صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سخنگوی قوه قضائیه خبر داد؛

حکم اعدام برای ۳ سارق مسلح خانه‌های پایتخت/ پرونده‌ای برای آهو دریایی در دادگاه تشکیل نشده است

سخنگوی قوه قضاییه از صدور حکم اعدام برای ۳ سارق مسلح خانه‌های پایتخت خبر داد.
کد خبر : 941668

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، پانزدهمین نشست خبری اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضاییه صبح امروز سه‌شنبه ۲۹ آبان برگزار شد.

سخنگوی قوه قضاییه در ابتدای سخنانش ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه، حضرت زهرا (س) را الگوی زنان مسلمان نامید و گفت: در آستانه هفته بسیج قرار داریم و جا دارد این ایام را به همه دلاوران و ایثارگران این عرصه تبریک بگوییم. تاریخ ما نشان داد بسیجیان در هر میدانی وارد شدند، میدان درخشش و ارزش آفرینی به نفع ارزش‌های اسلامی و ملی شد. بسیجیان بار‌ها نشان دادند می‌توان با دست خالی کار‌های بزرگی کرد. امروز به شدت نیازمند توسعه فرهنگ بسیجی و جهادی برای تامین منافع مردم و منافع ملی هستیم. همچنین ادای احترام می‌کنیم به روح بلند شهدای ارزشمند فلسطین و لبنان که از جان خود گذشتند تا ارزش‌های اسلام را حفظ کنیم. در جدیدترین جنایت رژیم صهیونسیتی نیز شاهد شهادت محمد عفیف بودیم که شهادت ایشان را نیز تسلیت عرض می‌کنیم. در هفته گذشته فوت دو تن از خبرنگاران خانم منصوره قدیری جاوید از خبرگزاری ایرنا و خانم زینب علیپور خبرنگار جام جم نیز از اتفاقات تلخ بود که درگذشت این دو خبرنگار سختکوش را هم تسلیت عرض می‌کنیم.

وی افزود: ما در میانه میدان جنگ ترکیبی قرار گرفتیم که یکی از اضلاع این جنگ استفاده از ابزار‌های رسانه ای است. اینکه دشمن تلاش می‌کند با این ابزار نقطه ادراکی مردم را تحت تاثیر قرار دهد و فضای فکری جامعه را مغرضانه با طرح سناریو‌های شیطانی درگیر کند. ما وظیفه داریم هوشمندانه عمل کنیم تا دشمن همانطور که در عرصه‌های مختلف ناکام بوده در این حوزه نیز ناکام بماند.

جهانگیر اظهار کرد:  البته برخی از جریان‌های مرموز در فضای مجازی در جهت لطمه زدن به امنیت روانی جامعه عمل می‌کند و قوه قضاییه برابر قانون اجازه اخلال در امنیت روانی جامعه را نمی‌دهد و از حقوق مردم و حاکمیت دفاع خواهد کرد. افرادی که خواست و ناخواسته در این مسیر حرکت می‌کنند توجه داشته باشند که قوه قضاییه با جدیت این حوزه را رصد می‌کند. امنیت مالی و جانی مردم به عنوان خط قرمز حاکمیت و دستگاه قضایی است و کسانی که این امنیت را به خطر بیاندازند برخورد می‌شود.

حکم اعدام برای ۳ سارق مسلح به جرم محاربه

وی درباره سه سارق مسلحی که در تهران اقدام به سرقت مسلحانه از خانه‌های مردم کرده بودند نیز گفت: این سارقان دستگیر شدند و از سی مهر پرونده این افراد با حضور وکلای متهمین و خانواده شکات مورد رسیدگی قرار گرفت. در نهایت با اقرار متهمین مشخص شد در استان‌های تهران، البرز و مشهد قه این اقدامات دست زدند. پس از رسیدگی به شکایات هر سه متهم به اتهام محاربه به مجازات اعدام محکوم شدند. بابت ضرب و جرح در جنایاتی که مرتکب شده بودند مبالغی هم بابت دیه در نظر گرفته شد. پس از قطعی شدن رای نتیجه را به سمع و نظر مردم می‌رسانیم. افرادی که به این حوزه وارد می‌شوند باید توجه داشته باشند که با ان‌ها برخورد قاطعانه و قانونی صورت می‌گیرد. 

جهانگیر اضافه کرد: در راستای شعار امسال در قوه قضاییه با تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی اقدامات مختلفی در دستور کار قرار گرفت. این ستاد در کلیه استان‌ها راه‌اندازی شده و همه فعالیت‌ها را تحت رصد و کنترل دارند. گزارش برخی لز استان‌ها به این شرح است. در ۱۸ ماه گذشته در آذربایجان شرقی نسبت به احیای ۹۵ کارخانه یا واحد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل رسیدگی شده و از بیکاری بیش از ۷۰۰ نفر جلوگیری شده. در اردبیل از تعطیلی ۳۷۰ واحد تولیدی جلوگیری و از بیکاری ۴۰۰۰ نفر جلوگیری شده. در اصفهان نسبت به اشتغال بیش از ۸۰۰۰ نفر اقدام شده. در البرز ۱۳۶۰۰ شغل تثبیت و ۶۶۰۰ شغل جدید ایجاد شده. دز تهران ۵۷۰۰ شغل با تثبیت شده یا شغل جدید ایجاد شده. در چهارمحال و بختیاری از بیکاری ۱۲۴ نفر جلوگیری شده. در خراسان رضوی ۱۶۲ واحد تولیدی احیا شده و از تعطیلی ۶۹۲ واحد تولیدی جلوگیری شده و از بیکاری ۵۲ هزار شاغل جلوگیری شده است. در خراسان شمالی ۱۴۶ نیروی کار حفظ و تثبیت شده. در خوزستان اشتغال ۲۱ هزار نفر حفظ یا تثبیت شده. در سمنان بیش از ۶ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شده است.

وی عنوان کرد: در سیستان و بلوچستان از بیکاری ۴۹۰ کارگر جلوگیری شده است. در فارس بیش از ۶۰۰۰ کارگر به محل کار خود برگشتند. در قزوین از بیکاری ۴۴۱۰ کارگر ممانعت به عمل آمده است. در کردستان ۸۴۰ مورد اشتغال جدید ایجاد شده. در کرمان از تعطیلی ۵۶ واحد تولیدی جلوگیری شده است. در گیلان به حفظ و تثبیت شغل ۸۳۶۰ نفر اقدام شده است.

اصغر جهانگیر در ادامه نشست درخصوص پرونده فساد باشگاه مس رفسنجان گفت: این پرونده دارای ۲۱ متهم و ۳ نفر به عنوان مطلع تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند. برای ۱۲ نفر کیفرخواست و برای دو نفر منع تعقیب صادر شد. ۷ متهم نیز همچنان پرونده مفتوح در دادسرا دارند. این پرونده با گزارش مسئولان جدید باشگاه مس رفسنجان شکل گرفت و فسادهای سال‌های قبل را گزارش دادند. دستگاه قضایی به سازمان اطلاعات سپاه دستور داد این پرونده رسیدگی شود که ابعاد جدید ان کشف شد. ظرف یک یا دو هفته  آینده رسیدگی پرونده به پایان می‌رسد و حکم آن صادر می‌شود. امیدواریم با پیگیری درست شاهد این باشیم دیگر در ورزش ما چنین پرونده هایی به وجود نیاید و همه شرایط پاکی در مجموعه های ورزشی چه فوتبال چه سابر ورزش‌ها شاهد فساد نباشیم.

تفاهم حقوقی با عراق برای استرداد تروریست‌ها

وی در مورد سفر مشاور امنیت ملی عراق و تفاهم‌نامه بین ایران و عراق نیز عنوان کرد: در سال‌های اخیر روابط خوبی بین ایران و همسایگان است  که شامل ارتباطات حقوقی و قضایی خوب بین ایران و عراق و اقلیم کردستان هم می شود. با پیگیری های دولت به زودی شاهد اتفاقات جدیدی خواهیم شد. در بحث استرداد افراد مرتبط با گروهک‌های تروریستی قوه قضاییه با همکاری وزارت دادگستری و وزارت امور خارجه در تلاش است و به زودی شاهد این هستیم کسانی که فریب خوردند را به کشور برمی‌گرداند یا کسانی که همچنان در گروهک‌ها هستند هم دستگیر شوند و به کشور برگردانده شوند.

جهانگیر درخصوص  روند بازبینی در پرونده ها نیز گفت از گذشته‌های دور تا امروز بحث بازدارندگی مجازات‌ها از دغدغه های مهم بوده است. در گذشته های دور اگر کسی سرقت می‌کرد کل اعضای خانواده مجازات می‌شدند اما تجربه بشر نشان داد باید از پدیده جرم عبور کرد و به سمت مجرم و شرایطی که دارد رفت تا مجازات بازدارندگی لازم را داشته باشد. بعد از این توجه به قربانیان جرم به عنوان بخشی لز فرایند مورد توجه قرار گرفت. ما امروز در جامعه شاهد جرایمی هستیم که برخی از جرایم به دلیل فضایی است که خود افراد که مورد جرم و جنایت واقع شدند در اختیار مجرم قرار می‌گیرند.

وی افزود: ما با تشدید مجازات‌ ها  نمی‌توانیم به امنیت جامعه کمک کنیم. باید  نسبت به تغییرات سریع در جامعه واکنش سریع داشته باشیم. در همه جوامع از نظر اقتصادی، فرهنگی اجتماعی و سبک زندگی انواع تهدیدها و فرصت ها وجود دارد و این باعث می‌شود باید فکر مناسبی برای قانونگذاری کرد. امروز  در دنیا سیاست های پیشگیرانه را در دستور کار قرار دادند و ما در این زمینه عملکرد مناسبی نداشتیم. مجازات ها به اندازه کافی بازدارنده است مثلا در زمین مبارزه با مواد مخدر در نظام ما مجازات‌های سنگینی در نظر دارد اما آیا این مسئله مواد مخدر را ریشه کن کرد؟ خیر. امروز سالانه بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار در این حوزه پول جابه‌جا می‌شود. قوه قضاییه از هرگونه پیشنهاد مدون و مستند برای  بازدارندگی بیشتر قوانین استقبال می‌کند. این به معنای تشدید همه مجازات‌ها برای همه جرایم نیست و شکل مجازات‌ها می‌تواند تغییر کند.

سخنگوی قوه قضائیه درباره حضور نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در اجلاس بین المللی تغییرات اقلیمی در باکو نیز عنوان کرد: ما از همه ظرفیت‌های داخلی و بین‌المللی برای برملا کردن جنایت‌های رژیم صهیونسیتی استفاده می‌کنیم. معاونت بین‌الملل از ظرفیت حقوقی سایر کشورها برای احیای حقوق مردم فلسطین استفاده می‌کند. قوه قضاییه آمادگی این را دارد که به خانواده شهدا و قربانیان این جنایت‌ها مشاوره حقوقی بدهد تا حق خود را بستانند. جمهوری اسلامی ایران از همه ظرفیت‌های خود استفاده می‌کند و امیدواریم با پیگیری های کامل شاهد رسوا شدن اسرائیل سفاک در مجامع بین‌المللی باشیم.

وی درباره اعلام فهرست اموال مسئولان نیز گفت: همه مسئولین دولت سیزدهم لیست دارایی‌های خود را اعلام کردند. بررسی و اعلام آن توسط رئیس قوه قضائیه صورت می‌گیرد. در مورد نمایندگان چون مشمول قانون عادی مجلس می‌شوند هنوز اطلاعات ان تکمیل نشده، برای مسئولان دولت جدید هم فرم‌ها پر شده و روند ثبت ادامه دارد.

معضل طولانی شدن رسیدگی به پرونده‌ها

جهانگیر درباره طولانی شدن روند پرونده‌های قضایی و بالا بودن تعداد پرونده‌های قضایی عنوان کرد: برابر قانون اساسی قوه قضاییه به عنوان مرجع و پناهگاهی برای کلیه افراد جامعه است و مکلف است همه دعاوی را پذیرش و رسیدگی کند. این نشان‌دهنده اعتماد مردم به نظام حقوقی و قانونی کشور است که لز این منظر اتفاقات مثبتی است و نشان می‌دهد کسی مثل گذشته به دنبال انتقام شخصی نیست. ما در جامعه ای زندگی می‌کنیم که با تورم قوانین مواجه هستیم. در ۱۱۳ سال گذشته بیش از ۱۳ هزار قانون تصویب شده که بسیاری از این قوانین منقضی شده است. از سال‌های گذشته معاونت تنقیه قوانین در مجلس مشغول به کار است و باید قوانین کنترل شود. در مورد آمار زیاد پرونده‌های قضایی باید به عدم فرهنگ مراجعه مردم به افراد صاحب نظر یا عدم توجه به قانون اشاره کرد. این مدل عمدتا ضایعات زیادی به دنبال دارد. اگر کسی مسایل حقوقی خود را به صورت شخصی جلو ببرد به احتمال زیاد به مشکل می‌خورد.

