صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۶ - ۲۷ آبان ۱۴۰۳

هند موشک هایپرسونیک پرتاب کرد+ فیلم

هند اولین موشک هایپرسونیک دوربرد خود را با موفقیت آزمایش کرد؛ این موشک با برد بیش از یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر و قابلیت حمل کلاهک‌های مختلف، این کشور را در میان کشورهای دارای این فناوری قرار می‌دهد.
کد خبر : 941317

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از خبرگزاری پرینت، هند با موفقیت یک موشک هایپرسونیک دوربرد را در سواحل اوریسا (در نیمه جنوب شرقی هند) آزمایش کرد. این دستاورد، هند را در میان گروه محدودی از کشورهای دارای این سلاح قرار داد که می‌توانند از اغلب سیستم‌های دفاع هوایی عبور کند.

این موشک که توسط سازمان تحقیقات و توسعه دفاعی هند (DRDO) طراحی شده است، برای حمل کلاهک‌های مختلف در محدوده‌هایی بیش از یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر طراحی شده است.

راجنات سینگ، وزیر دفاع هند در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: هند با موفقیت آزمایش پروازی یک موشک هایپرسونیک دوربرد را در سواحل اودیسا انجام داده است. این یک لحظه تاریخی است و این دستاورد مهم کشور ما را در گروه کشورهای محدودی با قابلیت‌های چنین فناوری‌های پیشرفته و حیاتی نظامی قرار داده است.

موشک‌های هایپرسونیک که قادر به حمل مواد منفجره متعارف یا کلاهک‌های هسته‌ای هستند، می‌توانند با سرعتی پنج برابر سرعت صوت (۵ ماخ، حدود یک هزار و ۲۲۰ کیلومتر در ساعت در سطح دریا) پرواز کنند و سرعت برخی از نسخه‌های پیشرفته‌تر به بیش از ۱۵ ماخ هم می‌رسد.

در حال حاضر، روسیه و چین در توسعه موشک‌های هایپرسونیک پیشروترین کشورها هستند و آمریکا در حال توسعه طیفی از این نوع سلاح‌ها در یک برنامه بلند مدت است.

کشورهای دیگری مانند فرانسه، آلمان، استرالیا، ژاپن و ایران نیز پروژه‌هایی برای توسعه سیستم‌های موشکی هایپرسونیک دنبال می‌کنند.

وزارت دفاع هند اعلام کرد این موشک توسط سیستم‌های مختلف ردیابی، مستقر در حوزه‌های مختلف، پیگیری شد. داده‌های پروازی به‌دست‌آمده از ایستگاه‌های کشتی‌های مستقر در مناطق دوردست، مانورهای نهایی موفق و برخورد با دقت بسیار بالا را تأیید کردند.

این موشک به طور بومی در آزمایشگاه‌های مجتمع موشکی عبدالکلام در حیدرآباد و با همکاری سایر آزمایشگاه‌های سازمان تحقیقات و توسعه دفاعی هند و شرکای صنعتی داخلی هندی توسعه یافته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر