صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۰ - ۰۸ آذر ۱۴۰۳

رابطه بین افسردگی پنهان و کمال‌گرایی چیست؟

رابطه بین افسردگی پنهان و کمال‌گرایی در کارگاه آموزشی ویژه دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی بررسی شد.
کد خبر : 943399

به گزارش خبرنگار آنا، طاهره نکوئیان استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی در کارگاه آموزشی ویژه دانشجویان رشته روانشناسی درباره رابطه بین افسردگی پنهان و کمال‌گرایی که در این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: هدف از برگزاری این کارگاه این بود که دانشجویان به آگاهی برسند که افسردگی صرفاً افسردگی بالینی نیست و گاهی انسان‌های افسرده در زیر نقاب‌هایشان پنهانند و افرادی دچار این افسردگی می‌شوند که احیاناً در کودکی از جانب والدین معیار‌های سرسختی برای آنان در نظر گرفته و دچار کمال‌گرایی شده‌اند.

وی افزود: با توجه به این موضوع که در نگاه افراد خصوصاً از دیدگاه دانشجویان روانشناسی، اشخاص افسرده را با توجه به معیار‌های DSM۵ (همان معیار‌هایی که همه ما برای افراد افسرده در نظر داریم) می‌شناسند به‌عنوان نمونه احساس خستگی، کم انرژی بودن، تغییر در اشتها و خواب وبی انگیزگی و...؛ اما سندروم افسردگی نهفته برای آنها ناآشنا بوده و در این سندروم فرد بی انرژی نیست و حتی در این رویه ساختار حرفه‌ای موفق است.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی اضافه کرد: این اشخاص با دستاوردهایش احساس ارزشمندی می‌کندو رابطه زیادی با کمال‌گرایی دارند، نوع کمال‌گرایی که منشأ آن معیار‌های سخت‌گیرانه کودکی است.

نکوئیان گفت: این کارگاه در ارتباط با تفکر همه یا هیچ و ارتباطش با اختلالات adhd بزرگ‌سالی و اهمال‌کاری برگزار شد. این موضوع از بحث افسردگی بالینی آغاز شده و معیار‌های افسردگی بالینی را در برمی‌گیرد و سپس اینکه معیار‌های فرد کمال‌گرا چیست و کمال‌گرایی از چه مسائلی نشات گرفته در همین حوزه است.

وی بیان کرد: مشکلی که بیشتر از همه در رابطه با کمال‌گرایی مطرح شده و آن را پررنگ کرده‌ایم سندروم افسردگی نهفته است؛ زیرا این نوع افسردگی برعکس افسردگی بالینی که معیارهایش در DSM۵ مطرح شده سندورم بوده و در Dsm۵ وجود ندارد و ویژگی‌های آن عبارت است از اینکه این افراد به شدت کمال‌گرا هستند و همه تمرکزشان روی کار بوده و عموماً با دستاوردهایشان احساس ارزشمندی می‌کنند.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی اضافه کرد: در این مرحله عزت‌نفس پایین است، احساس مسئولیت‌پذیری بیش‌ازاندازه دارند، معمولاً با خود شفقتی میانه‌ای ندارند و در ساختار حرفه‌ای به موفقیت دست می‌یابند؛ اما در روابط صمیمی این‌طور نیست که همه اینها به دلیل بی‌کفایتی در چشم دیگران و برملا شدن، نقص بی‌کفایتی در چشم دیگران و و ناامید کردن کسانی که از فرد انتظار کمال دارد، است.

نکوئیان مطرح کرد: در این کارگاه راه‌های خودنگری، همچنین ذهن آگاهی و راهکار‌های لازم ارائه شد. فرد باید باور‌های ویرانگر را شناسایی کند و با خود حقیقی‌اش روبرو شود، تصدیق و پذیرش و شفقت را برای دستیابی به خودآگاهی در پیش گیرد، بر موضوع انکار غلبه کند، احترام به خود را یاد بگیرد و برای این واقعیت که در آن مدت‌ خود واقعی‌اش پنهان مانده سوگواری کند؛ زیرا در این نوع افسردگی برخلاف افسردگی بالینی بیمار ارتباط خود را از جهان بیرونش قطع می‌کند.

وی بیان کرد: در افسردگی نهفته فرد ارتباطش را با جهان درونش قطع می‌کند این نوع افسردگی را پزشک و درمانگر نمی‌تواند تشخیص دهد؛ زیرا اختلال روانی نیست، سندروم بوده و هسته درمان افسردگی نهفته خویشتن پذیری است.

به گزارش آنا، استقبال دانشجویان در این جلسه حداکثری بود، نهایتاً پرسش و پاسخ برگزار، دیدگاه دانشجویان در رابط با سندروم افسردگی نهفته با کمال‌گرایی مطرح و به افراد فعال به قید قرعه جوایزی از، طرف دانشگاه اهدا شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر