صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۲ - ۰۴ آذر ۱۴۰۳
در گفت‌وگو با آنا عنوان شد؛

حضرت علی‌اکبر(ع) در اشعار؛ تلاش برای زنده نگه‌داشتن نور اهل‌بیت

برگزیده جشنواره بین‌المللی شعر و مدیحه‌سرایی حضرت علی‌اکبر(ع) گفت: گاهی یک بیت شعر تأثیر یک جلسه سخرانی را دارد. سخنرانی‌ها از یاد می‌روند؛ اما بیت‌ها و غزل‌ها در حافظه می‌مانند. همه کم‌وبیش ابیاتی درباره اهل‌بیت به یاد داریم.
کد خبر : 942511

خبرگزاری آنا، اثر سعید مبشّر شاعر اردبیلی به عنوان اثر برگزیده دومین جشنواره بین‌المللی شعر و مدیحه‌سرایی حضرت علی‌اکبر(ع)، ابیات سروده شده او در ستایش شخصیت بزرگ علی‌اکبر(ع) است که از تأثیر عمیق شعر بر روح و روان انسان‌ها و توانایی ماندگاری و انتقال پیام‌های ارزشمند اشعار می‌گوید.

مبشر در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با بیان دلایل سرودن اشعاره درباره حضرت علی‌اکبر(ع) اظهار کرد: این شعر را تاسوعا یا عاشورای چند سال پیش سرودم؛ اما چرا و چگونه موضوع شعر به اسم حضرت علی‌اکبر علیه‌السلام کشیده شد، یادم نمی‌آید.

{$sepehr_key_3760}

وی درباره نقش شعر و ادبیات در ترویج مفاهیم عاشورایی و شخصیت حضرت علی‌اکبر(ع) عنوان کرد: شعر مانند تیری است که بر دل می‌نشیند، موضوع اگر الهی و نورانی باشد، تأثیر مثبتش را خواهد گذاشت. گاهی یک بیت شعر تأثیر یک جلسه سخرانی را دارد. سخنرانی‌ها از یاد می‌روند؛ اما بیت‌ها و غزل‌ها در حافظه می‌مانند. همه کم‌وبیش ابیاتی درباره اهل‌بیت به یاد داریم و به هنگام روز‌های خوشی یا سختی بر زبان جاری می‌کنیم مانند این مصراع؛ زمانه بر سر جنگ است یا علی مددی.

برگزیده دومین جشنواره بین‌المللی شعر و مدیحه‌سرایی حضرت علی‌اکبر(ع) افزود: درباره شخصیت حضرت علی‌اکبر باید گفت ایشان الگویی بی‌نظیر است و پرداختن به ایشان موجب سعادت نفس می‌شود. سروده‌های زیادی از زوایای شخصیتی این بزرگ‌مرد در کربلا وجود دارد. کسی که فرزند حسین و همنام علی(ع) بوده و سیدالشهدا با دیدن ایشان به یاد پیامبرمی‌اندازد، بی‌شک انسانی بی‌همتا است و باید این وجوه در شعر‌ها پررنگ شود.

مبشر گفت: در نوشتن اشعار، علاوه بر شجاعت و بی‌باکی حضرت علی‌اکبر(ع) شباهت بسیار ایشان به رسول اکرم را مد نظر قرار دادم. همچنین ایشان در جایگاهی قرار دارند که امام حسین فرمودند انه ممسوس فی ذات الله... علی‌اکبر ممسوس در ذات الهی است. اینها زوایایی از وجود مبارک حضرت بوده که همواره مرا در سرودن مجذوب ایشان کرد.

وی بیان کرد: شعر اگر پیام داشته باشد، پیامش را می‌رساند مانند این بیت از شعرهایم؛  به جز سه‌شعبه که از حلق شیرخواره گذشت   /   به هیچ رهگذری سوءظن نداشته‌ای.

برگزیده دومین جشنواره بین‌المللی شعر و مدیحه‌سرایی حضرت علی‌اکبر(ع) با مثبت ارزیابی کردن جشنواره‌های بین‌المللی در معرفی شعرا و شاعران معاصر توضیح داد: اگر موضوعات انتخابی این جشنواره‌ها با سلیقه انتخاب شوند، حتماً به بهبود فضای شعر کمک خواهد کرد. انتخاب شخصیت حضرت علی‌اکبر برای موضوع جشنواره از این خوش‌سلیقگی‌هاست و باید از این جهت از عوامل برگزارکننده شعر حضرت علی‌اکبر(ع) تشکر کرد.

مبشر بیتی برای حضرت علی‌اکبر(ع) سرود و گفت:

ای خصلتِ مکرم پیغمبر!‌ای چهرهٔ مصمم پیغمبر!
حرفی بزن که این‌همه پیغمبر، در سنگ و صخره نیز اثر دارد

انتهای پیام/

ارسال نظر