بیشتر دانشگاهها دیگر نیاز به توسعه کمی ندارند
به گزارش خبرگزاری آنا، سومین نشست دبیران مناطق دهگانه معاونان دانشجویی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور در تالار امیرکبیر دانشگاه تهران، با حضور سعید حبیبا، معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، سعید گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم و علیحسین رضایان، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران برگزار شد.
حسینی در آغاز این نشست، ضمن گرامیداشت ایام فاطمیه و هفته بسیج و یاد شهدای انقلاب اسلامی، فرارسیدن ۱۶ آذر و روز دانشجو را تبریک گفت و افزود: «امیدوارم نتیجه این نشست تصمیماتی گرهگشا برای مسائل حوزه دانشجویی و برداشتن گامهای مؤثر در جهت خدمت به قشر دانشجو باشد.»
سرپرست دانشگاه تهران با اشاره به وضعیت کنونی خدمات دانشجویی گفت: «با وجود اینکه در گذشته تلاشهای ارزشمندی برای ارتقای خدمات دانشجویی شده است و امروز هم بخش زیادی از اعتبار و امکانات دانشگاه به این حوزه تخصیص مییابد، معتقدم در این زمینه نتوانستهایم کامیاب باشیم و رضایت حداقلی دانشجویان را به دست آوریم. در مورد دانشگاه تهران نیز، به عنوان یک مسئول معتقدم که خدمات ارائهشده به دانشجویان به اندازه کافی راضیکننده نیست.»
وی درباره دلایل عدم ارائه خدمات شایسته به دانشجویان گفت: «در حوزه دانشجویی، به برخی مسائل توجه کافی نشده، بعضی اقدامات بدون آیندهنگری لازم انجام پذیرفته و در مواردی هم توسعه کمّی بدون در نظر گرفتن الزامات صورت گرفته که شرایط دانشگاهها را بدتر کرده است. همین افزایش بیرویه ظرفیت پذیرش بدون در نظر گرفتن امکانات دانشگاهها که اخیراً اتفاق افتاد، یکی از دلایل نابسندگی خدمات دانشجویی است. این دلایل، باید در تصمیمات آینده ما مورد توجه قرار گیرد.»
استاد دانشگاه تهران با تأکید بر اهتمام دانشگاه به حل این مسائل گفت: «با وجود این شرایط، تلاش دانشگاه این بوده است که به تمام کسانی که وارد دانشگاه شدهاند خدمات رفاهی لازم را ارائه دهد. هرچند با توجه به تعداد دانشجویان فراهم آوردن امکاناتی همچون خوابگاه به تعداد کافی امکانپذیر نبوده و این کمبود متأسفانه به اسکان بیش از ظرفیت در اتاقها منجر شده است.»
سرپرست دانشگاه تهران با اشاره به موضوع توسعه کمّی در دانشگاهها گفت: «روشن است که باید در حدی که میتوانیم به دانشجویان خدمات ارائه دهیم، دانشجو بپذیریم. بیشتر دانشگاهها دیگر نیاز به توسعه کمّی ندارند. بهویژه دانشگاههای بزرگ کشور نباید چنین رویکردی در پیش گیرند.»
وی با اشاره به اهمیت برنامهریزی و حرکت گامبهگام برای رفع چالشهای حوزه خدمات دانشجویی، گفت: «مشکلات و مسائل کنونی در زمینه خدماتدهی به دانشجویان، مطالبات را انباشته کرده است. بنابراین باید در جستجوی نگاه نو و روشهای تازه در این حوزه باشیم، به گونهای که مسائل و مطالبات انباشت نشود و به حداقل برسد.»سرپرست دانشگاه تهران ضمن قدردانی از مسئولان حوزه خدمات دانشجویی، اظهار داشت: «حوزه خدمات دانشجویی حوزهای بسیار گسترده است و موارد گوناگونی چون تغذیه، خوابگاه، بهداشت و مسائل روانشناختی را دربرمیگیرد. از اینرو، انجام مسئولیت در این حوزه جز با عشق و صبوری میسر نیست.»
حسینی با تاکید بر ضرورت ایجاد نشاط و امید در بین دانشجویان، اظهار داشت: «هر اقدامی در حوزه دانشجویی باید به آفرینش نشاط و امید منجر شود. من همواره تاکید کردهام که یکی از وظایف ما امیدآفرینی در فضای دانشگاه است. دانشجویان همچون فرزندان ما هستند و وظیفه ماست که آنان را سرزنده و پرامید به جامعه تحویل دهیم.»
انتهای پیام/