جراحی تغییر رنگ چشم؛ به سود بیماران به زیان زیباجویان
به گزارش خبرنگار آنا، «عنبیه» تشکیل شده از رنگدانههایی است که علاوه بر محافظت از چشم در برابر نور، رنگ چشم را هم تشکیل میدهد؛ معمولاً قسمت بیرونی عنبیه رنگدانههای کمتری دارند به همین دلیل شفافتر یا کمرنگ به نظر میرسد به عبارت دیگر باید گفت رنگ چشمان ما بازتاب دهنده رنگدانههایی است که در قسمت پشت عنبیه وجود دارند.
در برخی از افراد به صورت مادرزادی عنبیه فاقد رنگدانه است به همین دلیل چهره آنها ظاهری زیبا ندارد از سوی دیگر عدهای دیگر از روی وسواس در صدد تغییر رنگدانههای عنبیه خود هستند به همین منظور تزریق رنگدانه به بافتهای عنبیه میتواند برای بیماران مفید و برای زیباجویان خطراتی داشته باشد.
هرچند تزریق رنگدانه به چشم چند سالی است در کشورمان مطرح شده اما هنوز فراگیر نیست؛ بنابراین ضرورت دارد پیش از همهگیر شدن آن، کسانی که بنا به دلایل غیر پزشکی خواهان تجربه عمل جراحی تغییر رنگ چشم هستند، اطلاعاتی در این باره داشته و از مضرات و ملزومات آن آگاهی به دست آورند. محمود جباروند فلوشیپ قرنیه و متخصص چشمپزشکی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در رابطه با عمل تغییر رنگ چشم اظهار کرد: این عمل به دو منظور درمانی و زیبایی انجام میشود.
وی ادامه داد: افرادی که مشکل عنبیه داشته و به صورت مادرزادی عنبیه ندارند، میتوانند با استفاده از جراحی تغییر رنگ چشم مشکل ظاهری خود را حل کنند. نبود عنبیه در چشم میتواند از نظر ظاهری مشکلاتی را ایجاد کند؛ بنابراین با تزریق رنگ یا قرار دادن عنبیه مصنوعی، میتوان مشکل ظاهری را حل کرد.
این فلوشیپ قرنیه افزود: تزریق رنگ به چشم بیشتر جنبه درمانی دارد. زمانی که عنبیه در چشم وجود نداشته باشد، نور به شبکیه چشم تابیده و باعث آزار و اذیت و همچنین کاهش بینایی در فرد میشود.
جباروند مطرح کرد: برخی از افراد چشمانی با رنگ متفاوت دارند. به عنوان مثال یک چشمشان آبی و دیگری قهوهای است. در این مورد نیز با تزریق رنگ چشم میتوان مشکل را حل کرد.
کاشت لنز مصنوعی منسوخ شده است
وی گفت: تغییر رنگ چشم علاوه بر جنبه درمانی برای زیبایی نیز استفاده میشود. در گذشته به جای تزریق رنگ به چشم، از کاشت لنزهای رنگی استفاده میشد که مخالفان بسیاری داشت. کاشت لنز آسیبهای بسیاری به چشم وارد میکرد. تنگ شدن زاویه چشم، افزایش فشار چشم و چسبندگی عنبیه از جمله عوارضی بود که کاشت لنز به همراه داشت. خوشبختانه روش کاشت لنز مصنوعی در دنیا منسوخ شده و دیگر در هیچ کشوری انجام نمیشود.
این متخصص چشم پزشک ادامه داد: تقریبا حدود ۱۰ سال است که تغییر رنگ چشم به عنوان یک جراحی زیبایی مطرح است. این عمل در آمریکا، اروپا و همچنین کشورهای همسایه با هزینهای حدود ۱۰ هزار دلار انجام میشود. در گذشته وزارت بهداشت انجام این عمل زیبایی را ممنوع کرده بود؛ اما افرادی که علاقه زیادی به انجام این عمل داشتند به خارج از کشور رفته و پس از تغییر رنگ چشمهای خود به ایران بازمیگشتند. در حال حاضر این جراحی به صورت قانونی در کشورمان ایران انجام میشود.
جباروند با اشاره به این که بهتر است افراد به سراغ جراحی تغییر رنگ چشم نروند، گفت: استاندارد جهانی برای تغییر رنگ چشم این است که باید حدود ۵ و نیم میلیمتر از مرکز قرنیه دست نخورده بماند. این درحالی است که اگر این قانون رعایت نشود ممکن است میدان بینایی کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه این جراحی موجب نابینایی نمیشود بیان کرد: خوشبختانه در 10 سالی که جراحی تغییر رنگ چشم در ایران انجام میشود، عارضه جدی گزارش نشده است. جراحی تغییر رنگ چشم بسیار حساس است و باید حتما یک پزشک ماهر و با تجربه ان را انجام دهد.
این فلوشیپ قرنیه بیان کرد: همواره چشم پزشکان، مراجعین را به عدم انجام این عمل تشویق میکنند؛ اما متاسفانه برخی از افراد اصرار به انجام آن دارند. خوشبختانه عمل زیبایی تغییر رنگ چشم در ایران طرفدارن کمی دارد.
انتهای پیام/