صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۴ - ۲۸ آبان ۱۴۰۳
در نشست خبری مطرح شد؛

حذف شرط قرعه کشی از دانشگاهیان جامانده از سفر به عتبات/ وزرای علوم و بهداشت و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ۵۰ درصد هزینه‌ها را متقبل شدند

رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان گفت: دانشجویان و استادانی که در دوره‌های گذشته در اعزام به عتبات جامانده‌اند، بدون نیاز به شرکت در فرایند قرعه‌کشی، در اولویت اعزام به عتبات قرار دارند.
کد خبر : 941528

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مرتضی مطهری‌پور، رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان، در نشست خبری بیستمین دوره عمره دانشگاهیان که صبح امروز (دوشنبه، 28 آبان ۱۴۰۳) با حضور حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، در محل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد، گفت: یکی از اهداف مهم برنامه‌های عمره این است که پس از ۹ سال وقفه، دانشجویان بتوانند در سنین جوانی به عمره اعزام شوند و از فضای معنوی این سفر بهره‌مند گردند.

وی افزود: طی سال‌های اخیر، شیوه برخورد کشور میزبان تغییراتی داشته است که مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته است. بنابراین، رعایت قوانین کشور میزبان از سوی دانشجویان اهمیت زیادی دارد و باید به آن توجه کنیم. علاوه بر این، ایجاد احساس امنیت و آرامش برای دانشجویان ایرانی در طول سفر به مدینه و مکه از اولویت‌های اصلی است.

مطهری‌پور همچنین تصریح کرد: یکی از برنامه‌های نهاد رهبری برای اعزام دانشجویان به عتبات، توجه به قرآن و انس با قرآن کریم و مناجات با پروردگار است که جزء برنامه‌های فرهنگی این سفر خواهد بود.

رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان ادامه داد: در بحث برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، با توجه به نیازسنجی از قشر فرهیخته دانشگاهیان، باید برنامه‌هایی برای رشد و ارتقای علمی و فرهنگی دانشجویان فراهم کنیم. به همین منظور از ظرفیت افراد با تجربه و توانمند برای برنامه‌ریزی بهتر استفاده خواهیم کرد.

وی افزود: همچنین بسته‌های فرهنگی در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد و برای ایجاد شور و نشاط در محیط فرهنگی، از ظرفیت دانشجویان برای برگزاری مسابقات فرهنگی استفاده خواهیم کرد که جزئیات آن در روزهای آینده اعلام خواهد شد.

مطهری‌پور گفت: برای اعزام دانشجویان به عتبات، جلسات آموزشی برگزار می‌شود که حداقل ۵ جلسه حضوری و مجازی برای افزایش آگاهی دانشجویان در نظر گرفته شده است تا آنها بتوانند بهتر از فضای فرهنگی سفر استفاده کنند.

وی افزود: در فرآیند اعزام، قرعه‌کشی انجام می‌شود و تعدادی از افراد به‌عنوان زائر اصلی و تعدادی به‌عنوان زائر ذخیره انتخاب خواهند شد. برای اعزام زائرین ذخیره، شرط لازم انصراف برخی از زائرین اصلی است و ظرفیت ممکن است تا ۵ هزار نفر افزایش یابد.

رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان گفت: ثبت‌نام به‌صورت گروهی و در قالب کاروان‌های ۴ نفره انجام خواهد شد و اولویت با حضور دانشجویان دختر و پسر مجرد، متاهلین و استادان خواهد بود.

مطهری‌پور اضافه کرد: زمان اعزام از ابتدای بهمن تا پایان این ماه خواهد بود و برنامه‌ریزی برای ۳۶ کاروان از ۵ ایستگاه هوایی صورت گرفته است. اولویت برنامه‌های فرهنگی و هتل‌های محل اقامت است، لذا ایستگاه‌های پروازی نیز بر اساس این اولویت تعیین شده‌اند. دانشجویان از شهرهای تهران، مشهد، کرمان، اصفهان و بندرعباس می‌توانند به سفر اعزام شوند.

وی با اشاره به هزینه‌های سفر، گفت: هزینه عمره برای هر فرد بین ۴۳ تا ۴۵ میلیون تومان است. با هماهنگی‌های صورت گرفته با وزرای علوم و بهداشت و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، قرار است ۴۰ تا ۵۰ درصد از این هزینه‌ها توسط این نهادها تقبل شود. بنابراین توزیع ظرفیت‌ها بر اساس استقبال افراد خواهد بود.

رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان خاطرنشان کرد: تفاوت کاروان‌های دانشگاهیان با سایر گروه‌ها در این است که کاروان‌های دانشگاهی سهمیه‌ای هستند که به‌طور ویژه برای دانشگاهیان در نظر گرفته شده است و در زمان ثبت‌نام اولیه، نیاز به داشتن فیش واریزی نخواهد بود.

وی بیان کرد: ثبت‌نام از طریق پایگاه اطلاعاتی لبیک انجام می‌شود که در آن اطلاعات لازم برای دانشگاهیان نمایش داده شده است.

مطهری‌پور همچنین افزود: دانشجویان ایرانی که در خارج از کشور تحصیل می‌کنند نیز می‌توانند به عتبات اعزام شوند، اما اعزام دانشجویان خارجی به دلیل شرایط خاص قوانین کشورها ممکن نیست.

وی در پایان گفت: دانشجویان و استادانی که در دوره‌های قبلی ثبت‌نام کرده‌اند اما به دلیل محدودیت‌ها نتواسته‌اند به عتبات اعزام شوند، بدون نیاز به شرکت در قرعه‌کشی در اولویت اعزام قرار خواهند گرفت. همچنین، کسانی که هم‌اکنون در حال تدریس در دانشگاه هستند نیز از این اولویت بهره‌مند خواهند شد، اما کسانی که از فرایند تحصیلی خارج شده‌اند و فارغ‌التحصیل هستند، باید در قرعه‌کشی شرکت کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر