وی ادامه داد: در عرصه سیاست خارجی دولت به تعامل اعتقاد دارد، در سیاست خارجی یک روش تهاجمی و تقابلی است که ما آن را تجربه کردیم، سیاست دیگر، تعاملی است که با این روش، منابع تأمین قدرت ما نسبت به گذشته تغییر ماهوی پیدا کرده است.
صالحی امیری بیان داشت: امروز قدرت نرم حرف اصلی را می زند و این به معنای نفی قدرت سخت نیست، در گذشته منابع قدرت تانک و توپ بود ولی امروز قدرت نرم تعیین کننده است و رسانهها از کانون قدرت نرم هستند.
وی دیپلماسی را از ابزارهای قدرت نرم دانست و گفت: اگر از طریق مذاکره و تعامل منافع ملی را تأمین کنیم چه نیازی به تقابل وجود دارد؟ در گذشته یک دولت فکر میکرد از طریق تقابل به هدف خود میرسد ولی در حقیقت نه تنها نرسیده است بلکه کشور را در شرایط سختی قرار داد.
وی ادامه داد: بیش از تحریم، مساله تهدید برای کشور مشکل ساز شده بود، درعرصه بین الملل وضعیت خوبی نداشتیم جوانان ما را در دانشگاهها ثبت نام نمیکردند، تجار ما را نمیپذیرفتند، ولی دولت یازدهم در چارچوب خطوطی که رهبر معظم انقلاب تعیین کرده بود دنبال پاره کردن این زنجیر بود.
دولت زنجیر تحریمها را پاره کرد
وی بیان داشت: پاره کردن زنجیر تحریم و تهدید، هدف اصلی بود و چیزی که امروز اتفاق افتاده، پاره کردن این زنجیره است به گونهای که صهیونیستها راضی نیستند و بین آمریکا و اسرائیل در این زمینه اختلاف و شکاف ایجاد شده و درهسته ای این اتفاق افتاده است.
مشاور رئیس جمهور ادامه داد: در گذشته افکار عمومی جهان نسبت به ما ذهنیت خاصی پیدا کرده بودند، گفت: در سفری که به چین داشتم سؤالات عجیبی از ایران میپرسیدند و حتی سؤال میکردند آیا زنان در ایران آزاد هستند به خیابان بیایند، امروز این ذهنیت افکار عمومی جهان نسبت به کشور ما تغییر پیدا کرده و کشورهای غربی نیز خلع سلاح شدند و بهانه از آنها گرفته شد.
وی گفت: ما اگر در مسیر گذشته حرکت میکردیم به کدام هدف میرسیدیم؟، برای خروج از این وضعیت باید تغییر مسیر میدادیم، هدف اصلی تغییر پیدا نکرده بلکه مسیر تغییر کرد، برخی اصرار دارند که بگویند مقامات عالی نظام در جریان نیستند، در حالی که رهبر معظم انقلاب جزئیات مسائل را میدانند و از پشت تریبون دستوراتی را در مورد جزئیات به آقای صالحی دادند.
دولت یازدهم از رهبر انقلاب هزینه نمیکند
وی ادامه داد: این درست نیست که دولت همیشه از مشورتهای رهبری برای رسیدن به اهداف خود خرج کند، ما باید سپر رهبری شویم نه رهبر انقلاب را سپر خود قرار دهیم، اگر حسن و کار خوبی صورت میگیرد برای ملت و رهبری است اگر اشکالی است برای دولت میباشد و ما به این مساله اعتقاد داریم.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب بارها صحت، سلامت و امین بودن تیم مذاکره کننده هستهای را تأیید کردند، این دولت معتقد است که نگاه ناکجاآباد را به سمت توسعه تغییر داده و تعامل را با حفظ خطوط قرمز جایگزین تقابل کرده است.
وی ادامه داد: مسیر حرکت اقتصادی دولت صحیح، ولی کند است چون نیاز به سرمایه گذاری بیشتر داریم، در سال 90 درآمدما از نفت 114 میلیارد دلار بود و امروز به شدت کاهش یافته و اداره کشور با این وضعیت کار مشکلی است ولی دولت با همه سختیها، از مسائل عبور کرد.
صالحی امیری گفت: برخی اعضای کابینه ماند دکتر اسحاق جهانگیری میگفتند بعد از انقلاب و جنگ چنین شرایط سختی را ندیده بودیم، درهمین وضعیت برخی به بازنشستگان نیروهای مسلح پیامک داده بودند که حقوق به شما نمیدهند بیاید تجمع کنید.
وی ادامه داد: آیا این درست است که مردم را تحریک به تجمع کنیم؟، اصلی که از اساس دروغ بود، حقوق بازنشستگان بعد از چند روز پرداخت شد.
وی گفت: جهت گیری دولت در عرصه سیاسی، اقتصادی، داخلی و خارجی صحیح است، ما به جای فریب مردم و کارهای روزمره جهت جلب رضایت لحظهای مردم، دنبال کارهای بلند مدت هستیم، ما میتوانستیم با 700 میلیارد دلار زیرساختهای کشور را بهتر اداره و حتی بخشی را پس انداز و در صندوق ذخیره ارزی داشته باشیم.
صالحی امیری خاطرنشان کرد: سیاست دولت این است که با این وضعیت موجود کشور را در مسیر توسعه قرار دهد، نباید کارهای بنیادی را فراموش کنیم، کارهای کوتاه مدت به ضرر ملت است و هرگز صلاح نیست، دولتها میآیند و میروند ولی ملت برای همیشه میماند و نباید کارهای بلندمدت را فدای لبخندهای زودگذر و کارهای کوتاه مدت کنیم.
مشاور رئیسجمهور گفت: دولت قبل تنها در عرصه ورزش سه هزار و 660 مورد کلنگ زده و 60 هزار میلیارد ریال در این زمینه بدهی به جای گذاشته است.
چالشهای عمده دولت
وی گفت: دولت یازدهم امروز با دو چالش عمده مواجه است یکی پاسخ به چالشهای گذشته و دیگری نیازهای روز است. باید با تلاش سنگین بتوانیم این مشکلات را رفع کنیم، ما کشور را در شرایط بسیار سخت تحویل گرفتیم و اگر دقایقی از این وضعیت برای مردم تبیین شود باعث تکدر جدی آنها خواهد شد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: دولت با مردم صادق و شفاف است و مردم نیز قانع میباشند، راه نجات ما برای توسعه نیز جلب اعتماد و مشارکت مردم است و سرمایه اجتماعی موتور متحرکه برای رسیدن به هدف است.
وی گفت: مردم در لحظههای خاص، تصمیم خاص میگیرند، مردم ما گاهی حرف و سخن نمیگویند ولی در مقطع ای نظر خود را تحمیل میکنند. انتخابات سال 92 و هفتم اسفند و اردیبشهت ماه پیام رأی مردم به ما است.
بداخلاقی مشکل اصلی کشور
مشاور رئیس جمهور با اشاره به اینکه بی اخلاقی مشکل اصلی کشور است، گفت: ما در سال جدید برای رسیدن به توسعه و پیشرفت قبل از هر اقدامی نیازمند رسیدن به قلههای اخلاق و فضیلت هستیم.
وی گفت: مشکل اول کشور، مساله اخلاق است و اگر بستر اخلاق در جامعه درست شود سایر مسائل نیز برطرف و سامان پیدا میکند.
وی ادامه داد: اگر امروز ما در عرصه اقتصاد با معضل گران فروشی و فساد، در حوزه اجتماعی با مساله بیماریهایی مانند ایدز، فحشا و اعتیاد و در سیاسیت با انگ، تهمت و تخریب مواجه هستیم ریشه همه در بی اخلاقی است.
صالحی امیری تصریح کرد: ما قبل از هر اقدامی باید به سرمایه بزرگ اخلاق برسیم و با فضیلت و اخلاق جامعه را اداره کنیم وبا تهمت، افترا و انگ ردن ها راه به جایی نمیبریم.
مشاور رئیس جمهوری یادآورشد: حتی مقدمه تحقق اقتصاد مقاومتی را فضلیت و اخلاق می دانم.
صالحی امیری با اشاره به ظرفیتهای نظام برای تحمل سلیقههای مختلف سیاسی گفت: نظام جمهوری اسلامی تاکنون همه گفتمانها را با تنوع سلیقهها در درون خود حفظ و جذب کرده است، به دلیل همین ظرفیت بالای نظام، در هر دوره گفتمان خاصی برای پاسخ به نیازهای جامعه شکل گرفته است.
گردش قدرت علت ماندگاری نظام
مشاور رئیس جمهوری مهمترین رکن بقای نظام جمهوری اسلامی را گردش قدرت دانست، و گفت: گاهی برخی در عرصههای رقابت سیاسی به مردم به نوعی القاء میکردند که ما کاندیدای خاص هستیم ولی رهبر انقلاب فرمود هر کس از فیلتر شورای نگهبان عبور کند، مورد تأیید نظام است.
وی ادامه داد: در نظام جمهوری اسلامی هیچ کس نمیتواند بگوید من هستم و دیگران نباشند، این گردش قدرت به صورت مداوم به نظام سیاسی ایران حیات و بقا داده و خواهد داد.
صالحی امیری گفت: در سال 92 ظرفیت نظام برای همه سلیقهها و ظرفیتها بسیار بالا بود، برخی تلاش میکنند عرصه و دایره نظام را تنگ و دیگران را غیرخودی و خود را خودی جلوه دهند ولی در اندیشه امام و رهبری همه اندیشهها در چارچوب نظام میتوانند حضور داشته باشند.
مشاور رئیس جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: در مجلس دهم نیز همه نهله های فکری امکان ظهور و بروز دارند و چیزی که در انتخابات اتفاق افتاده، اراده مردم بود و کسی نتوانست در آن خللی وارد کند.
صالحی امیری اظهار داشت: در سال 92 باور واقعی همه ما این بود که رهبر معظم انقلاب اجازه هیچ دخل و تصرفی را در آرای مردم نخواهد داد و اراده رهبر معظم انقلاب در سال 92 با لبیک ملت ایران پیروز شد.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه اراده نظام جمهوری اسلامی برگزاری انتخابات سالم، شنیدن اراده، رأی و رعایت حقوق مردم است، همیشه از دل دولتها، یک دولت مخالف بیرون میآید.
پیام صندوقهای رأی
وی اظهار داشت: ما هر انتخابات یک رأی داریم و یک صدای رأی، به عنوان نمونه مردم در هفتم اسفند ماه با حضور خود در صحنه انتخابات رأی داده و کاندیدای مورد نظر خود را انتخاب کردند، ولی یک صدای رایی هم دارند که مطالبه مردم است و مطالبات مردم هیمشه در دل صندوقها نهفته است.
صالحی امیری گفت: باید در کنار شمارش آرا به مطالبات مردم که از درون صندوقها شنیده میشود پاسخ مثبت داده شود.
وی ادامه داد: اگر آرای مردم نتواند در معیشت، اقتصاد و حل آسیبهای اجتماعی تاثیرگذار باشد جامعه دلسرد خواهد شد و دولت به این اصل وفادار است.
وی بیان داشت: دولت یازدهم در شرایط بسیار سختی کشور را تحویل گرفت، اختلاف سلیقهها همیشه فرع و وحدت، همدلی و اشتراک ما برای رسیدن به اهداف عالی نظام باید اصل باشد، ما با وجود اختلافهای فکری ولی در اصل نظام، امام، رهبری و فقاهت هیچ اختلافی نداریم.
مشاور رئیس جمهور گفت: اصل مهم سعه صدر، تحمل مخالف و مدارا است و دولت این اصل را به صورت جدی در سرلوحه کار خود قرار داده و باور دارد کسانی دیگری هم در این نظام هستند و حق دارند.
وی ادامه داد: ما باید اصل تنوع را به رسمیت بشناسیم وگرنه این نظام با این اهداف عالی، به مقصد نمیرسد ما نباید خود را سواره و دیگران را پیاده بپنداریم و شهروند درجه دوم نیز در کشور نداریم.
صالحی امیری گفت: هر دولتی با یک شعار و ادعا سر کار میآید یکی شعار سازندگی، یکی اصلاحات سیاسی، دیگری عدالت و ...، ولی مرجع قضاوت که تا چه اندازه موفق بودند، مردم هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از سیاستهای دولت یازدهم، تغییر نگاه به توسعه کشور بود، قبل از این مسیر توسعه کشور به ناکجاآباد بود و اگر در آن مسیر گذشته سیر میکردیم به مقصود نمیرسیدیم.
صالحی امیری بیان داشت: در سال 92 اماری مطابق دریافت گزارش و آمارهای نهادهای مرجع مانند بانک مرکزی، مسیر کشور در ریل اصلی قرار نداشت ولی دولت با تلاشهای شبانه روزی، کشور را در مسیر و ریل اصلی خود قرار داد و اگر شرایط گذشته را ادامه میدادیم معلوم نبود امروز کجا باشیم.
وی یادآورشد: آیا کشوری که از رشد مثبت 10 به منهای شش رسیده و رشد آن منفی شد میتواند ادعای توسعه داشته باشد؟، وضعیت تورم و اشتغال ما در گذشته به کجا رسیده بود؟
مرز بین نقد و تخریب
وی با اشاره به اینکه نقد با تخریب متفاوت است، گفت: هیچ کس نسبت به نقد مشکلی ندارد ولی تخریب چیز دیگری است، نقد با هدف خیرخواهانه و از روی دلسوزی است ولی تخریب با هدف انتقام جویانه است.
وی گفت: نقد دنبال آگاهی بخشی ولی تخریب دنبال تحریک افکار عمومی است، برخی رسانهها بی انصافی میکنند، نقد همراه با درک موقعیتهای موجود، همراه با اخلاق، همه جانبه گرا و تأمین کننده منافع ملی همراه با رعایت قواعد بازی است.
صالحی امیری خاطرنشان کرد: تخریب با رویکرد یکجانبه گرایی، ضد اخلاقی و دنبال تأمین منافع شخصی است، ما می گوییم هر دولتی نقد نشود فاسد میشود ولی تخریب مانند موریانه است که نظام را با چالش مواجه میکند، بنابراین باید در چارچوب مطالبات مردم حرکت کرد.
حاشیه سازی ائتلاف وقت است
وی گفت: خیلیها دنبال بردن دولت به حاشیه هستند و این چیزی جز ائتلاف وقت نیست، بازی باید جوانمردانه و با حفظ اصول اخلاقی باشد و ما نباید وارد فضا و مرزهای غیراخلاقی شویم وگرنه در گفتار و عمل دچار تعارض خواهیم شد.
وی ادامه داد: همه باید دنبال آرامش و ایجاد یک فضای آرام در کشور باشیم در محیط انگ زنی، انتقام و تخریب، توسعه شکل نمیگیرد و استراتژی اول دولت در سال 95 توجه به اقتصاد مقاومتی آن هم در عمل است نه در شعار.
صالحی امیری گفت: بخشی از اقداماتی که در گذشته صورت گرفت توهین به ارکان نظام بود.
ضرورت تولید گفتمان اقتصاد مقاومتی
وی گفت: گفتمان اقتصاد مقاومتی را باید تولید و آن را به گفتمان اجتماعی تبدیل کنیم، آیا اکنون در میان مردم نیاز به اقتصاد مقاومتی ایجاد شده؟ اگر این امر تبیین شود مردم استقبال خواهند کرد، باید اقتصاد مقاومتی به گفتمان ملی تبدیل شود و آن را از سطح ملی به سطح اجتماعی بکشانیم.
وی ادامه داد: در مورد اقتصاد مقاومتی باید اجماع سازی و برای مردم شکافته شود و همه یکصدا، فریاد اقتصاد مقاومتی سر بدهند.
صالحی امیری بیان داشت: آیا اینکه عدهای اقتصاد مقاومتی را به حربهای علیه دولت تبدیل کنند این صدای واحد است؟، روحانیت و حوزهها باید گفتمان اقتصاد مقاومتی را در سراسر کشور ترویج دهند،
وی ادامه داد: ساختار سازی در اقتصاد مقاومتی نیز بسیار مهم است و مراجع تقلید امین مردم هستد و بیان یک مرجع یک جامعه را دستخوش تغییر خواهد کرد و تاثیرگذاری آنها بسیار بیشتر است و باید از این ظرفیت استفاده شود.
مشاور رئیسجمهور گفت: برخی شبهه میکنند که محراب، سخنرانی و مسجد کارکرد خود را از دست داده ولی اینگونه نیست و باید از ظرفیت آنها در اقتصاد مقاومتی استفاده کرد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطر نشان کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای ریاضت کشیدن و اینکه در خانه سبزی بکاریم و یا مرغ پرورش دهیم نیست، اقتصاد مقاومتی برون زا، درون گرا و دارای شاخصهای مهم است.
انتهای پیام/