تخریب اراضی، عامل افزایش 30 درصدی قیمت غذا در آینده
به گزارش گروه اجتماعی آنا، متن کامل پیام بانکیمون به شرح زیر است:
بیابانزایی، تخریب اراضی، خشکسالی و تغییرات اقلیمی موضوعاتی به هم پیوسته هستند. شدت و تناوب خشکسالی، سیل و حرارت شدید به موجب تخریب اراضی و تغییرات آب و هوا افزایش یافته است. بیش از 50 درصد زمینهای کشاورزی به گونهای معتدل یا شدید تخریب میشود و سالانه 12 میلیون هکتار زمین به دلیل تولید از بین میرود.
معیشت و رفاه صدها میلیون فرد در خطر است. حدود 800 میلیون نفر سوءتغذیه مزمنی دارند که مستقیما ناشی از تخریب اراضی، کاهش حاصلخیزی خاک، استفاده ناپایدار از آب، خشکسالی و از دست رفتن تنوع زیستی است. تخریب اراضی در 25 سال آینده بهرهوری غذای جهان را تا 12 درصد کاهش میدهد که این امر منجر به افزایش 30 درصد قیمت غذا در سطح جهان میگردد.
بیابانزایی و تخریب اراضی بدون راهحلی بلندمدت نهتنها بر تامین مواد غذایی اثرگذار است، بلکه باعث افزایش مهاجرت و به خطر افتادن ثبات بسیاری از ملتها و مناطق میگردد. بدینخاطر، رهبران جهان توقف تخریب اراضی را به عنوان یکی از اهداف آرمانهای توسعه پایدار در نظر گرفتند. این امر به معنای احیای حداقل 12 میلیون هکتار از اراضی تخریب شده در سال است.
کشاورزی پایدار و هوشمند در برابر تغییرات آب و هوا رویکردی مهم است. این امر نهتنها به مقاومت کشورها در برابر تغییرات اقلیمی کمک میکند، بلکه با از بین بردن کربن جو و برگرداندن آن به خاک، از کاهش تغییرات آب و هوا حمایت میکند. گذار به سوی کشاورزی پایدار خصوصا در فقیرترین مناطق جهان، فقر را کاهش داده و باعث ایجاد اشتغال میشود. این امر تا 2050 میتواند 200 میلیون شغل را در سراسر سیستم تولید موادغذایی ایجاد کند.
موضوع امسال روز جهانی مبارزه با بیابانزایی، «از کرهزمین محافظت کنید، اراضی را احیا کنید، مردم را مشارکت دهید» است. در این روز همه نقشآفرینان را فرا میخوانم تا برای رسیدن به توقف تخریب اراضی به عنوان بخشی از تلاشهای گسترده در راستای دستیابی به آرمانهای توسعه پایدار همکاری کنند و آیندهای از کرامت و فرصت برای همه به وجود آورند.
انتهای پیام/