صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نشست «کاربردپذیری ریال دیجیتال و ارتقای شفافیت مالی» برگزار شد

نشست «کاربردپذیری ریال دیجیتال و ارتقای شفافیت مالی» روز سه شنبه، ۶ آذرماه در پژوهشکده پولی و بانکی برگزار شد.
کد خبر : 943260

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری آنا؛ در نشست «کاربردپذیری ریال دیجیتال و ارتقای شفافیت مالی»، اصغر ابوالحسنی (قایم مقام بانک مرکزی)، محمدمهدی تقی پور (مدیرعامل شرکت به پرداخت ملت)، محمد شیریجیان (معاون سیاست گذاری پولی بانک مرکزی)، پیمان قربانی (قائم مقام موسسه اعتباری ملل)، حسین یعقوبی (مدیر پروژه ریال دیجیتال شرکت خدمات انفورماتیک) و داوود محمدبیگی (صاحب نظر در حوزه بانکداری دیجیتال) حضور داشتند.

محمدمهدی تقی‌پور (مدیرعامل شرکت به پرداخت ملت) در ابتدای این نشست با ارائه گزارشی در حوزه CDBC‌ها و جایگاه ریال دیجیتال، به بررسی نقش این فناوری نوین در راستای توسعه پرداخت‌های دیجیتال پرداخت.

وی در ادامه با گریزی بر تجربیات بین‌المللی در حوزه توسعه پول‌های دیجیتال ملی، تصریح کرد: CDBC‌ها به علت ایجاد تمرکز نظارتی توسط نهاد تنظیم گر در مقابل سایر رمزارز‌ها و رمزدارایی‌های غیر متمرکز، می‌توانند ضمن بهبود شفافیت و کمک به تنظیم سیاست‌های پولی و بانکی توسط بانک مرکزی، هزینه‌های مبادلات مالی را تا حد قابل توجهی کاعش دهند.

تقی‌پور در نهایت با ذکر اهداف کلیدی توسعه ریال دیجیتال در حوزه‌های اجتماعی اقتصادی و فناورانه، یکی از جنبه‌های مهم توسعه این خدمت را فراهم‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز به این منظور را عنوان نمود و اقدامات مجموعه به‌پرداخت ملت به عنوان یکی مجموعه پیشرو ارایه دهنده خدمات پرداخت (PSP) را در زمینه توسعه بستر‌های گسترش و دسترس‌پذیر آحاد جامعه به این خدمت را تشریح کرد.

حاکمیت ریال با شناخت وظایف اصلی پول محقق می‌شود

محمد شیریجیان (معاون سیاست گذاری پولی بانک مرکزی) نیز در این نشست اظهار داشت: مهمترین مسئله در توسعه پول‌های دیجیتال، پیچیدگی فناوری نیست بلکه نحوه مواجهه سیاست‌گذار با این موضوع است.
شیریجیان با بیان اینکه رمز ارز‌ها به نحوی حاکمیت پول‌های مرکزی دنیا را به شدت متاثر کرده است، گفت: با توسعه پول‌های دیجیتال و ابزار‌های سیاست‌های پولی، حتما کیفیت سیاست‌های پولی نیز ارتقا پیدا می‌کند.
وی با اشاره به مدیریت شرایط اقتصادی با توجه به سرعت گردش نقدینگی افزود: باتوجه به ارایه اطلاعات بازار با توسعه ابزار پول دیجیتال، بانک مرکزی می‌تواند وضعیت نقدینگی را در بخش‌های مختلف انقباض یا انبساط دهد. 
شیریجیان در ادامه افزود: برای اینکه حکمرانی اقتصادی با استفاده از ابزار ریال اتفاق بیفتد باید «حکمرانی بر ریال» رقم بخورد و برای این امر سیاستگذار پولی باید بتواند تراکنش‌های مالی را رصد کند تا بداند پول از چه مبدا به چه مقصدی می‌رود.
 معاون سیاست گذاری پولی بانک مرکزی تاکید کرد: لازمه تحقق حاکمیت ریال این است که سه وظیفه اصلی پول یعنی ذخیره ارزش، وسیله مبادلات و واحد مبادله حفظ شود، برای اینکه این سه وظیفه برای ریال ایجاد شود نیازمند ثبات ریال هستیم.

ریال دیجیتال موضوعی مرتبط به کسب وکار است.

داوود محمدبیگی (صاحبنظر در حوزه بانکداری دیجیتال) هم در این نشست، تاکید کرد: یکی از چالش‌های مهم در موضوع پول دیجیتال بحث اعتماد و پذیرش مردم است.
محمدبیگی افزود: آگاهی رسانی و تجربه کاربری ساده می‌تواند به توسعه پول دیجیتال کمک کند، اما در کنار آن باید تجربه همه کشور‌ها مد نظر قرار بگیرد.
وی همچنین اظهار داشت: ریال دیجیتال بیشتر از آنکه موضوع فناوری باشد، یک موضوع اقتصادی و مرتبط به کسب وکار است.

ریال دیجیتال سبب کاهش هزینه چاپ می‌شود

پیمان قربانی (قائم مقام موسسه اعتباری ملل) هم در این نشست با اشاره به چالش‌های چاپ اسکناس و ضرب سکه‌ها تاکید کرد: ریال دیجیتال به کاهش هزینه چاپ و گردش پول کمک می‌کند.

قربانی با اشاره به مخاطرات نگه داری و استفاده از پول نقد توسط مردم افزود: به همین منظور نظام پرداخت کارتی بیشتر محوریت یافته است.

وی تاکید کرد: میزان اسکناس و مسکوکاتی که در دست اشخاص است بسیار کم شده و مقدار آن کاهش پیدا کرده است؛ توصیه صندوق بین المللی پول این است که اگر می‌خواهیم از پول دیجیتال استفاده کنیم باید ساختار را در جامعه آماده کنیم و مطمئن شویم که عوارضی ندارد و بعد محدودیت‌ها را از بین ببریم.

بانک‌ها قابلیت هوشمند کردن پول دیجیتال را دارند

همچنین حسین یعقوبی (مدیر پروژه ریال دیجیتال شرکت خدمات انفورماتیک) در این نشست با اشاره به آغاز به کار عملیاتی شدن پروژه ریال دیجیتال در سه ماه گذشته گفت: بیش از ۱۵۰ هزار کیف پول ریال دیجیتال ساخته شده، بیش از ۱۰۰ هزار تراکنش ثبت و بیش از ۲۰۰۰ میلیارد ریال دیجیتال در گردش بوده است. 

یعقوبی در خصوص معماری ریال دیجیتال تصریح کرد: هدف این بود تا معماری دولایه ترکیبی را ایجاد کنیم تا بانک‌های تجاری در توسعه ریال دیجیتال نقش آفرینی کنند.

در تعریف ریال دیجیتال باید گفت اسکناسی است که به صورت دیجیتال طراحی شده است.

وی با بیان اینکه ریال دیجیتال طوری ایجاد و طراحی شده تا رهگیری و ردگیری آن برای ما آسان‌تر شود، اظهار داشت: مهم‌ترین ویژگی فنی ریال دیجیتال این است که بانک‌ها قابلیتی را دارند تا پول دیجیتال را هوشمند کنند.

یعقوبی در پایان گفت: پرداخت آفلاین و ایجاد نظام کارمزد توسط بانک مرکزی را پیگیری میکنیم تا جذابیت استفاده از ریال دیجیتال را بالا ببرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر