صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۹ - ۰۶ آذر ۱۴۰۳
مهاجرانی:

۶۰ دانشجوی محروم از تحصیل به کلاس برگشتند/ منتقدان می‌دانند چه وضعی را تحویل ما دادند

سخنگوی دولت با بیان اینکه طبق اعلام وزارت علوم و با دستور مقام معظم رهبری و پیگیری رئیس محترم جمهور ۶۰ دانشجوی دیگر که در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از تحصیل محروم شده بودند به کلاس برگشتند.
کد خبر : 942957

به گزارش خبرگزاری آنا، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهارکرد: در شرایطی قرارداریم که بیش از هر زمان دیگری نیازمند هم‌افزایی و همکاری سازنده میان دولت و مجلس هستیم که الحمدولله به شکل خوبی هم محقق شده است.

وی افزود: طبق اعلام وزارت علوم و با دستور مقام معظم رهبری و پیگیری رئیس محترم جمهور ۶۰ دانشجوی دیگر که در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از تحصیل محروم شده بودند به کلاس برگشتند، خاطرمان باشد که برگشتن هر دانشجو به معنای افزایش سرمایه اجتماعی در جامعه ما است و طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش ۵ هزار و ۴۶۱ نفر از داوطلبانی که برای شغل شریف معلمی اقدام کرده بودند و درگیر پرونده‌های گزینشی شده بودند پس از بررسی‌های مجدد رفع مشکل شدند و توانستند به نظام آموزشی و خانه خود که مراکز آموزشی است، برگردند.

مهاجرانی در رابطه با ساماندهی مدارس ناایمن نیز تصریح کرد: با تفاهمنامه‌ای که بین بنیاد مستضعفان، اموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه منعقد شده بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای بهسازی مدارس و رفع مشکلات فضای فیزیکی آموزشی در نظر گرفته شده که امیدوار هستیم شاهد بهبود فضای آموزشی پس از این باشیم.

سخنگوی دولت در رابطه با جلسه نماینده ایران با سه کشور اروپایی در ژنو افزود: نشست معاونان وزیر خارجه ایران، فرانسه، آلمان و انگلستان را داریم که طبق نکاتی که مقام معظم رهبری مرتب فرمودند بر سه اصل عزت، حکمت و البته مصلحت در روز جمعه در ژنو جلسه‌ای برگزار خواهد شد و محور گفتگو‌ها مسائل دوجانبه منطقه‌ای و بین‌المللی و تبادل وضعیت درباره وضعیت غزه و لبنان و ایجاد صلح در آن منطقه خواهد بود و امیدوار هستیم که هرچه زودتر شاهد توقف این نسل‌کشی باشیم که در غزه و لبنان شاهد آن هستیم.

وی افزود: بالغ بر ۵۰ هزار نفر ظرف یکسال و نیم گذشته جان خود را از دست داده‌اند و این مصداق جنایت علیه بشریت است.

مهاجرانی بیان کرد: بر پایه اصول سه‌گانه عزت، حکم و مصلحت که مقام معظم رهبری برای تعاملات بین‌المللی ترسیم فرمودند دولت جمهوری اسلامی ایران هر پیشنهادی را که در راستای منافع ایران باشد بررسی می‌کند، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که اصولاً گفتگو نیاز به احترام و اعتمادسازی دارد و احترام هم موضوعی نیست که فقط در کلام متبادر شود. احترام نیاز به عملیاتی‌سازی دارد و اعتماد نیز همینطور؛ متأسفانه کشور‌های غربی و در رأس آنها آمریکا بدعهدی خود را نشان دادند و ما بار‌ها شاهد بدعهدی آنها بودیم طبیعتاً این بدعهدی را مردم درک کردند ولی آن چیزی که به نفع مردم باشد در چارچوب مصالح کلی بررسی خواهد شد.

سخنگوی دولت افزود: یقیناً قرار نیست مردم غافلگیر شوند. رئیس جمهور بر عهدی که بستند هستند و تمام تلاش رئیس جمهور این است که بین تصمیم سخت و انتخاب بد، تصمیم سخت را داشته باشند. تأکید می‌کنند که یکی از موضوعات خیلی مهم مثل برق موضوعی است که بین قطع برق صنعت که طبیعتاً منجر به کاهش تولید می‌شود، کاهش تولید کاهش عواید دولت به نام مالیات و هم افزایش بیکاری را به دنبال خواهد داشت.

وی گفت: تلاش دولت بر این است که بین تصمیم سخت و انتخاب بد تصمیم سخت را بگیرد ولی حتماً با اطلاع مردم. این را هم مصرح بگویم که رئیس جمهور بر عهدی که با مردم بستند هستند. نظر رئیس جمهور این است که باید با مردم حرکت کرد، نه بر مردم.

مهاجرانی در رابطه با انتقال پایتخت اظهارداشت: این موضوع جدیدی نیست و مدتهاست که مطرح می‌شود و این کار نیاز به کار کارشناسی دارد.

سخنگوی دولت در رابطه با تعیین تکلیف حقوق و دستمزد کارگران نیز گفت: جلسات کارشناسی تعیین دستمزد کارگران شروع شده، باید با کارگران و کارفرمایان گفتگو کنیم تا به یک نتیجه واحد دست پیدا کنیم. فراموش نکنیم که کارگران گردانندگان چرخ‌های صنعت کشور هستند.  

وی در رابطه با مسئله هسته‌ای و صدور قطعنامه شورای حکام ادامه داد: رویکرد ایران رویکرد تعامل سازنده است.  ما با حفظ همه آن چیزی که منافع ملی ماست و بر پایه عزت، حکمت و مصلحت با همه تعامل می‌کنیم از جمله با آژانس بین المللی انرژی اتمی.

مهاجرانی با تأکید بر اینکه در چهارچوب حقوق و تکالیف مصرحی که ذیل معاهده عدم اشاعه وجود دارد اقدام خواهیم کرد، بیان داشت: طبیعتاً راه‌اندازی مجموعه‌ای از سانتریفیوژ‌های جدید را در دستور کار داریم. طبیعی هم هست به هر حال ما موظفیم که از حقوق مردم در راستای استفاده از انرژی هسته‌ای به صورت صلح‌آمیز اقدام بکنیم.

سخنگوی دولت افزود: همچنان مثل گذشته در چهارچوب موافقت‌نامه‌ها رفتار خواهیم کرد.

وی در رابطه با نگرانی برخی از مردم در ارتباط با پرداخت یارانه‌ها نیز گفت: مردم هیچ نگرانی نداشته باشند به جهت اینکه همه سناریوهای محتمل بررسی شده و هیچ مشکلی از این نظر وجود ندارد. به جهت طولانی بودن فرایندی که از تامین منابع تا واریز شدن به حساب شهروندان بالغ بر ۱۷ میلیون خانوار این فرایند کمی طولانی است.

مهاجرانی افزود: با برنامه‌ریزی خوبی که همکاران انجام می دهد ان شاءالله شاهد تاخیر در پرداخت یارانه نباشیم. دولت قصد دارد که با مسیرهای غیر تورم زا نیازهای کشور را برطرف بکند چون خیلی از اوقات می‌شود با مسیرهایی که تورم زا هستند مشکلات را حل کرد و به نوعی بهبود حال فوری به مردم داد.

سخنگوی دولت در رابطه با آخرین جزئیات از طرح برخورد با اتباع غیر مجاز و همینطور ساماندهی اتباع در کشورمان تصریح کرد: بازگرداندن اتباع به وطن شان باید با عزتمندی صورت بگیرد ما به کرامت هیچ انسانی نباید توهین بکنیم در عین حالی که باید از منابعی که باید در اختیار شهروندان خودمان قرار بگیرد مراقبت بکنیم.

وی افزود: طبق اعلام وزارت کشور ۷۵۱ هزار نفر از اتباع از ابتدای سال به کشورشان بازگردانده شدند و ۳۲۰ هزار نفر از آنها در دولت چهاردهم به کشور بازگردانده شدند.

مهاجرانی درباره آخرین خبرها از رفع فیلترینگ نیز بیان کرد: فرآیند فیلترینگ در حال طی شدن هست و امیدواریم بتوانیم به زودی خبرهای خوشی را داشته باشیم. ریشه فیلترینگ برای صیانت یعنی در راستای کاهش آسیب‌هایی هست. 

سخنگوی دولت با بیان اینکه فیلترینگ در یک مقطع زمانی شامل موضوعات امنیتی که یک چیزی شبیه به حکومت نظامی کاملا قابل است، اضافه کرد: طبق آمار، ۸۵ درصد از مردم از منابع معتبر استفاده می‌کنند و گردش مالی فروش فیلترشکن‌ها به حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. این ارقام نشان‌دهنده ضرورت تجدیدنظر در سیاست‌ها و فرآیندهای مرتبط با فیلترینگ است. طبیعی است که در این مسیر مقاومت‌هایی وجود داشته باشد و برخی افراد نظرات مخالفی داشته باشند. هدف این است که با پذیرش نظرات مختلف، به یک نتیجه مشترک دست یابند.

وی تأکید کرد: از آنجایی که این موضوع جزو وعده‌های انتخاباتی آقای رئیس جمهور بوده و از آنجایی که در نشست سران قوا روی این موضوع اجماع خوبی صورت گرفته و همانطور که در جریان هستید در جلسه‌ای هم که برگزار شد در شورای عالی فضای مجازی کار به یک کارگروه سپرده شد و کارگروه بنا شد روی این مساله کار بکند طبیعی است که سری از مقاومت‌ها وجود داشته باشد و طبیعی است که برخی از افراد از منظر کارشناسی خودشان حرف بزنند.

مهاجرانی در رابطه با حل منازعات سیاسی و رفع تحریم‌ها نیز گفت: رویکرد فشار حداکثری و افزایش تحریم‌ها در ایران رویکرد شکست خورده‌ای است. افزایش فشاری که کشورهای غربی دارند ایجاد می‌کنند مسیری هست که یک بار این مسیر طی شده است. این گونه روش‌ها طبیعتاً پاسخگو نخواهد بود.

سخنگوی دولت با بیان اینکه تحریم‌ها بی‌اثر نیستند تحریم‌ها را می‌توانیم کم اثر بکنیم و این به عنوان اولین رویکردی هست که در دولت وجود دارد و دنبال می شود، ادامه داد: همه سناریوها در حال بررسی است و دولت آمادگی دارد با هماهنگی سایر قوا که موضوعات را حل و فصل بکند. ما به هیچ عنوان از تنازعات استقبال نمی‌کنیم ولی برای مقابله با آنها آمادگی داریم.

وی تأکید کرد: به هیچ عنوان استقبال کننده از موضوعات چالش برانگیز و تنازعی نیستیم ولی برای حل آنها کاملاً آمادگی داریم.

مهاجرانی با اشاره به کلینیک ترک بی‌حجابی نیز اظهارداشت: تبدیل کردن موضوعات فرهنگی و اجتماعی به موضوعاتی از جنس امنیتی آن چیزی هست که رویکرد این دولت نیست. برخی واژگان جز ایجاد شکاف بین مردم و حاکمیت چیزی را به دنبال نخواهد داشت.

سخنگوی دولت با بیان اینکه واژگانی نظیر ترک یا کلینیک مال سوءمصرف مواد مخدر یا موضوعات بعضاً روانشناختی است که طبیعتاً باید یک مقداری با دقت بیشتری استفاده شود، تصریح کرد: در انتخاب نام «کلینیک ترک بی‌حجابی» خیلی حسن سلیقه استفاده نشده و کج سلیقگی شده است این برشی از یک طرح بزرگ است.

وی افزود: ما در شرایطی هستیم که به شدت به سرمایه اجتماعی نیاز داریم ما نیاز داریم که با هم باشیم لذا باید مراقبت بکنیم که از واژگانی استفاده بکنیم که ما را بیشتر به هم نزدیک بکند نه اینکه از هم دور بکند.

مهاجرانی در پاسخ به سئوالی درباره معیشت مردم و انتقادها از سوی برخی از دولت چهاردهم گفت: کسانی که در انتخابات مشارکت کردند نه به جهت صرف معیشت به جهت کرامت این کار را کردند. هرچند موضوع معیشت حق مردم است و حتماً باید از طرف دولت پرداخت بشود و دولت مکلف است برای اینکه معیشت مردم را تضمین بکند.

سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه کسانی که امروز منتقدند خودشان بهتر می‌دانند که چه وضعی رو تحویل دادند، خودشون بهتر می‌دانند که اوضاع چگونه است، افزود: اگر که چیزی رو نمی‌گوییم نه به جهت اینکه چیزی را نداریم بگوییم به جهت اینکه اصلا مایل نیستیم که آرامش روانی مردم به هم بخورد.

وی تأکید کرد: مردم بدانند آن کسانی که امروز انتقاد می‌کنند خودشان از وضعیت موجود بهتر خبر دارند.

مهاجرانی گفت: تمام تلاش دولت بر این هست در عین حالی که کرامت شهروندان را حفظ می‌کنه منتقدان را هم به عنوان شهروندان ببیند اما این به معنای دست خالی بودن نیست دستمان پر است ولی طبیعتاً داریم دست نگه می‌داریم که نخواهیم راجع به موضوعات صحبتی بکنیم.

سخنگوی دولت به سوالی درباره دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید اینطور پاسخ داد: وقتی ما با آدم‌ها دیدار می‌کنیم یعنی آنها را به رسمیت می‌شناسیم یعنی از شما کمک می‌خواهیم. توسعه ایران به کمک ایرانیان انجام خواهد شد.

وی در پاسخ به سئوال دیگری درباره احتمال قطع یارانه‌های نقدی نیز اظهارکرد: در مورد تغییر یارانه غیرنقدی هیچ برنامه‌ای تصمیم گیری نشده و هنوز هیچ صحبتی گرفته نشده است. هر دولتی راه‌هایی دارد برای اینکه بتواند در زمان کوتاه تامین منابع بکند، منابعی که برای یارانه هستند معمولا منابع ارزی هستند که حاصل از صادرات فرآورده‌های مختلف من جمله فرآورده‌های نفتی هستند ممکن است که در این انتقال تاخیرهایی صورت بگیرد.

مهاجرانی افزود: دولت می تواند این زمان را با راه‌های تورم زا حل بکند ولی ترجیح می دهد که این کار را انجام ندهد چون آثار تورمی زیادی خواهد داشت.

سخنگوی دولت همچنین درباره رفع فیلترینگ بیان کرد: دولت در صدد است بتواند با حذف فیلترینگ از برخی سکوها، حکمرانی خود را در فضای مجازی بیشتر بکند.

وی درباره لزوم صرفه‌جویی در مصرف انرژی از سوی مردم نیز گفت: درست است که ۷ درصد از آلودگی‌ها مال مازوت سوزی است ولی اثرات مخرب مازوت سوزی به خصوص وقتی که گوگرد آن بالا باشد آسیب زنندگی آن بالاست. الان وزیر نیرو اعلام کرد که سوخت فعلاً تامین شده و قطع برق‌ها کاهش پیدا خواهد کرد اما  در شرایطی هستیم که حتماً نیاز به صرفه جویی داریم.

مهاجرانی تصریح کرد: همان طور که می‌بینید در سالن هم ما سعی می‌کنیم همه چراغ‌ها رو روشن نکنیم و اینجا من جا دارد که عرض بکنم رئیس جمهور هم در جلسات خود تقریبا نصفی از چراغ‌ها را خاموش می‌کند خواهش می کنم که در مصرف انرژی صرفه‌جویی بکنیم که بتوانیم زمستان را با هم خوب سپری بکنیم.

سخنگوی دولت درباره مازوت سوزی نیروگاه‌ها نیز اظهارداشت: ما یک نوع مازوت پر گوگرد داریم که برای سلامتی بسیار مضر است این نوع مازوت سوزی قطع شده یا رفته در جاهایی که نزدیک مناطق مسکونی نیست. سوختی که الان تامین شده ترکیبی از گاز، گازوئیل و مازوت کم گوگرد است این سوخت الان در دستور کار قرار دارد و تامین شده و برای تامین سوخت نیروگاه‌ها استفاده می‌شود.

وی در پاسخ به سئوال دیگری درباره احتمال رفع تحریم‌ها در مذاکرات پیش رو نیز گفت: ایران از هر فرصتی برای حل تحریم‌ها با اصول تدبیر شده استفاده خواهد کرد. یکی از موضوعات ما در هر گفتگو حل موضوعاتی هست که به مردم ما برمی‌گردد. یقیناً اصلی‌ترین افرادی که در تحریم آسیب می‌بینند مردم ایران هستند.

مهاجرانی گفت: این کسانی که می گویند ما فقط صنایع نظامی را تحریم کردیم واقعیت را نمی گویند اتفاقاً همه صنایع ما آسیب می‌بیند. مردم ما هستند که در تحریم‌ها آسیب می‌بینند لذا از همه ظرفیت‌ها طبق اصول تدوین شده برای حل مسائل مردم استفاده خواهد شد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر