صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۱ - ۰۷ آذر ۱۴۰۳
در نشست خبری؛

قالیباف: در معیشت اولویت را به مسکن بدهیم/ وعده صادق ۳ حتمی است/ مخالف ادامه فیلترینگ به شکل کنونی هستم

رئیس مجلس شورای اسلامی در نخستین نشست خبری خود از مسئولین خواست حل معضل مسکن به عنوان اصلی‌ترین مشکل معیشتی مردم را در اولویت قرار دهند.
کد خبر : 943289

به گزارش خبرگزاری آنا، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه را برگزار کرد.

تقدیر از نقش رسانه

وی در ابتدای اظهاراتش از نقش رسانه تقدیر کرد و گفت: رسانه‌ها با انتقادات سازنده خود به مسئولین کشور در سطوح مختلف کمک می کنند و یکی از نقدهایی که بر من بود نداشتن کنفرانس خبری در دوره قبل بود.

استقبال از آتش‌بس لبنان

قالیباف با اشاره به تحولات منطقه گفت: خوشحالم هستیم که امروز چهارشنبه که این نشست هست شاهد آتش‌بس در لبنان هم هستیم. استقبال می‌کنیم از این آتش‌بس و از اینکه مردم عزیز لبنان از زیر ظلم و بمباران‌های جنایتکارانه رژیم صهیونیستی امشب را در آرامش به سر می‌برند. رزمندگان حزب‌الله با عزت و افتخار و شجاعت و درایت مقاومت کردند و جنگیدند و هرگز اجازه ندادند یک وجب از خاک شان با همه فشارهایی که دشمن در بمباران‌ها و در آتش های شدید انجام داد در تصرف آن رژیم در بیاید.

حل معضل مسکن به عنوان اصلی‌ترین مشکل معیشتی مردم

وی در ادامه به مشکل مسکن اشاره کرد و گفت: مسئله مسکن در معیشت مردم بسیار مهم و اساسی است. همین جا هم از همه عزیزان می‌خواهم که موضوع مسکن را در کشور رها نکنند. ما هر چقدر در رابطه با معیشت مردم ۲۰ درصد تا ۳۰ درصد افزایش حقوق بدهیم به اندازه تورم هم عملاً نمی‌تونیم جبران حقوق بکنیم. امروز هزینه مسکن در خانواده به گونه‌ای است که حداقل بین ۵۰ تا ۷۵ درصد درآمد خانواده‌ها را هزینه مسکن به خودش جذب می‌کند به غیر از تبعات اجتماعی آن، بنده معتقدم که اگر مسکن خانواده‌ها حل بشود و خانواده‌ها صاحب مسکن بشوند یکی از بزرگترین مشکلات معیشتی آنها را حل کردیم.

قالیباف ادامه داد: اگر یک نفر در طول عمرش یک سوم از حقوق خود در هر ماه ذخیره بکند و در دهک‌های ۱ تا ۵ هم باشد این فرد در طول ۷۰ سال قادر نمی‌شود که یک خانه زیر ۱۰۰ متر برای خودش فراهم بکند. حتی اگر حقوق ماهانه خود را کنار بگذارد قابل حل نیست.

وی افزود: ما در مجلس کار قانون گذاری در حوزه مسکن انجام دادیم. قوانین مربوط به بحث اجاره مسکن و کنترل نرخ مسکن و قوانین بین موجر و مستاجر را در مجلس مصوب کردیم.  دولت نباید مسئول تولید مسکن باشد طبیعتا مردم و بنگاه‌ها می‌توانند بسازند. دولت مکلف است زمین را برای مسکن تامین کند. ۷۰ درصد قیمت تمام شده یک خانه پول زمین که است که باید یکجایی دولت زمین را رایگان در اختیار مردم قرار دهد. ۱۵ درصد کل از جغرافیایی ما قابل سکونت است. ما کمتر از یک میلیون هکتار تحت پوشش مسکن داریم. دولت باید تسهیل گری کند، دولت باید بتواند با وام پشتیبانی کند و زمین‌ها را در اختیار مردم بگذارد و اجازه بدهند مردم خودشان بسازند.

قالیباف با طرح این پرسش که «۱۸ سال از مسکن مهر می‌گذرد دولت چند میلیون مسکن ساخته است؟»؛ افزود: تا جایی که من مطلع هستم هنوزم شاید حدود زیر ۲ میلیون بوده، شاید الان هنوز بیش ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار واحد آن هنوز واگذاری قطعی نشده است. پس اجازه بدهیم مردم خودشان مسکن بسازند.  در معیشت اولویت را بدهیم به مسکن تا مردم صاحب مسکن بشوند.  به جای یارانه نقدی مردم راضی هستند تا به آنها مسکن بدهیم.

وعده صادق ۳ حتمی است

رئیس مجلس شورای اسلامی بار دیگر تأکید کرد: از توافق آتش بس در لبنان استقبال می‌کنیم و از اینکه آرامش در لبنان برقرار شده خوشحال هستیم. امیدواریم این آرامش در غزه هم برقرار بشود.

وی ادامه داد: اینکه نتانیاهوی جنایتکار متمرکز بر ایران هست این یک حرف گزافی است. نتانیاهو کثیف می‌داند با ۷ لشگر در جنوب لبنان آمد که آنجا را تصرف کند اما نتوانست، پس رجز خوانی نکند.

رئیس مجلس گفت: من در سفر به بیروت در میان دود و آتش در مردم و رزمندگان لبنان شجاعت و درایت و خلاقیت دیدم و حزب الله را زنده دیدم شاید کسی باور نمی کرد. من در مردمی که خانه شان و خانواده شان را ازدست دادند، صبر دیدم. حزب الله زنده تر از همیشه است. 

قالیباف تأکید کرد: وعده صادق ۳ تصمیم ماست البته زمانش هم جزء عملیات است که در وقت و زمان خودش انجام خواهد شد.

افزایش حقوق و خدمات متناسب با تورم

وی در ادامه به بودجه ۱۴۰۴ و رابطه آن با سبد معیشتی مردم اشاره کرد و گفت: همه  تلاش خود را کردیم تا در بودجه ۱۴۰۴ حقوق و خدمات به اندازه تورم باشد. افزایش حقوق کارگران و کارمندان و بازنشستگان را بین ۲۰ تا ۳۰ درصد پیش بینی کردیم.   حداقل حقوق ۱۳ میلیون پیش بینی شده و برای بازنشستگان ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در نظر گرفتیم.

رئیس مجلس ادامه داد: هر کسی ماهانه دریافتی ۲۴ میلیون تومان داشته باشد از مالیات معاف است. ۱۱ میلیارد یورو برای ارز ترجیحی کالا‌های اساسی، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی پیش بینی کردیم.

زمان ابلاغ مصوبه حجاب و عفاف

وی در ادامه گفت: مصوبه حجاب و عفاف  ۲۳ آذر ابلاغ می‌شود، بحث‌هایی بود که بنا بر ملاحظات امنیتی به خاطر سالگرد ۱۴۰۱، رعایت شد به علاوه اینکه در این سه ماه دستورالعمل اجرایی قانون، آماده شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: برای تعلیق اجرای قانون حجاب با دولت توافقی نشده و اصلا چنین صحبتی هم مطرح نشده است و این قانون حتما در ۲۳ آذر ابلاغ خواهد شد.

تأکید بر عقلانیت انقلابی مجلس دوازدهم

قالیباف در ادامه اظهارات خود افزود: عقلانیت انقلابی مجلس دوازدهم از مجلس یازدهم بالاتر است و تا الان هماهنگی بین دولت و مجلس وجود داشته است. همه‌ ما به این موضوع متعهدیم که مسیر قانون را عمل کنیم.

وفاق باید مبنای واحدی داشته باشد

قالیباف با تاکید بر اینکه وفاقی که بخواهد با رأی نیاوردن یک لایحه به هم بخورد، نباشد بهتر است، گفت: ما وقتی حرف از وفاق و همکاری می‌زنیم، اینها باید یک مبانی داشته باشد و امروز دولت و مجلس بر اساس نظر نمایندگان و شخص رئیس‌جمهور برنامه هفتم میثاق ملی ماست و سیاست‌های کلی مصوب هم مبانی هست که باید دنبال کنیم و وفاق و تعامل حول این موضوع است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سلایق سیاسی و موافق و مخالف دولت واقعیتی است که باید بپذیریم. درست یا غلط دو گرایش و سلیقه در کشور داریم ولی در برنامه هفتم هم اساس کار را همگی قبول داریم ولی روش اجرا متفاوت است.

وی افزود: وقتی بحث از همکاری و تعامل می‌زنیم نباید خلاف قانون عمل کنیم. وقتی لایحه مربوط به تابعیت‌ها به فوریت رأی نیاورد، خود من هم رأی ندادم و به صورت عادی کمیسیون آن را بررسی می‌کند. آیا ما باید کار خلاف قانون را تمجید کنیم؟ 

ماجرای حضور ظریف در دولت

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه بر اساس قانون جاری کشور قرار گرفتن آقای ظریف در آن موقعیت خلاف است، تصریح کرد: این روشن است. اگر جای ظریف بودم خیلی با ظرافت به پزشکیان می گفتم اجازه بدهید چند صباحی من نباشم؛ لایحه‌ای هم که به مجلس رفته، آنجا تعیین تکلیف می‌کنند و اگر قانونی شد، من برمی‌گردم و اگر قانونی نشد خب؛ نمی‌آیم.

چرا مطرح می‌کنید که چون به فوریت رأی نداده‌اند پس وفاق به هم خورده است؟ اگر این‌طور باشد که نمی‌شود کار کرد. چون ما در موضوعات مهمی مثل انرژی و مسکن خیلی باید منسجم‌تر کار را پیش ببریم.

با چین رابطه عمیق و راهبردی داریم

وی درباره همکاری‌های بین پارلمانی بین ایران و چین گفت: بدون شک چین یکی از کشورهای دوست، نزدیک و متحد ماست و کشوری است که ما با آن روابط عمیق راهبردی داریم و باید آن را توسعه بدهیم؛ این اراده همه مسئولان در کشور ماست و طبیعی هم هست.

یک ارتباط عمیق راهبردی بر چه اساسی است؟ کشورهایی که دوست مشترک دارند دشمن مشترک دارند و منافع مشترک دارند. ما امروز با چین هر سه تا را داریم یعنی دشمن و دوست (و منافع) مشترک داریم. بدون شک ارتباطات ما یک ارتباطات راهبردی، ماندگار و تاثیرگذار است.

ریشه تورم و گرانی در میرداماد، پاستور و بهارستان است

وی در پاسخ به سوالی درباره اجرای وظایف نظارتی مجلس در خصوص جلوگیری از افزایش قیمت‌ها و مهار تورم گفت:  یک وقتی می گوییم تورم و گرانی است بعد شروع می‌کنیم می رویم دم فروشگاه‌ها و مغازه‌ها و و آنجا پیگیری می‌کنیم که با تورم و گرانی مبارزه کنیم. کاسبان و مغازه داران عامل تورم نیستند و راه حل تورم و گرانی هم این نیست که آنها دنبال و تنبیه کنیم. ریشه تورم و گرانی بانک مرکزی و دولت و مجلس هستند اینها باید تورم را حل کنند نه کسبه بازار و نه فروشگاه‌ها.  

به اندازه درآمد ارزی در بخش خصوصی انرژی از دست می‌دهیم

رئیس مجلس شورای اسلامی در توضیح صحبت‌های روز گذشته راجع به ناترازی انرژی و مشکلات ناشی از تحریم‌ها گفت: به نظر شما قاچاقی که هم اکنون در سوخت انجام می‌شود، آیا با دبه و وانت ۵ تا ۳۰ میلیون لیتر در روز قاچاق می‌شود، یا می‌خواهیم این مسئله را بپذیریم یا انکار کنیم الان این مسئله وجود دارد و دولت و مجلس آن را انکار نمی‌کنند. وقتی صحبت از تورم و رشد اقتصادی می‌کنیم همه ما مسئول هستیم. اما وظیفه هر کدام از ما مشخص است که باید چه اقدامی انجام دهیم. نباید در وظایف تداخل کنیم زیرا مشخص است که قانونگذار و مجری چه کسانی هستند.

وی ادامه داد: وظیفه قوه قضائیه و نقش مردم نیز مشخص است. ما معتقدیم موضوع قاچاق سوخت، کالای انحصاری دولت به معنای عام است بخش خصوصی این کالاها را وارد می‌کند و نه آنها را تولید می‌کند. بخشی از مصرف کنندگان انرژی نیز خود بخش‌های دولتی هستند. در پیک مصرف ۲۵۰ میلیون متر مکعب گاز نیروگاه‌ها مصرف می‌کنیم.

قالیباف به ذخیره بیش از ۵ میلیارد لیتر سوخت مازوت و گازوئیل در نیروگاه‌ها اشاره کرد و افزود: مابین مصرف کننده‌ها و تولید کننده‌های اصلی ممکن است جایی دست ما خط بخورد، ما به همین میزان که انرژی مصرف می‌کنیم آن را هدر می‌دهیم. منظور من این نیست که به دلیل پایین بودن کیفیت تولید خودروها مصرف سوخت آنها بالاست، موضوعاتی نظیر گازهای مشعل وجود دارد.

وی در بخشی از سخنانش ادامه داد: درآمد ارزی ما در بخش خصوصی و دولتی بین ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار است، به همین میزان انرژی از دست می‌دهیم. بعد می‌خوایم رشد اقتصادی ۸ درصد را دنبال کنیم. هر طور تلاش کنیم به عدد ۴ و چهار و نیم خواهیم رسید. از ۸ درصد ۲.۸ درصد بهره‌وری است. وقتی همه بهره‌وری را در انرژی متمرکز کنیم، سرمایه و ارزش افزوده ایجاد می‌شود که رشد اقتصادی ما را به ۸ درصد می‌رساند.

توافق باید منجر به انتفاع اقتصادی واقعی بشود

قالیباف در پاسخ به این سوال که آیا به عنوان رئیس مجلس برای کاهش تحریم‌ها مایل به مذاکره با اروپا و آمریکا هستید، گفت: من جزو آن افرادی بودم که همیشه گفتم تحریم حتماً کاغذ پاره نیست و در اقتصاد ما اثر دارد  ولی هدر دادن این حجم از انرژی به آمریکا و تحریم ربطی ندارد.

وی با بیان اینکه قانون اقدام راهبردی نیامد که مانع برجام شود بلکه آمد که به برجام کمک کند و تسهیلگری کند، تصریح کرد: قانون می‌گوید که توافق باید منجر به انتفاع اقتصادی واقعی شود نه صوری. امروز از این قانون دفاع می‌کنیم و می‌گوئیم که طرفدار حل موضوع هستیم و مانع نیستیم. ولی این سوال هم هست؛ مگر با آمریکا مذاکره نکردند؟ مگر مستقیم مذاکره نشد و مگر در برجام مذاکره نشد؟ صداقت آمریکا کجا رفت؟ پاره‌اش کرد و کنار رفت. ما نباید بگذاریم چنین اتفاقاتی بیفتد. در بحث هسته‌ای هم معتقدیم هر جا انتفاع اقتصادی برقرار باشد، حتماً با این موافق هستیم.

رئیس مجلس تاکید کرد: ببینید آژانس در همین گزارش قطعنامه‌ای که داده چه رفتاری کرده است. این معنی و مفهوم دیگری هم دارد. معتقدم باید در عین اینکه ضعف‌های خود را باید برطرف کنیم، در چارچوبی که طبق قانون اقدام راهبردی انتفاع واقعی اقتصادی رخ دهد، حتماً با دولت همراهی می‌کنیم.

در قانون حجاب و عفاف گشت ارشاد نیست/  ضمانت اجرایی آن را مشخص کردیم

وی در پاسخ به این سئوال که تکلیف قانون حجاب چه سرانجامی پیدا کرد؟ افزود: حجاب قانون دارد. حجاب بُعد شرعی و دینی و سیاسی و فرهنگی و حقوقی و فلسفی و هویتی دارد باید همه ابعاد آن را ببینیم. ۳۲ دستگاه در خصوص حجاب و عفاف مسئول بودند ولی جز نیروی انتظامی هیچ کس ماموریت و وظایف خود را انجام ندادند.

رئیس مجلس اضافه کرد: ما با قانون حجاب و عفاف دستگاه ها را مکلف کردیم تا وظایف خودشان را هم انجام بدیم. مجلس بعد ایجابی حجاب و عفاف را مورد توجه قرار داد.

رئیس جمهور جدید آمریکا برای ما با رقیبش فرق دارد؛ او قاتل شهید سلیمانی است

وی در پاسخ به این سئوال که نظرتان درباره رئیس جمهور جدید آمریکا (دونالد ترامپ) چیست؟ گفت: رئیس دولت جدید آمریکا برای ما با رقیبش فرق میکند چون شهید سلیمانی را به قتل رسانده است.

می‌شود با این شرایط هم کار انجام داد

رئیس قوه مقننه درباره اقتصاد بدون اتکا به فروش نفت بیان کرد: امروز صادرات نفت ما با تحریم به یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز رسیده پس می‌شود با این شرایط هم کار انجام داد. 

قالیباف تصریح کرد: حتماً متوجه سختی‌ها و هزینه‌های آن هستیم ولی اینکه نمی‌شود و نمی توان اینگونه نیست. اگر بودجه ما بخواهد تحت تاثیر شرایط قرار بگیرد حتماً پیش بینی شده و دولت و مجلس هماهنگ هستند.

لاتاری خودرو راه انداخته‌اند

وی در پاسخ به سئوالی درباره روش فروش خودرو از سوی خودروسازان به مردم چیست؟ اظهارداشت: لاتاری خودرو راه انداخته‌اند، معلوم نیست چه کسانی برنده می‌شوند. من نمی‌خواهم بگویم که خودرو مافیا دارد یا ندارد ولی من فکر می‌کنم ما در خودرو در نوع سیاستگذاری‌های خودمان اشتباه کردیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز این وسط دلال‌ها منفعت می برند، گفت: وقتی رقابت نباشد این مسائل در حوزه خودرو پیش می آید. اگر بیش اندازه رانت بدهیم خودمان به دست خودمان تولید را از بین می بریم.

قالیباف افزود: ما خودروساز نیستیم حداکثر مجموعه ساز هستیم. نگوییم مافیا بگوییم ما در سیاست گذاری خودرو اشتباه کردیم. در مجلس اصرار کردیم که واردات خودرو باید انجام شود و دیدید چه مخالفت‌هایی با آن شد. چطور می شود شما در سال ۱۴۰۲ قریب به ۸ میلیارد دلار قطعات وارد می کنید و ماشین ها را مونتاژ می کنید ولی برای واردات خودرو دلار نیست؟

پیوند ایران با مردم لبنان قدیمی و تاریخی است

وی در ارتباط با سیاست‌های ایران در قبال لبنان و جبهه مقاومت نیز پاسخ داد: طبیعتاً پیوند ما با مردم لبنان یک پیوند بسیار قدیمی و تاریخی است. پیوندهای ما با لبنان بسیار پیوندهای عمیق فرهنگی، اجتماعی و دینی است و تا به امروز بوده حتماً در آینده هم با همین قدرت ادامه خواهد یافت.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: این نگاه چه برای لبنان چه برای همه کشورهای اسلامی و چه برای همسایگان ما از اولویت‌های سیاست‌های ما بوده مخصوصاً در جبهه مقاومت که اولویت ماست.

در خصوص بنزین بنا نیست تصمیمات شوک‌آور گرفته شود

قالیباف در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص حواشی ایجاد شده بر افزایش قیمت بنزین نیز پاسخ داد: در خصوص بنزین بنا نیست تصمیمات شوک‌آور گرفته شود. تنها و اولین راه جلوگیری از اصراف بنزین افزایش قیمت نیست. در کل انرژی سهم بنزین حدود ۹ درصد و سهم گاز ۷۰ درصد است.

وی افزود: ۵۲ درصد خانواده از بنزین استفاده می‌کنند و یارانه هم به آنها تعلق می‌گیرد و ۴۸ درصد خانواده‌ها اصلا خودرو دارند. نابرابری یک بحث دردناک‌تر از ناترازی در انرژی است و ظلم مضاعف محسوب می‌شود.

برای دهک‌های پایین سبد کالایی در نظر گرفتیم

رئیس قوه مقننه در پاسخ به سئوالی درباره بهبود معیشت مردم نیز گفت: هماهنگی و باور بین مجلس و دولت برای مبارزه با گرانی مخصوصا بخشی از جامعه که در دهک‌های پایین هستند وجود دارد. باید دهک‌های پایین جامعه به گونه‌ای تحت پوشش قرار دهیم که رشد قیمت کالا از رشد حقوق این اقشار بیشتر نشود.

وی افزود: به مددجویان ماهی ۶۰۰ هزار تومان تعلق می‌گرفت اما در حال حاضر یک میلیون تومان به آنها تعلق می‌گیرد. افرادی که در دهک‌های پایین جامعه هستند سبد کالایی برای آنها در نظر گرفته شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید به درستی جامعه هدف را شناسایی کنیم و این یارانه‌های ارزی و ریالی به آنها تعلق یابد و این مصوبه از کارهای حتمی است که در سال آینده انجام خواهد شد.

در اولین فرصت به عراق سفر خواهم کرد

وی درباره سفر‌های پیش روی خود به عنوان رئیس مجلس ایران نیز گفت: بر اساس سیاست‌های خارجی جمهوری اسلامی روابط پارلمانی با همسایه‌ها به ویژه عراق برقرار است.  در مباحث اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگ و اجتماعی روابط ما و عراق در اوج خود است و باید این رویه را ادامه دهیم.

قالیباف گفت: آمریکا از این این موضوع راضی نیست و مانع تراشی میکند. در اولین فرصت مناسب به عراق سفر خواهم کرد.

رئیس پارلمان جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: درباره جنایتی که در فرودگاه بغداد اتفاق افتاده است همکاری‌های نزدیک قضایی بین ایران و عراق در حال اتفاق افتادن است.  البته پارلمان بعد از این اتفاق تصمیم گرفت که نیرو‌های آمریکایی را اخراج کند و این موضوع در حال اتفاق است.

در بحث کریدور‌ها و ترانزیت همکاری اساسی با روسیه داریم

وی در پاسخ به سئوالی درباره ارتباط با روسیه نیز گفت: حتما در بحث کریدور‌ها و ترانزیت همکاری‌های اساسی داریم.  روسیه از کشور‌های است که هم با ما همسایه است و هم منافع مشترک داریم.  

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ما و روسیه در حوزه دفاعی و انرژی و تجهیزات ارتباطی همکاری‌های نزدیکی داریم، اضافه کرد: به‌نظرم هنوز نتوانستیم از تمام این ظرفیت‌ها استفاده کنیم با اینکه در سال‌های اخیر این اتفاق بهتر شده است.

بزودی پزشکیان به روسیه سفر خواهد کرد

قالیباف همچنین گفت: در آینده نزدیک که رئیس جمهور ایران سفر رسمی‌ای به مسکو خواهند داشت و باعث گسترش رابطه دوجانبه خواهد شد، توافقی که در حوزه راهبردی نهایی شده در تمام زمینه‌ها به امضاء دوطرف خواهد رسید تا بتواند شتاب همکاری بین دو کشور را در حوزه‌های مختلف بیشتر کند.

مخالف ادامه فیلترینگ به شیوه کنونی هستم

وی در پاسخ به سئوالی درباره رفع فیلترینگ و نظر خود در خصوص فیلترینگ چیست؟ بیان کرد: فیلترینگ حال حاضر بخاطر حوادثی بود که سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد و لازم بود ولی ادامه اش به این شیوه درست نبود. من در زمان انتخابات خیلی شفاف به موضوع فیلترینگ اشاره کردم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من با فیلترینگ به این شکل حاضر مخالفم. ما این تصمیم را بخاطر اضطراری بودن شرایط گرفتیم. قبول داریم که باید یک حکمرانی در فضای مجازی داشته باشیم.

قالیباف با تأکید بر اینکه اگر سکو‌های خارجی شرایط حکمرانی ما را بپذیرند از آنها استقبال می‌کنیم، گفت: فیلترشکن‌ها هم هزینۀ اضافی وارد کردند و هم آسیب‌های اخلاقی بیشتر شده است.

وی افزود: باید سکو‌های داخلی تقویت شوند. البته معتقدم اگر رقابت نباشد اینها به سرنوشت خودرو‌ها دچار می‌شوند.  باید حکمرانی در فضای مجازی داشته باشیم اگر سکو‌های خارجی شرایط حکمرانی ما را بپذیرند از آنها استقبال می‌کنیم و اگر نپذیرند طبیعی است که مثل همۀ دنیا اجازۀ فعالیت ندهیم.

مجلس دوازدهم موفق‌تر از مجلس یازدهم بود

رئیس پارلمان کشورمان درخصوص ارزیابی خود از مجالس یازدهم و دوازدهم گفت: مجلس دوازدهم موفق‌تر از مجلس یازدهم خواهد بود. مجلس دوازدهم در ماه‌های ابتدایی با چالش‌های مهمی مانند انتخاب هیئت‌رئیسه و تشکیل کمیسیون‌ها مواجه بود. همچنین قانون‌گذاری برای موضوعات کلیدی مانند اصلاح قانون آیین‌نامه داخلی مجلس و هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در دستور کار قرار گرفت. با این حال، مطمئن باشید که مجلس دوازدهم عملکردی موفق‌تر از مجلس یازدهم خواهد داشت.

دولت و مجلس مصمم به حل مشکلات مردم با محوریت برنامه هفتم هستند
 
قالیباف در پایان تأکید کرد: یکی از مصادیق همدلی و وفاق دولت و مجلس، تمرکز بر رفع نواقص قانونی و اجرایی است. با قدرت، اولویت حل مسائل اقتصادی را در مجلس دوازدهم پیگیری خواهیم کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر