دستآوردهای استفاده از سلولهای بنیادی و پمپ مصنوعی در درمان بیماریهای قلبی
به گزارش خبرنگار آنا، بابک شریف کاشانی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دز نشست خبری هشتمین کنگره نارسایی قلب با بیان اینکه متاسفانه آگاهی عمومی در مورد بیماری نارسایی قلب کافی نبست، گفت: بیشتر مبتلایان به نارسایی قلبی بیماری درمان خود را با جدیت دنبال نمیکنند، لذا هدف از برگزاری «هشتمین کنگره بینالمللی نارسایی قلب ایران» اطلاعرسانی در رابطه با این بیماری و تاکید بر مواردی همچون سبک زندگی، سالم پرهیز از سیگار، کنترل قند، چربی و فشار خون و همچنین مراجعه به موقع مردم به پزشک است. به مردم یادآوری کنیم که در صورت مشاهده علائم قلبی به پزشک مراجعه کنند.
او در ادامه با اشاره به موفقیتهای ایران در درمان بیماریهای قلبی و عروقی، گفت:علاوه بر پیوند قلب پزشکان ایرانی از سلولهای بنیادی نیز برای درمان بیماریهای قلبی و عروقی استفاده میکنند.
کاشانی در ادامه به نشانههای نارسایی قلبی پرداخت و گفت: وقتی قلب دچار نارسایی، میشود، علایمی، چون نفس تنگی، خستگی، ورم پا و افزایش مایع در اطراف قلب و ریه را تجربه میکند و خطر این بیماری در صورت تاخیر در درمان با سرطانها برابر است
وی ادامه داد: دستگاههایی برای درمان بیماری قلبی وجود دارد بطوریکه استفاده پمپ مصنوعی باعث میشود بیماران را کمتر در لیست انتظار پیوند قلب نگه داریم.
شریف کاشانی افزود: در ایران از پمپ مصنوعی برای درمان بیماری قلبی استفاده میشود، این پمپ که دستآوردهای زیادی در ایران داشته باعث افزایش طول عمر بیمار میشود.
وی با اشاره به هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران گفت: این کنگره هفت تا ۹ آذر در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی با امتیاز بازآموزی برگزار میشود.
وی یادآور شد: همزمان با برپایی هشتمین کنگره بینالمللی نارسایی قلب ایران نمایشگاه جانبی تجهیزات پزشکی برپا میشود که در آن دستگاههای تشخیصی و درمانی مانند اکوکاردیوگرافی، آنژیوگرافی و ... مطابق با تکنولوژیهای روز دنیا عرضه میشود. همچنین شرکتهای دارویی جدیدترین داروهای درمانی نارسایی قلب را به متخصصان این رشته معرفی خواهند کرد.
وحید اسلامی دبیر اجرایی کنگره نارسایی قلبی با بیان اینکه ۴۰ درصد مرگ و میرها در کشور ناشی از بیماریهای قبلی و عروقی است، گفت: سالانه ۱۶۰ هزار مرگ قلبی و عروقی رخ میدهد در واقع از هر پنج فوتی در کشور یک نفر به دلیل سکته قلبی جان خود را از دست میدهد.
اسلامی تاکید کرد: مرگ و میر بیماریهای قلبی یک دغدغه مهم در جامعه است، مصرف سیگار و قلیان به خصوص در سنین پایین با بیماریهای پیشرفتهتر بیشتر شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی در ادامه تاکید کرد: تاخیر در مراجعه به پزشک در زمان ایجاد علایم درد قلبی، موجب سکته قلبی میشود، لذا اگر هر فردی در قفسه سینه خود احساس درد کرد باید سریع به پزشک مراجعه کند.
اسلامی با ابراز نگرانی از چاقی در میان دانشاموزان گفت: در سنین مدرسه حدود ۴۰ درصد دانشآموزان اضافه وزن دارند و این زنگ خطری برای ابتلا به بیماری قلبی و عروقی است.
باید به این موضوع مهم توجه شود و کاهش سن ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی خطرناک است.
انتهای پیام/