 واکنش سخنگوی دستگاه قضا به مرگ جمشید شارمهد و ماجرای دانشگاه علوم تحقیقات

وی افزود: نکته دیگر این است که در کنار تورم قوانین، باید به نقش دستگاههای حاکمیتی نیز اشاره کرد. نظارت بر این حوزه‌ها می‌تواند سهم خوبی در کاهش ارجاع پرونده ها به دستگاه قضایی داشته باشد. این موارد در کنار وسائل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و معیشتی باعث افزایش پرونده های قضایی شده است که با همکاری بین دستگاه‌ها می‌توان با کاهش تعداد پرونده‌ها مواجه شد. ما وقتی به آمار ورودی پرونده ها مراجعه می کنیم می‌بینیم که بسیاری از پرونده‌ها اصلا نباید تشکیل می‌شده. ما صدها هزار پرونده قضایی در مورد نزاع‌های ساده داریم که نشان می‌دهد ما مشکل در زمینه تعامل و گفتگو داریم. چیزی که لازم کاهش پرونده ها و افزایش صلح و سازش در جامعه است نگاه اجتماعی به مسائل است.

جهانگیر مورد مرگ جمشید شارمهد نیز عنوان کرد: باید به این موضوع دقت شود در اطلاعیه مرکز رسانه قوه قضاییه هیچ امر غیرواقعی دیده نمی‌شد. به محض فوت این تروریست که به اعدام محکوم شده بود، جزئیات فوت به مرگ طبیعی به اطلاع دولت آلمان رسیده بود. اقدامات بعدی آلمان در مورد ایران فرافکنی و غیرمنطقی بوده و این مسائل بحث‌های رسانه‌ای است. به محض اینکه این موضوع  از دستگاه قضایی پرسیده شد، صادقانه پاسخ دادیم.

وی در مورد قاچاقچیان سوخت عنوان کرد: سیاست دستگاه قضایی در این خصوص در طول سال ادامه دارد. در مورد مبارزه قاطع با قاچاق سوخت هم دادستانی کل کشور ورود. کرده برای جرایم سازمان یافته. کمیته قاچاق سوخت راه‌اندازی شده تا با این پدیده به درستی مبارزه شود. در استان‌ها نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و استان‌‌های که بیشتر مبتلا هستند برنامه‌های ویژه‌ای دارند. دادگستری‌ها از جمله دادگستری استان هرمزگان بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق کشف شده یا در استان کرمان اخیرا ۱۱ نفر دستگیر شدند که ۱۰ نفر در بازداشت موقت هستند که در بازداشت کنندگان رئیس شرکت نفت استان و تعدادی از کارمندان شرکت نفت در بازداشت هستند. در خوزستان نیز در هشت ماه اخیر ۱۴۸۰ پرونده در ارتباط با قاچاق فرآورده های نفتی تشکیل شده که نشان دهنده جدیت قوه قضاییه در این خصوص است.

سخنگوی قوه قضائیه درباره اظهارات جنجالی عباس پالیزدار نیز گفت: قوه قضاییه حتماً برای جلوگیری از جلوگیری از شایعه پراکنی و سیاه‌نمایی در جامعه رخورد لازم را خواهد کرد به ویژه اینکه این سخنان مربوط به افرادی باشد که پیش از این به دلیل اظهارات نادرست در زندان بوده است. در خصوص این فرد هم باتوجه به شکایت شخصی پرونده‌ای مفتوح و در حال رسیدگی است.

جهانگیر  در انتهای این نشیست و در جمع خبرنگاران در رابطه با آهو دریایی، دانشجوی دانشگاه علوم و تحقیقات نیز گفت: چون محرض شد که این دانشجو فرد بیماری بوده و مشکلاتی داشته، پس از مرخصی از بیمارستان روانی تحویل خانواده شده و اعضای خانواده مشغول مراقبت و تیمارداری از ایشان هستند و هیچ پرونده‌ای در مورد ایشان تشکیل نشده. اینکه در حراست دانشگاه برای این فرد پرونده‌ای تشکیل شود را نمی‌دانم اما در قوه قضاییه در خصوص این خانم پرونده‌ای تشکیل نشده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر