صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۰۶ آذر ۱۴۰۳
اختراعی که به پیشرفت حوزه پزشکی و توانبخشی کمک می‌کند؛

بهبود حرکتی و توانبخشی بیماران با ساخت دستکش هوشمند حسی-حرکتی

دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد موفق به ساخت «دستکش هوشمند توانبخشی» شده که با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته به بیماران در بهبود حرکات و توانبخشی کمک می‌کند و هر دو مزیت بهبود حرکتی و توانبخشی را با هم دارد.
کد خبر : 942789

به گزارش خبرنگار آنا، امین قربانی دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز با اختراع «دستکش هوشمند توانبخشی»، مدال نقره‌ معتبرترین جشنواره نوآوری آمریکا را از آن خود و نام ایران را در عرصه‌ فناوری جهانی پرآوازه کرد.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورزقان با ابداع دستکش هوشمند حسی-حرکتی توانست در رقابت تنگاتنگ با مخترعان سراسر جهان، مدال نقره‌ جشنواره بین‌المللی نوآوری و اختراعات Innoverse ۲۰۲۴ آمریکا را کسب کند. او در جریان شرکت در جشنواره بین‌المللی نوآوری و اختراعات با ارائه و دفاع موفق از طرح خود، مفتخر به دریافت مدال نقره و کسب افتخار برای ایران شد.

{$sepehr_key_3793}

وی که از متخصصان مجتمع مس سونگون و از دستیاران آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورزقان است، درباره این اختراع به خبرنگار آنا گفت: این دستکش نوآورانه با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته به بیماران در بهبود حرکات و توانبخشی کمک شایانی می‌کند و گامی بزرگ در پیشرفت حوزه پزشکی و توانبخشی محسوب می‌شود.

دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز از چگونگی جرقه این ایده و شکل‌گیری اختراع خود گفت و اظهار کرد: بعد از ابتلای پدرم به بیماری GBS (سندرم گلین باره) به فکر این بودم که بتوان دستکشی ساخت که علاوه بر بهبود حرکتی به توانبخشی این بیماران نیز کمک کند؛ بنابراین کار روی چنین ایده‌ای را آغاز کردم و با توجه به اینکه تحصیلات کارشناسی‌ام در رشته مهندسی مکانیک است و سابقه کار با نرم‌افزار‌های طراحی را دارم با کمک تیمی از رشته‌های مختلف این کار را به سرانجام رساندیم تا کمکی برای این بیماران باشد.

قربانی توضیح داد: نوآوری این دستکش در طراحی نرم‌افزار آن و افزودن سنسور دریایی به آن است که بتواند هردو مزیت بهبود حرکتی و توانبخشی را با هم داشته باشد.

به گفته دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، نمونه اولیه دستکش هوشمند توانبخشی با هزینه ابتدایی ۱۵۰ میلیون تومانی به وسیله اعضای تیم تأمین شده که درصورت رسیدن به تولید انبوه، این هزینه‌ها کاهش خواهد یافت.

بهنام عزیزی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورزقان هم با تبریک این موفقیت بزرگ به مهندس قربانی و تیم همراهش بر تداوم حمایت از طرح‌های نوآورانه و خلاقانه در کشور تأکید کرد و به آنا گفت: کسب این مدال، نویدبخش آینده‌ای روشن‌تر برای نوآوری‌های ایرانی در سطح بین‌المللی است و امید به پیشرفت‌های بیشتر در حوزه‌های مختلف علمی و فناوری را در دل‌ها زنده می‌کند.

عزیزی بیان کرد: این دستاورد افتخار بزرگی برای دانشگاه آزاد اسلامی، مجتمع مس و الگویی برای نسل جوان در زمینه خلاقیت و نوآوری محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر