صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۵ - ۰۳ آذر ۱۴۰۳

جوابیه انجمن پلاسمای کشور به گزارش آنا با موضوع صنعت پلاسما

انجمن پلاسمای کشور در پاسخ به گزارش آنا که به موضوع اختلاف نظر‌های موجود در صنعت پلاسمای کشور پرداخته بود، جوابیه‌ صادر کرد.
کد خبر : 942336

به گزارش خبرگزاری آنا؛ هیئت مدیره انجمن پلاسمای کشور در پاسخ به گزارش خبراری آنا با عنوان “کلاف سردرگم صنعت پلاسما در کشور/ آیا شورای تدبیر ویژه و رصد دارویی به کمک صنعت پلاسما می‌آید؟” جوابیه‌ای صادر کرد.

متن این جوابیه به شرح زیر است:

در ارتباط با مطلب مندرج مبنی بر «قرار ایجاد پالایشگاه پلاسما توسط انجمن» این موضوع در بیانیه مورخ 12 آبان ماه 1403 انجمن شفاف سازی شده، که متاسفانه باز هم توسط آن رسانه محترم مغفول مانده است. لذا مجددا تکرار می‌شود مجوزهای اعطایی سازمان غذا و دارو که تنها نهاد ذیصلاح و قانونگذار این امر است، هیچ گاه منوط به ارایه تعهد تاسیس پالایشگاه از دریافت کنندگان مجوز ایجاد مراکز نبوده است.

ممدوحی نیا، نائب رئیس انجمن پلاسما نیز در مصاحبه اخیر خود در کانال تخصصی «دوشنبه‌های دارویی» مورخ 21 آبان 1403 عنوان کرد: مراکز پلاسما در 5 سال اول خود زیان ده می‌باشند و پس از آن نیز حاشیه سود حداقلی و شکننده دارند، حال این سوال مطرح می‌شود که با چه استدلالی مجوز تاسیس مرکز زیان ده به عنوان مشوق در نظر گرفته می‌شود؟

در رابطه با بحث "پلاسمای پولی!"باید توضیح داد زیبنده نیست در امر خداپسندانه‌ایی چون اهدا پلاسما از این واژه استفاده شود چرا که در این مراکز فقط برای جبران خدمت و تکریم اهداکنندگان هزینه‌ای بابت رفت و آمد پرداخت می‌شود. در این ارتباط شاه بختی، نایب رئیس انجمن تامین کنندگان پلاسما و داروهای پلاسمایی،در برنامه کشیک سلامت به مورخ 10 آبان 1403 این موضوع را به صورت کامل، شفاف سازی کرده است.

موارد متعدد دیگری از اطلاع رسانی توسط انجمن در این خصوص نیز در رسانه‌ها وجود دارد که در صورت درخواست، به تفصیل ارایه می‌شود. همچنین حسن ابوالقاسمی، مدیر عامل اسبق انتقال خون نیز در مصاحبه اخیر خود در کانال تخصصی دوشنبه‌های دارویی در مورخ 24 آبان 1403‌، به روشنی عنوان کرده است که «باید به اهداکنندگان پلاسما در هر بخشی احترام گذاشت، چرا که آنان شیره جانشان را در اختیار هموطنان خود قرار می‌دهند و اگر مشوقی به آنان داده می‌شود نباید به عنوان یک ضد ارزش در نظر گرفته شود.‌»

در پاسخ به کمبود فاکتور 9 باید  توضیح داد که واردات فرآورده‌های مشتق شده از پلاسما ارسالی جهت پالایش، سالانه تحت نظارت سازمان غذا و دارو و با سیاست گذاری و برنامه‌هایی که این سازمان به شرکت‌های مجاز ارسال کننده پلاسما اعلام می‌کند، انجام می‌شود و به جز مشکلات مقطعی ناشی ازعدم تخصیص به موقع ارز و یا مشکلات دیگر برنامه‌ریزی واردات در شرایط خاص کشورمان و عدم وجود ذخایر استراتژیک دارویی در کشورکه خارج از کنترل این شرکت‌ها می‌باشد، همواره برنامه تامین این فرآورده‌ها بر اساس تعهد شرکت‌ها تحقق پیداکرده است. دراین مورد، گزارش تحلیلی و همچنین ارائه راه حل‌های جبران کمبود مقطعی‌، طی نامه شماره41/پ/1403 تاریخ 10/07/1403 به سازمان غذا و دارو ارائه شده که قابل استعلام است.

در رابطه با کمبود فراورده‌های ایمنوگلبولین و آلبومین، دکتر حسن ابوالقاسمی، مدیر عامل اسبق انتقال خون نیز در مصاحبه اخیر خود، به روشنی عنوان کرده است، مراکز پلاسمای کشور کافی نبوده و این امر، تامین نیازهای داخلی به فراورده‌های پلاسمایی را با چالش مواجه کرده است. افزایش تعداد مراکز جمع آوری پلاسما و استاندارد سازی آن ها، می‌تواند به افزایش حجم پلاسمای جمع‌آوری شده و کاهش وابستگی به واردات فرآورده‌های پلاسمایی و حتی به ارز آوری از طریق این صنعت کمک کند. براساس نیاز کشور باید مراکز اهدای پلاسما تا 50 مرکز افزایش یابد.

موضوع دیگر مطرح شده، ادعای قبلی ارسال پلاسمای تولیدی مراکز اهدا در سال 2017، به ارزش 202 میلیون دلار به خارج از کشور است که پس از روشنگری انجمن ذیل بیانیه مورخ 12 آبان ماه، موضوع در مطلب مندرج در آن رسانه به «حجم تجاری بازار پلاسما» تغییر یافته است که متاسفانه بازهم صحیح نیست. آنچه سایت جهانی مورد بحث عنوان کرده، حجم بازار تجاری فراورده‌های مشتق از پلاسما است که در جستجو منبعی هم برای این عدد یافت نشد.

این انجمن مجددا توجه شما را به آمار رسمی ارایه شده توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارسال پلاسما به ارزش 3/37 میلیون دلار جلب می‌کند که تمام فراورده مشتق از آن نیز به تصدیق و تایید معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، وارد کشور شده و مورد استفاده بیماران هموطنمان واقع شده است.

در پاسخ به مشخص نبودن میزان نیاز کشور به پلاسما باید سازمان غذا و دارو که مرجعیت اصلی سیاست گذاری و تامین نیازهای داوریی کشور را برعهده دارد، پاسخگو باشد.

در انتها ضمن تاکید بر شفافیت و سلامت عملکرد شرکت‌های عضو انجمن پلاسما جهت پالایش و بازگرداندن فراورده‌های مشتق از پلاسما، ضمن لزوم انتشار این جوابیه در رسانه متبوع، آن رسانه محترم را از ارایه مطالب نادرست و بدون تحقیق برحذر داشته، حق شکایت از ارایه هرگونه مطلبی که در شرایط خطیر کشورمان، موجب آسیب به این صنعت در تامین داروهای حیاتی مورد استفاده بیماران این مرز و بوم گردد را برای خود محفوظ می‌دارد.

                                                                         هیات مدیره انجمن پلاسما      

انتهای پیام/

ارسال نظر