رویکرد ما برقراری پیوند مناسب بین اقتصاد و محیط زیست است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نخستین نشست خبری شینا انصاری معاون رییس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست صبح امروز( سهشنبه بیست و نهم آبان ماه در سالن همایشهای شهدای محیطبان پردیسان برگزار شد.
در ابتدای نشست فیلم کوتاهی از حضور شینا انصاری در اجلاس باکو پخش شد.
سپس انصاری پشت تریبون قرار گرفت و گفت: آنچه امروز ما بعد از ۹۰ روز در دستور کار داریم این است که در راستای حاکمیت قانون، اجرای درست قوانینی همچون هوای پاک، حفاظت از تالابها، برنامه هفتم توسعه موضوعات محیط زیست را دنبال کنیم. ما در بخشهای مختلف با کمک همکاران خوب و گروههای تخصصی که در عرصه محیط زیست فعال هستند، تلاش کردیم تا مباحث را در چارچوب اسناد بالادستی و قوانین پیش ببریم. ضمن این که در بخشهای مختلف تلاش کردیم پاسخگو باشیم.
وی در ادامه افزود: در حوزه معاونت محیط زیست انسانی، موضوع اجرای قانون هوای پاک اولویت ماست؛ از سه نیروگاه شازند، اراک، منتظر کرج و ... حذف مازوت را داشتیم چون اولویت ما استفاده از منابع سالم است؛ اینها را پیگیری کردیم. بحث اموزش و فرهنگ سازی را در حوزه معاونت مشارکتها در دست اقدام داریم. موضوع ارزشگذاری خدمات اکوسیستمی در ۶ استان انجام دادیم و این فرایند در ۱۹ استان دیگر در دست اقدام است.
انصاری اظهارکرد: توسعه مشارکتهای همگانی، توسعه پایگاههای داده، هوشمندسازی و استفاده از فناوریهای نوین به عنوان اولویتهای ما در مدیریت و پایش زیستگاههای ارزشمند ما، افزایش توان دفاعی و عملیاتی یگان حفاظت محیط زیست، تدوین برنامه بینالملل مدیریت تغییرات اقلیمی، دریاچه ارومیه، حقابه سایر تالابها و ... در دستور کار ما قرار دارد. محورهای اصلی برنامه هفتم توسعه در حوزه پایش آلاینده ها، ارزشگذاری اقتصادی، تغییرات اقلیمی و مدیریت پسماندها و ... جزو برنامهها است. تدوین آییننامههایی را نیز در دستور کار داریم که در همین راستا، الان پیشنویس آییننامه ارزیابی محیطزیستی در سایت سازمان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه سهم محیط زیست دو دهم درصد از بودجه عمومی کشور است، تلاش معاونت توسعه مدیریت ما این است که این سهم ارتقا یابد، توضیح داد: در همین مدت کار زیاد شده که در لایحه بودجه سال بعد این میزان را افزایش دهیم، ضمن اینکه بحث حفاظت و پایش را ارتقا میدهیم.
انصاری اظهار داشت: تکالیفی که برعهده سازمان حفاظت محیط زیست است با منابع تناسب لازم را ندارد و یک شکاف بزرگی در راستای وظایف محوله با منابع مالی و انسانی است. از جمله در خودروهای عملیاتی، هشتصد دستگاه خودرو داریم ولی وسعت مناطق تحت حفاظت نوزده میلیون هکتار است. برنامههای زیادی در دست کار داریم که وضعیت محیط زیست را بهبود بدهیم که یکی از مهمترین موضوعات دیپلماسی محیط زیست است که سفر اخیر مابه باکو هم در همین راستا برای تعامل با دنیا بود. همچنین ما میزبان دو مرکز منطقهای کنوانسیون رامسر و استکهلم هستیم و ۵۹ تفاهمنامه بینالمللی محیط زیستی هم داریم.
وی اظهار داشت: همانطور که میدانید مشکلات محیط زیستی کشور بسیار گسترده است، در طول چندین دهه ایجاد شده است. اینکه انتظار داشته باشیم مشکلات عمیق در دوره کوتاهی از بین بروند، واقع بینانه نیست، اما ما تمام تلاشمان را میکنیم تا مشکلات جدی و اساسی رفع شود و حتما برای حرکت در این مسیر نیازمند همکاری و مشارکت مردمی هستیم.
انصاری در بخش پرسش و پاسخ درباره احیای دریاچه ارومیه گفت: ما جلسه با معاون اول رییس جمهور در این عرصه داشتیم. پیشنهاداتمان را مطرح کردیم. باید بپذیریم که محول کردن همه ابعاد این مسئولیت به یک استان، نمی تواند مشکلات عمیق و اساسی این دریاچه را حل کند. در گام اول بحث بازنگری در ساختار مدنظر ما قرار گرفت و همکاران ما دراین زمینه پیگیری های لازم را دارند.
انصاری درباره وضعیت آلایندهها نیز گفت: منبع اصلی آلودگی هوا بنزین است، بنزین را سازمان ملی استاندارد پایش می کند اخیرا تصمیم گرفتیم دراین زمینه هم نظارت داشته باشیم، پایش های سوخت را فصلی شروع میکنیم . بههرحال سوخت باید مطابق استاندارد باشد.
پاسخ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به پرسشهای آنا
انصاری در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره دیدار اخیر با مدیرکل اکو گفت: جلسات خوبی برای مباحث مربوط به تغییر اقلیم داشتیم. عمده مباحث این جلسات هم بر این نکته متمرکز بود که تأمین مالی چطور صورت بگیرد و از کشورهای آسیب پذیر چه حمایتهایی صورت بگیرد. کشورهای توسعهیافته که بیشتر سهم گاز گلخانهای و کشورهای در حال توسعه بیشتر عوارض را خواهند داشت، چه حمایتها و سازوکارهایی خواهند داشت. تمام تلاشمان این است که تمام تجلسات با سیاستهای اقلیمی ما سازگار شود تا بتوانیم از این منابع و تسهیلات بیا حمایت از کشورهای آسیب پذیر بهره ببریم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار آنا درباره اقتصاد سبز و طرح آن در اجلاس تغییرات اقلیمی باکو گفت: اقتصاد سبز یکی از کارها و تمهیدات ماب رای ارزشگذاری اقتصادی اکوسیستم ها است. رویکرد ما در پیش نویس لایحه بودجه سال آتی هم همین خواهد بود که بین اقتصاد و محیط زیست پیوند مناسب برقرار کنیم. به خصوص حفاظت زیستگاه خیلی مهم است باید تلاش کنیم تا این بحث را ارتقا دهیم. در عرصه محیط زیست انسانی و پسماند هم همینطور است . اقتصاد چرخشی مهم است و پسماند هم یکی از موضوعات آن است. تا زمانی که نگاه اقتصادی نداشته باشیم نمی توانیم در اقتصاد سبز مدیریت اصولی داشته باشیم.
انتهای پیام/