صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رونق تولید تبلت‌های بریل توسط یک شرکت دانش بنیان

محققان یک شرکت دانش‌بنیان خبر از رونق فروش تبلت برای نابینایان دادند.
کد خبر : 942546

به گزارش خبرگزاری آنا، یک شرکت دانش‌بنیان از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را با هدف «رایانه در خدمت نابینایان» آغاز کرده است. این شرکت که توسط جمعی از دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف تأسیس شده از زمان تاسیس با تولید نرم‌افزار‌ها و سخت‌افزار‌های متنوع به تسهیل ارتباط افراد با آسیب بینایی با رایانه پرداخته است.

در طول سه دهه اخیر، این شرکت موفق به تولید ۱۵ محصول منحصربه‌فرد برای نابینایان شده است. این محصولات شامل فناوری‌های پیشرفته و نوین است که توانسته‌اند کیفیت زندگی و دسترسی به اطلاعات را برای این افراد بهبود بخشند. از این تعداد، ۱۱ محصول توانسته‌اند موفق به کسب گواهینامه ثبت اختراع شوند که نشان‌دهنده ابتکار و نوآوری پکتوس در این حوزه است.

پکتوس با تمرکز بر نیاز‌های خاص جامعه نابینایان به عنوان پیشگام در توسعه فناوری‌های دسترسی‌پذیر به ایجاد تغییرات مثبت و ماندگار در زندگی روزمره این افراد ادامه می‌دهد. با امید به آینده‌ای روشن‌تر، این شرکت به تلاش خود برای پیشبرد فناوری و فعالیت‌های خود در جهت بهبود شرایط زندگی نابینایان ادامه خواهد داد.

پیشرو در تولید تجهیزات فناورانه برای نابینایان در ایران

سعید صادقپور، مدیرعامل این شرکت به‌عنوان تنها تولیدکننده تجهیزات فناورانه با رویکرد توانبخشی برای نابینایان در کشور به معرفی دستاورد‌های این شرکت پرداخت و اعلام کرد: در سال‌های اخیر با ارائه دستگاه برجسته نگار هوشمند همراه (تبلت بریل ویژه نابینایان)، گامی نو در جهت دسترسی افراد نابینا به فضای مجازی و منابع مطالعاتی الکترونیکی برداشته شده است.

وی با اشاره به سیر تحولات پکتوس در سه دهه اخیر به یادآوری تولید اولین نرم‌افزار تبدیل متن به گفتار فارسی در جهان در سال ۱۳۷۳ پرداخت. این نرم‌افزار که در ابتدا به صورت تک حرف‌خوان طراحی شده بود، در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ توسعه یافته و حالا قادر است تمامی متونی که افراد بینا بر روی مانیتور مشاهده می‌کنند را به صورت صوتی و با صدای انسانی برای نابینایان بخواند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان به تولید نمایشگر‌های لمسی بریل اشاره کرد و افزود: در سال ۱۳۷۶، اولین نسل از نمایشگر‌های لمسی بریل با عنوان برجسته‌نگار یک را ساخته و برای این ابتکار موفق به کسب جایزه خوارزمی شدیم.  در طول دهه‌های ۸۰ و ۹۰ هم نسخه‌های بعدی برجسته‌نگار روانه بازار شدند.

 توسعه فروش تبلت بریل ویژه نابینایان به عنوان بخشی از حمایت‌های ایران‌ساخت

صادقپور در ادامه اظهارات خود به دستاورد‌های این شرکت در تولید تبلت بریل ویژه نابینایان اشاره کرد و گفت: شرکت در انتهای سال ۱۳۹۶، موفق به تولید دستگاه برجسته‌نگار هوشمند همراه (تبلت بریل) شد و سال ۱۳۹۹ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و از طریق نمایشگاه ایران‌ساخت، تحولات مثبتی در زمینه توسعه فروش این محصول به وجود آمده است.

وی به برخی از نتایج موفقیت‌آمیز این نمایشگاه اشاره و بیان کرد: به عنوان نمونه، سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور ۲۴۰ دستگاه برجسته‌نگار هوشمند خریداری کرده است. همچنین، ۱۰ دستگاه برای بهزیستی استان یزد و سه دستگاه برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران تأمین شده است.

مدیرعامل این شرکت در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم سایر نهاد‌های مرتبط با نابینایان از جمله نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و سازمان بهزیستی نیز بتوانند از خدمات ارائه شده در ایران‌ساخت برای خرید برجسته‌نگار هوشمند همراه بهره‌برداری کنند. این حمایت‌ها می‌تواند به حل بخشی از مشکلات مالی این سازمان‌ها کمک کند و خرید تجهیزات لازمی را برای نابینایان و کم‌بینایان تسهیل کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر