اندر حکایت سالمند بودن /از دسترسی نداشتن به خدمات تا عدم آگاهی کادر درمان
به گزارش خبرنگار آنا؛ رسیدن به یکعمر طولانی در سایه سلامت جسمی و روحی یکی از آرزوهایی است که همواره بشر به دنبال آن بوده است و تلاشهای بسیاری برای حفظ این نعمت الهی داشته است. اما سالم پیر شدن هم بسیار مهم است، به مجموعه تدابیر فردی و اجتماعی که در جهت پیشگیری از ابتلا بیماریها و بالا بردن سطح سلامت و کار آیی سالخوردگان انجام میشود، بهداشت سالمندان میگویند.
بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، التهاب مفصل، آبمروارید، پوکی استخوان، دیابت نوع ۲، فشارخون بالا و بیماری آلزایمر ازجمله بیماریهایی است که افراد در کشورهای مختلف در سنین بالا با آن مواجه میشوند.
برای تحقیقات میدانی بیشتر سری به یک مطب ارتوپد زدیم در همان بدو ورود سالمندانی دیدیم که حسابی از دست دردهای مزمن رنج می بردند.مهدی سعید؛65 ساله است و دریکی حاشیه پایتخت زندگی می کند. را ر سالن انتطار دیدیم و با او سر صحبت را باز کردیم. دستانش می لرزد و درد امانش را بریده. از مشکل زانو درد پگرفته مروارد همه باعث رنج بسیارش شده اند.او از این گله دارد که چرا برای یک ویزیت ساده باید ساعت ها پشت در انتظار بماند یا ما ها منتظر باشد تا به او وقت بدهند.
سالمندان علاوه بر خدمات درمانی که برای همه مردم انجام میشود به خدمات خاصی نیاز دارند، این در حالی است که با یک گشت ساده در سالنهای انتظار بیمارستانها یا پشت در مطب پزشکان بسیاری افراد میانسال را میبینیم با جود درهای زیادی که دارند برای یک ویزیت ساده زمان طولانی را منتظرمیمانند.
{$sepehr_key_3579}
احمد دلبری، متخصص بیماریهای سالمندان در خصوص درمان این قشر جامعه گفت:تشخیص به موقع بیماری هاس مزمن در سالمندان به دلیل به تعویق افتادن شناخت علائم آن معمولا نادیده گرفته میشود و این افراد به پزشک مراجعه نمیکنند بدیهی است با پیدایش عوارض بیماری که فرد سالمند متوجه ابتلا به بیماری میشود.
خدمات سالمندی در کشور خوب نیست
وی افزود: متأسفانه کشور ما در بحث ارائه خدمات تخصصی به سالمندان با مشکل جدی مواجه است؛ چراکه نیروی انسانی برای تعامل،برخورد و مدیریت بیماری در افراد میانسال آموزش ندیده است و جای تاسف دارد که این تخصص های مراقبت از سالمندان به رزیدنتها و پزشکان عمومی آموزش داده نمیشود.
{$sepehr_key_3580}
متخصص بیماریهای سالمندان در پاسخ به این سؤال که آیا سالمندان در مواجهه با بیماریهایی مانند آلزایمر یا پارکینسون به خدمات درمانی کافی دسترسی دارند؛ گفت: این خدمات نهتنها برای این دو بیماری وجود ندارد بلکه ما در کشور بخش اختصاصی برای سالمندان در بیمارستانها نداریم و متخصصین این حوزه تعداد انگشتشماری هستند.
وی افزود: بههیچوجه مراقبت و کنترل بیماری در منزل برای سالمندان وجود ندارد ومتأسفانه خدمات بیمهای هم شامل این نوع خدمات نمیشود.
روش درمان برای سالمندان متفاوت است
دلبری گذراندن دورههای تخصصی هستند؛ ادامه داد: شناسایی بیماریهای سالمندان نسبت به بیماری تمام افراد جامعه متفاوت است گفت: خدمات سالمندی نه تنها تهرانو حتی در شهرستانها و روستاها بهصورت تخصصی وجود ندارد اما بیماریهای سالمندان با عوارض بسیاری همراه است که این عوارض نیازمند یک تیم پزشکی تخصصی دارند اما متأسفانه در مناطق روستایی بیماران در بهترین شرایط به یک پزشک عمومی دسترسی دارند و برای ادامه روند درمان به متخصصین مراکز استان مراجعه کنند.
{$sepehr_key_3581}
وی افزود: با توجه به تغییرات فرهنگی و اجتماعی که در جامعه شکلگرفته و افراد در دوره سالمندی تنها و منزوی میشوند به طوری که مشکلات روحی و روانی یکی از تهدیدات جدی دوره سالمندی در کشور است اما متاسفانه کمتر ارگانی به این موضوع توجه کرده است.
تقریباً ۱۱ و نیم درصد جمعیت کشور سالمند هستند؛ سالمندی دوره است که افراد و مسئولین با توجه به افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای متفاوت باید به آن توجه کنند اما متأسفانه این موضوع غافل مانده است و باید به آن احتمام بیشتری شود.
انتهای پیام/