حضور بیش از ۲۰ دانشگاه ایرانی در رتبهبندی علوم میانرشتهای تایمز ۲۰۲۵
به گزارش خبرگزاری آنا، رتبهبندی ISR که با همکاری بنیاد Schmidt Science Fellows آغاز شده است، در مجموع ۷۴۹ دانشگاه از ۹۲ کشور را ارزیابی کرده است.
دانشگاه تهران با رتبه جهانی ۷۷، مقام نخست را در کشور به خود اختصاص داده است. دانشگاه شیراز (رتبه ۱۳۲ جهانی)، دانشگاه رازی (۱۷۴)، دانشگاه فردوسی مشهد (۱۸۷) و دانشگاه تبریز (۲۵۰-۲۰۱) به ترتیب در رتبههای دوم تا پنجم قرار دارند. دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه ارومیه با رتبه جهانی ۳۰۰-۲۵۱ بهطور مشترک در رتبه ششم قرار گرفتهاند.
علوم میانرشتهای چیست؟
علوم میانرشتهای به ادغام دانش، سنتها و فرآیندهای چندین رشته علمی اشاره دارد. این حوزه میتواند شامل همکاری چند پژوهشگر از رشتههای مختلف یا تلاش یک پژوهشگر برای بررسی یک سؤال علمی از چندین منظر علمی باشد.
هدف رتبهبندی علوم میانرشتهای
این رتبهبندی اولین تلاش برای اندازهگیری میزان مشارکت و تعهد دانشگاهها به علوم میانرشتهای است. این ارزیابی شامل ۱۱ شاخص عملکردی دقیق است که دانشگاهها را در سه حوزه اصلی بررسی میکند:
ورودیها: منابع مالی
فرآیندها: معیارهای موفقیت، امکانات، حمایتهای اداری و ترویج
خروجیها: انتشارات، کیفیت پژوهش و اعتبار
این رتبهبندی بر اساس ۱۵۷ میلیون استناد علمی، ۱۸ میلیون مقاله پژوهشی و نظرسنجی از بیش از ۲۰،۰۰۰ پژوهشگر در سراسر جهان انجام شده است.
دانشگاه فناوری ماساچوست (MIT)، دانشگاه استنفورد و دانشگاه ملی سنگاپور به ترتیب رتبههای اول تا سوم جهانی را کسب کردهاند.
در رتبهبندی ISR ۲۰۲۵ تنها رشتههای علمی شامل علوم رایانه، مهندسی، علوم زیستی و علوم فیزیکی در نظر گرفته شدهاند.
اگر یک پروژه پژوهشی شامل دو یا چند رشته علمی باشد، بهعنوان علوم میانرشتهای شناخته میشود. اما در صورتی که تنها یک رشته علمی را شامل شود (حتی اگر با یک یا چند رشته غیرعلمی ترکیب شود)، بهعنوان پژوهش میانرشتهای شناخته نمیشود.
انتهای پیام/